Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застрахователно обезщетение.Или по точно ходене по мъките.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Застрахователно обезщетение.Или по точно ходене по мъките.

    Някой знае ли какви са максималите сроковете в които застрахователните компании са длъжни да изплатят обезщетението за щетите?Имали всъщност някакъв закон който да визира срока?И ако се ослушват какво трябва да направя? И за да поясня малко ситуацията ето какво е станало до сега: Обезщетението е по гражданска отговорност само за материални щети.Представил съм протокола от КАТ за проишествието.Направени са описите на щетите от застрахователя в присъствие на тяхно вещо лице и е направена оценката с крайната сума.Поне за тези неща всико е изпълнено според изискванията им.Нямат никакви претенции по въпроса с документацията. Обаче сега ме мотаят с изплащането защото щетата била над 1000лв. и трябвало да се разглежда от някакъв директорски съвет ама нали било отпускарки сезон пък не можело да се събере и т.н.Приказки от общ характер и според тях аз мога да си чакам цяло лято че да ми подпишел незнам кой си. Колеги дайте едно рамо, че колата съм я вкарал в сервиза като съм закупил всичко необходимо по ремонта, а идва и плащане за работата.И с него ще се справя но ще ми пропадне почивката и лятото.Все пак не съм чичко паричко.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.


    http://vbox7.com/play:124bedab

    #2
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...start=15Тук съм писал по темата
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

    Коментар


      #3
      kkp написа:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17476&postdays=0&postorder=asc&sta rt=15Тук съм писал по темата
      Хубаво си писал ама това с оценките вече съм го приключил само че те се ослушват да преведат сумата.Днеска намерих на сайта за финансов надзор че срока трябва да е 15 дена след представяне на всички необходими документи.Това условие при мен е изпълнено и се га се оправдават с отпускарския сезон.За това се интересувам къде мога да се жалвам или някакъв начин да ги притисна.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.


      http://vbox7.com/play:124bedab

      Коментар


        #4
        Срокът наистина е 15 дни, а ако те бавят, трябва да се оплачеш в КФН, дирекция "Застрахователен надзор", но това няма да ускори нещата, щото ще чакат надзора да вземе отношение. Най добре ходи и ги врънкай, докато кандисат. Досадно е, но както повечето неща в държавата, е единствения начин.
        Shit happens, sometimes...
        Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
        Marea 1.8 HLX - червена като аватара

        Коментар


          #5
          след като си е написано 15 дневен срок,няма значение дали е отпускарски сезон или не,те със сигурност си имат "резервен" човек за тази работа

          Коментар


            #6
            Ами колега отговора на въпроса какво трябва да направиш ще трябва да си го дадеш сам, а за срока - и него съм го написал ясно.Иначе вариантите които виждам аз са:1. Чакаш чинно да благоволят и да ти изплатят обезщетението2. Тичкаш при адвокат и започваш жалби и съдебни дела. ОБАЧЕ .. при вариант две трябва да се провери какви са санкциите при неспазване на срока от застрахователя. Защото ако не са описани такива срока все едно не съществува. (има много такива примери в нашите закони)Ще дам пример от моя живот - преди две години изпаднах в много интересна ситуация изходът от която беше - съд. Делото беше меко казано рутинно, адвокатът беше току що пенсиониран съдия, приятел на съдията и т.н. Та какво стана - делото мина, излезна решението и от този момент започнаха да текът две седмици (по закон), в първата от която ако някой щеше да обжалва трябваше да го направи и през втората седмица ако няма обжалвали трябваше да подготвят документите от делото и да ми ги предадът. Месец след края на делото (нямаше обжалващи - все пак делото беше рутинно) вече се бях замислил да започна да пускам жалби където трябва, да съдя инстанцията и тям подобни. След няколко консултации с различни адвокати тотално се отказах. С две думи - не е важно какво пише в закона а как се тълкува и какви са наказанията. Ако няма такива - все едно няма закон.И още нещо - тези 15 дни за ГО всички ги тълкуват като работни с две думи ако няма празници тези 15 дни се явяват точно три седмици - 21 дни.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

            Коментар


              #7
              ivjordan написа:
              Срокът наистина е 15 дни, а ако те бавят, трябва да се оплачеш в КФН, дирекция "Застрахователен надзор", но това няма да ускори нещата, щото ще чакат надзора да вземе отношение. Най добре ходи и ги врънкай, докато кандисат. Досадно е, но както повечето неща в държавата, е единствения начин.
              Ще се възползвам от твоя съвет.Все пак мнението на един адвокат в такива случаи е по удачно.Ще пробвам да им досаждам непрекъснато и постоянно и ако от това нищо не излезе ще им спретна една хубава антиреклама на компанията пък каквото ще да става.Благодаря и на другите колеги които се включиха.Като приключи всичко ще пиша какво е станало и за кой застраховател става дума.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.


              http://vbox7.com/play:124bedab

              Коментар


                #8
                И така сагата продължава.Този път ще кажа и че става въпрос за "великата" ДЗИ да знаят всички колеги какво ги чака ако им се наложи да имат вземане даване с тях. Послушах съветите Ви колеги и започнах с постоянно досаждане в офиса им.Но за жалост това нищо не помогна.Единственото което успях междувременно да изровя из нормативните документи е че комисията за финасов надзор ’КФН" може само да наложи някаква мижава глоба на някой канцеларки плъх и няма никакви пълномощия да ги накара да изплатят обезщетението макар оценката да си е тяхна./Няма да се и очудя ако на него към заплатата му следващия месец да има премия която да компенсира тази глоба за добре свършената работа/. Като винаги нашите законотворци дето толкова си ги обичаме са сътворили още една институция която ние обикновенните хора трябва да изхранваме.Без да има никакъв смисъл от нея.От непрекъснато ми досаждане явно им писна и по телефона ме уведомиха че трябвало да влезе в сила наказателното постановление от КАТ на виновното лице.Хубаво де ама пак разтягане на нещата във времето и то до безкрайност.Срока за излизане на наказанието е един месец.Но трябва и да се връчи на лицето.А той кога ще иде да му го връчат никой не знае.Дори да е на зор и да отиде започва да тече и срока на обжалване на наказанието в съда.Кога ли ще се произнесът и съдиите? Като знам как се точат дела с години може и внуците ми да не дочакат.И пак макар и теоретично да има влязло в сила наказателно постановление то трябва да им се представи.ДА,ДА ама НЕ защотото аз съм никой по това наказание и по никакъв начин не мога да изискам заверено копие,че да им го представя.Макар и да си имат вътрешен правилник за застрахованетокойто визира точно такъв случай с документи те си го нарушават за да не ти платят.И ето каво гласи:чл.12. Не се допуска изискване на доказателства, с които молителят не може дасе снабди поради съществуващи нормативни пречки или поради липсата направна възможност за осигуряването им, както и на такива, за които може да бъденаправена благоразумна преценка, че нямат съществено значение за установяванена основанието и размера на претенцията и целят необосновано забавяне иудължаване на процедурата по уреждане на претенциятаКаквото и да обжалва то ще е единствено размера на наказанието му и по никакъв начин няма да промени вината.И на края равносметката отива към завеждане на дело, ама като се замисли за разходите и ядоветемай е по добре да се откаже човек.В общи линии такъв е живота колеги.Ако имате претенции за изплащане на обезщетение от ДЗИ пийте по една студена вода.Да ме прощават модераторите за тази антиреклама на ДЗИ-то но на мен ми писна.Нека по добре да знаят всички с каква мафия си имаме работа и за какво си даваме парите ДОБРОЗОРНО всяка година за "Застраховка гражданска отговорност".
                BRAVA 1.4 12v - 1998г.


                http://vbox7.com/play:124bedab

                Коментар


                  #9
                  Едно уточнение само, имаш ли Каско за тая кола? Ако имаш не знам защо се занимаваш със застрахователя на виновния. Търсиш си парите от твоя застраховател а те ще си ги вземат от другия по неговата гражданска отговорност.Всъщност е трябвало да се обадиш на твоя застраховател. Вероятно вече не можеш да се вместиш в сроковете които имат...
                  FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

                  Коментар


                    #10
                    stevens написа:
                    Едно уточнение само, имаш ли Каско за тая кола? Ако имаш не знам защо се занимаваш със застрахователя на виновния. Търсиш си парите от твоя застраховател а те ще си ги вземат от другия по неговата гражданска отговорност.
                    Не нямам.Но с какво ли щяха да се променят нещата. На още едни кожодери ли да си дава човек парите.Към застраховката на моя застраховател имах и бонус безплатна автопомощ в рамките на 20км.Дават ти една визитка с написани всевъзможни телефони и работно време на екипите.Познай от първия път дали ми вдигна някой въпреки че беше по обед в нормален работен ден.Всичките са едни маскари.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.


                    http://vbox7.com/play:124bedab

                    Коментар


                      #11
                      Ами в това е разликата, че ако твоя застраховател си спазва договорите, ти отпадат подобни ходения по мъките. А и никой не е застрахован от това да го чукнат някъде на паркинг, или като твоя случай да попадне на някой застраховал се при подобни шмекери. Абе трябва си и каско, няма какво да се лъжем. Сори за твоя случай, дано се оправиш по-бързо.
                      FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

                      Коментар

                      Working...
                      X