Искам да ви питам дали някой знае как се пазарува от Ebay? И дали цената която е написана е крайна. (или е някакъв вид търг)Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помогнете относно Ebay
Collapse
X
-
Защо мислиш,че немогат да ти ги доставят??? Битрябвало да можеlulinsquad написа:може да е крайна, може и да е търг то си е описано конкретноама до България е много трудно да се доставиаз искам от немския ebay да си зема джанти, има страшни джанти за фиат за нищо пари ама няма как да дойдат да тука
А къде е описано дали цената е краина или не
Не чаткам много добре немски
FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx
Коментар
-
е да ама като услуга 4 джанти по куриерска фирма от германия ше ми излезат златни, ако диск, книга нещо дребно става..flx написа:Защо мислиш,че немогат да ти ги доставят??? Битрябвало да можеlulinsquad написа:може да е крайна, може и да е търг то си е описано конкретноама до България е много трудно да се доставиаз искам от немския ebay да си зема джанти, има страшни джанти за фиат за нищо пари ама няма как да дойдат да тука
А къде е описано дали цената е краина или не
Не чаткам много добре немски
ex Fiat Bravo GT
Коментар
-
Моят скромен опит с ebay показва, че по-добре да не използваш този начин на пазаруване. Миналата година в Щатите братовчедка ми си поръча USB на доста по- добра цена от тази в магазините. Какво се оказа обаче- че ти носят поръчката след около 8 месеца, т.е. когато цените на настоящия ebay каталог са се изравнили с тези в магазините. Така че май няма особена полза от ebay - това е малко "мижи да те лажем".Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Re: Помогнете относно Ebay
Така айде и аз малко да понапиша. В момента уча в Германия и пазарувам доста често от и-бей. Има два вида начин на купуване по и-бай. Първият вид е така наречения (sofort kaufen както и sofort & neu)Това в превод озна4ава купи веднага или купи нова стока веднага. Там цената е крайна. При другия вид акции става дума за наддаване. Пишеш една цена, която искаш максимум да дадеш и в процеса на наддаването има стьпка с която цената се вдига. В зависимост от това колко артикула се продават пьрвите с най-високи цени получават стоката. Например моментната цена е 20 евро. Ти пишеш максимум 30, стьпката е 0.20 евро. Тоест цената се вдига постепенно с 0.20 цента докато стигне най-високите стойностти. Примерно се продават 3 артикула - 3мата с най високи предложения плучават стоката. Не е задьлжително да се достигне товоята най-висока цена, като няма хора с по-високи предложения ти получаваш стоката на цената която е достигната при наддаването а не твоята максимална. Начиньт на плащане зависи от продавача, но най-често е банков превод. Като купиш нещо ти пращат и-майл с данните на фирмата . Трябва обаче задължително да си регистриран в и-бай предварително и ТО С ТОЧНИТЕ ТИ ДАННИ, за да могат да ти пратят стоката естествено. Пращането на стоката не винаги може да се осьществи в цяла европа. Това трябва да е написано изрично в обявата както и цената на пратката, която сам плащаш. И най-важното. Като си купил нещо вече не можеш да се откажеш от него. Така, че внимавайте. Тук вьведоха специален закон, заради и-бай. Другото, което е, че не винаги стоките са нови При пьрвия вид акций тези, дето не се наддава трябва да пише sofort&neu, за да са нови. При другия тип акций, с наддаването, трябва даа го пише в обявата. Аз лично съм страшно доволен от и-бай защото наистина има неща, които ги няма по магазините. Пример - купих си цифров апарат ПРАКТИКА 8.0 МП за 90 евро с гаранция и т.н. Така. че ако намеритя нещо стойностно и си заслужава парите - купувайтеflx написа:Искам да ви питам дали някой знае как се пазарува от Ebay? И дали цената която е написана е крайна. (или е някакъв вид търг)Мерси
FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Мерси за доста изчерпателния отговор.divaka написа:Така айде и аз малко да понапиша. В момента уча в Германия и пазарувам доста често от и-бей. Има два вида начин на купуване по и-бай. Първият вид е така наречения (sofort kaufen както и sofort & neu)Това в превод озна4ава купи веднага или купи нова стока веднага. Там цената е крайна. При другия вид акции става дума за наддаване. Пишеш една цена, която искаш максимум да дадеш и в процеса на наддаването има стьпка с която цената се вдига. В зависимост от това колко артикула се продават пьрвите с най-високи цени получават стоката. Например моментната цена е 20 евро. Ти пишеш максимум 30, стьпката е 0.20 евро. Тоест цената се вдига постепенно с 0.20 цента докато стигне най-високите стойностти. Примерно се продават 3 артикула - 3мата с най високи предложения плучават стоката. Не е задьлжително да се достигне товоята най-висока цена, като няма хора с по-високи предложения ти получаваш стоката на цената която е достигната при наддаването а не твоята максимална. Начиньт на плащане зависи от продавача, но най-често е банков превод. Като купиш нещо ти пращат и-майл с данните на фирмата . Трябва обаче задължително да си регистриран в и-бай предварително и ТО С ТОЧНИТЕ ТИ ДАННИ, за да могат да ти пратят стоката естествено. Пращането на стоката не винаги може да се осьществи в цяла европа. Това трябва да е написано изрично в обявата както и цената на пратката, която сам плащаш. И най-важното. Като си купил нещо вече не можеш да се откажеш от него. Така, че внимавайте. Тук вьведоха специален закон, заради и-бай. Другото, което е, че не винаги стоките са нови При пьрвия вид акций тези, дето не се наддава трябва да пише sofort&neu, за да са нови. При другия тип акций, с наддаването, трябва даа го пише в обявата. Аз лично съм страшно доволен от и-бай защото наистина има неща, които ги няма по магазините. Пример - купих си цифров апарат ПРАКТИКА 8.0 МП за 90 евро с гаранция и т.н. Така. че ако намеритя нещо стойностно и си заслужава парите - купувайтеflx написа:Искам да ви питам дали някой знае как се пазарува от Ebay? И дали цената която е написана е крайна. (или е някакъв вид търг)Мерси
А знаеш ли как е в американския Ebay? и имаш ли представа колко са митата при внос (мотор)
Защото наистина цените там са доста ниски сравнение с тук, въпроса е колко излиза митото и транспорта.
FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx
Коментар
-
Защото наистина цените там са доста ниски сравнение с тук, въпроса е колко излиза митото и транспорта.
[/quote]За съжаление не съм компетентна по въпроса с разплащането чрез e-bay, но мога да ти препоръчам ето този сайт, за въпроса ти по-горе: http://info.mitnica.com/index.php?p=faq - тук можеш да зададеш конкретен въпрос и да получиш отговор на страницата или по ел. поща. Препоръчвам ти обаче да разгледаш първо форума, където доколкото си спомням вносът на мотор от щатите е доста често разискван. http://forum.mitnica.com/Успех!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар