До колкото знам в Гърция има закон който дори забранява да имате такова устройство в колата камо ли да работи. Тъй че няма да сме първите ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отнемане на 10 точки за радар детектор
Collapse
X
-
Може ли да са толкова прости тея....Днес по Нова телевизия от КАТ заявиха, че ще глобяват за антирадари - но за пореден път се обеждавам, че те не правят разлика между устройство, което смущава радарите им и това, което прихваща сигналът им
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Няма резон в думите им. Защото има два вида шофьори - със и без мозък в главите.Сега си идвам от КАТ - и от КАТ до телевизионната кула карах след една лелка, която три пъти направи предпоставка за ПТП и това със скорост под 40 км/ч. А има много хора които карат бързо, но нямат нито една предпоставка за ПТП.Ако толкова много искат да намаляват ПТП-тата нека повишат контрола за изправни спирачки и ходова част, за изправни фарове и т.н. - според мен ефекта ще е по-добър. Целта обаче не е намаляване на ПТП а увеличаване на финансовите санкции ... с две думи лапачката.Вчера едно приятелче е ударил някакъв със затъмнени стопове (тунингован голф) и куките нищо не са казали за затъмнените стъкла ... аз посъветвах моя човек да пише жалби и ако трябва да стигне до съд ...Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
ilkor написа:Аз не вярвам като те спре полицай да може да определи това устройство смущава или не ... тъй че за по лесно - всички под ножаГледах и аз разговора - тезата им беше че с детектор намаляваш преди проверката и след това пак не спазваш ограниченията.Има резон в думите им ...
- значи караш с неизправни гуми
А човека каза, че е с чисто нови зимни, но само отпред
То през камерата дори се вижда, че човека е с нови зимни гуми...Тея журналистите са голями шушумиги... видимо застават на страната на КАТ, въпреки тяхните измислени глоби....
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Не е ли по-лесно да забранят продажбата на такива устройства, вместо да забраняват употребата им?Да ги изкарат "извън закона" по принцип и толкова.Друг е въпроса как аджеба ще ме разберат че имам антирадар (или радар-детектор). Ще трябва да ми обискират колата, за което май ще им трябва прокурорска заповед (не съм много сигурен, но мисля че съм прав).То по същата логика трябва да забранят и пресветването с фарове, с което шофьорите се предупреждават за наличието на КАТ.Аз между другото не ползвам радар-детектор, но много рядко ми се е случвало да ме спрат за превишена скорост. Обикновено по маршрутите, по които карам знам къде се крият и винаги намалявам, по непознатите маршрути се осланям на колегиални насрещни шофьори.
Коментар
-
Абе защо пак я почвате тая тема. Нищо не се е променило.Чл. 181. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба до 50 лв.:2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани заизмерване скоростта на движение на моторните превозни средства;Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Korun написа:Абе защо пак я почвате тая тема. Нищо не се е променило.Чл. 181. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба до 50 лв.:2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани заизмерване скоростта на движение на моторните превозни средства;
Коментар
-
Korun написа:Абе защо пак я почвате тая тема. Нищо не се е променило.Чл. 181. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба до 50 лв.:2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани заизмерване скоростта на движение на моторните превозни средства;Не може да не правят разлика между бяло и черно и по-този начин да заблуждават хората
Знаеш ли какво ме дразни мен, работя като охрана и личен шофьор в една "фирма" да я наречем на "един човек" - сега да не тръгнете да казвате:"Ето го тоя се занимава с "мърсотии"! не е така! шефа ми е руснак и спирам до тук
, в 1 от колите има радар и от 1,5 година никога не са ми казвали нищо за него, но веднъж да ползвам на брат ми колата и ще ми се правят на мъже за радара, естествено защото карам на брат ми колата и тя не струва 100 000 лв.
Иначе тези дни ще се постарая да сканирам един документ за всички, но е в една от служебните коли. И там да видите какво пишат господата от МВР по случай радар-детектора!
И във същото време какво говорят по телевизията!
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
ilkor написа:Korun написа:Абе защо пак я почвате тая тема. Нищо не се е променило.Чл. 181. (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба до 50 лв.:2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани заизмерване скоростта на движение на моторните превозни средства;.
Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар