venioid написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених Брава-та с Мареа!
Collapse
X
-
Отиваш на компютърна диагностика и там си излиза всичко.vsd написа:Колега ще споделиш ли още малко инфо за тази смяна. Между другото никъде из темите за дебитомер не видях как точно се разбира, че дебитомера е за смяна. Каква диагностика се прави.venioid написа:За дебитомера посочвате много солени цени - мой познат е сменял наскоро при Бобо и по негова препоръка е сложил някакъв китайски за ~160 лв, който бил доста добър заместител на оригинала.
Коментар
-
Аз за моя също ходих при Бобо и той каза, че имало и ментета но той не е слагал на такава кола ментe и не знае как ще застане. Каза ми ако искам да си рискувам парите за някой китайски но той не давал гаранция, и аз си купих Bosch.Nino - Беше споменал, че си брал големи ядове на два пъти от нафтата на Лукойл. Може ли да те питам какви са били проблемите които си имал?venioid написа:Това са екстрите и при мен, Бравата ми беше ELX, Мареата е в пъти по-обзаведена. Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил. За дебитомера посочвате много солени цени - мой познат е сменял наскоро при Бобо и по негова препоръка е сложил някакъв китайски за ~160 лв, който бил доста добър заместител на оригинала.Fiat Brava 1.6 16V
Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053
Коментар
-
Ще разпитам за подробности по смяната на дебитомера и ще пиша. От 4 години зареждам само на OMW, явно ще продължавам да ползвам горивата им.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
Ей голям боклук е тая нафта от Лукойл. Пуши и не върви - това мога да кажа за поведението на колата. Даде ми и разход на 440 км. от 6,8 л като 100 км са градско. Като стигнах в Русе заредих с Премиум дизел - ами пак изпушва (аз никак не я жалих и дори и акт ми тряснаха), но поне вървеше перфектно.П.С. На диагностиката показва дали идват данни от дебитомера или не. Ако не идват значи е за смяна.doofiat написа:Снощи сипах догоре нафта от Лукойл (нали си имам карта за 5 ст. отстъпка) и мисля събота и неделя да я изгоря цялата. Ще кажа как се е държала колата.Все пак няма по-добра нафта от Премиум дизел на ОМВ. Може да е по-скъпа, но си струва.П.С. До снощи бях с Премиум, но реших да дам пореден шанс на Лукойл. Все пак от Лук нафтата ми е 1,77 лв., а от ОМВ е 2,02 лв.Nino написа:Горещо не ти препоръчвам лукойлската нафта.На два пъти брах големи ядове с нея.За да си спокоен зареждай на OMV и ЕКО-КИНИТРОН,в последно време чувам добри отзиви и за румънската верига РОМ-ПЕТРОЛ.От Шел и Лукойл бягай далеч.venioid написа:Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил.
Коментар
-
Трудна работа е това с писането на по слаба кола в данъчните вече освен ако нямаш твой човек там и той да си заложи работата.Работят или с каталог или директно с нещо подобно на ePER и всичко им показва за колата.nasty написа:А за 2.4 никой не каза колко идва пътния данък? и баси за 5 коня 100лв отгоре не можа ли да я пишеш като тд100 74 киловатаmorenito написа:Пътния данък на 1.9JTD 105hp е 128лв.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Бре незнам за моята като я регистрирах аз си писах киловати и не са ме проверявали питаха катализатор имаш ли аз и найдея си нямам ма писах имам (можеше и да е махнат после казаха че си е там ) и там работеше 1 стара жена доста разбрана излезна че половината работи ми бяха мътни как точно и какво се пишат и тя ми ги написа,а иначе мисля че само при регистрацията да не стане инфекция после кой те гледа отиваш казваш си егн-то виждат на пц-то какви коли имаш и ти казват какво дължиш....Tornado написа:Трудна работа е това с писането на по слаба кола в данъчните вече освен ако нямаш твой човек там и той да си заложи работата.Работят или с каталог или директно с нещо подобно на ePER и всичко им показва за колата.nasty написа:А за 2.4 никой не каза колко идва пътния данък? и баси за 5 коня 100лв отгоре не можа ли да я пишеш като тд100 74 киловатаmorenito написа:Пътния данък на 1.9JTD 105hp е 128лв.
Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Ти си ги пишеш , ама поне при нас в Бургас жената сравняваше това което съм написал с оригинала на талона. Иначе си имах готово копие на оригиналния талон на което Бравата беше с по-икономичните от финансова гледна точка киловати , ама не мина номера.nasty написа:Бре незнам за моята като я регистрирах аз си писах киловати и не са ме проверявали питаха катализатор имаш ли аз и найдея си нямам ма писах имам (можеше и да е махнат после казаха че си е там ) и там работеше 1 стара жена доста разбрана излезна че половината работи ми бяха мътни как точно и какво се пишат и тя ми ги написа,а иначе мисля че само при регистрацията да не стане инфекция после кой те гледа отиваш казваш си егн-то виждат на пц-то какви коли имаш и ти казват какво дължиш....Tornado написа:Трудна работа е това с писането на по слаба кола в данъчните вече освен ако нямаш твой човек там и той да си заложи работата.Работят или с каталог или директно с нещо подобно на ePER и всичко им показва за колата.nasty написа:А за 2.4 никой не каза колко идва пътния данък? и баси за 5 коня 100лв отгоре не можа ли да я пишеш като тд100 74 киловатаmorenito написа:Пътния данък на 1.9JTD 105hp е 128лв.
Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Почти сигурно е, че ще идват данни от дебитомера. Трябва да е много развален за да не дава никакво напрежение. Ако е дотолкова развален, със същия "успех" колата ще върви еднакво и със разкачена букса на дебитомера. Въпроса е дали дебитомера е почнал да показва по-неточни данни в следствие на замърсяване или нещо друго. Не виждам как, като ми покаже дебитомера 400 кг/час, ще разбера дали наистина са 400 или 500doofiat написа:П.С. На диагностиката показва дали идват данни от дебитомера или не. Ако не идват значи е за смяна.
А за данъка незнам дали е актуално но:Това е от тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...327af50dато смятам моя данък май е точно. За 130 коня излиза около 157 лв.Stracimir написа:Това е данъчен калкулатор, с който можеш да си изчислиш данъка за автомобила:http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар