Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли стачката на СКГТ на 15 ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Е ако бяха учили сега щяха да са бедни учители и лекари. А така с едно основно, незавършено, или шофьор на 1000 лева или общ работник в строителството на 1500 лева.Какъв ли е избора!?

    Коментар


      #17
      Полуграмотните шофьори със 750 лева, ама учителите с 300 не били за жалене. Освен това учителите няма защо да ги слагате под общ знаменател с лекарите. Лекарите, ако не си докарат по 200-300 лева на ден, го смятат за суша. Колко урока трябва да дадат учителите, че да припечелят такава сума. Майка ми е учителка, и то от най-добрите в областта, с първи клас-квалификация и не може и дума да става за сравнение със стандарта на лекарите, били те и некадърни, както е в повечето случаи. Разбира се, има и много човечни и можещи лекари, не искам да бъда разбиран погрешно. Преди три години на дядо ми му правиха операция от херния по спешност, посред нощ. Оперира го един млад хирург, който беше дежурен в момента и е взел стотинки за тази операция, колкото му се полагат там по дежурството. След няколко дни докторът излезе в отпуска, но всеки ден идваше да наглежда възстановяването на дядо ми, понеже му беше пациент. И това - млад лекар от бърза помощ. Е, това не е ли по-голям професионализъм от онези търгаши, които само да им кажеш "добър ден" и трябва да кихаш?!
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #18
        Виж сега колега. Както сме казвали във всяко стадо си има мърша. Както ти каза на ден лекар ако не изкара по 100-200 лв е суша. Учителите не можело да се сравняват с тях. Можем да спорим. Когато аз ходех на уроци по математика преди време ми взимаха по 25 лв на час. Ама не астрономически а учебен. И често пъти ми се случваше да ме комбинират с други ученици. Обаче ефект имаше. Математиката я чатках колкото никога до сега. Сметни. Тя до обяд беше на училище и преподаваше. Уроците и почваха от 12. От 12 .. най късно съм имал урок от 20 до 20;40-50. Сметни това са кажи речи .. 9 часа. в тия 9 часа тя може да вмъкне кажи речи .. 12-13 ученика ако ги зима по сами. 12 ученика по 20 лв са 240 лв на ден. + 300 лв заплата .. "къде отиваш ти може би ? "Не те нападам. Нямам нищо против теб. Обаче и до колкото съм запознат със законите, според закона за държавния служител, те нямат право да работят на друго място и да си докарват странични доходи. Ми то по тая логика където казваш че учителите не могат да се мерят с лекарите, лекарите пък не могат да се мерят с депутатите. Тия също лапат като съдрани. Истината е една. Не може да ми вдигат тока под предтекст че сме в ЕС и сме плащали европейски ток. Да ми вдигат водата защото и тя била европейска .. всичко да е европейско само доходите ни да са балкански. Ай сиктир.

        Коментар


          #19
          Тази сметка, дето я правиш, може и да е вярна, но са единици учителите, които я реализират, или айде, не единици, но много малко, докато за лекарите е обратното - единици са, които не се облажват. Имам наблюдение върху учителското съсловие и ти го казвам с голяма доза сигурност.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

          Коментар


            #20
            Пичове много на страни забихме, ама нейсе.... няма лошо учители и лекари да изкарват 100-200-300 ако искат и повече на ден... Но - нека да е е почтено, напусни си държавната работа (училище, болница) отвори си школа или кабинет, плащай наем, ток, вода, данъци и прави ако можеш и по 1000 кинта на ден.Ама да си до дутринта в болницата, където се отнасяш безотговорно към пациентите и да им "намекваш" че трябва преглед в частния кабинет, или пък да си в държавното школо където предаваш мърляво и да чакаш после да ти дойдат на уроци - е тия са за разстрел.Щото плащам всеки месец по 150 лв здравни вноски на шибаната държава от години не съм стъпвал на лекар а като ида с децата ме гледат като в ръцете или искат кинти или казват като си с направление ела след 10 дни ако си плащаш - веднага - ей това не го разбрам, не го одобрявам... да ме прощават ако има колеги лекари, но ги мразя точно толкова колкото мразя полицаите, адвокатите и съдиите, моля се да не им падна в ръчичките.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

            Коментар


              #21
              The_Wicker_Man написа:
              ... Обаче и до колкото съм запознат със законите, според закона за държавния служител, те нямат право да работят на друго място и да си докарват странични доходи...
              Учителите НЕ са държавни служители по смисъла на Закона за държавния служител. Колкото и да Ви е чудно, такива не са и служителите на МВР, съдии, прокурори и следователи, както и над 50% от (ще използвам най-общото понятие) чиновниците. Освен това в този закон няма такова ограничение - в момента не съм сигурен за трудов договор по външно съвместителство, но за вътрешното - няма проблем, както и за хонорари, т.н. граждански договори, договори за поръчка, изработка и т.н. Аз самият от време на време и с удоволствие се възползвам от тези възможности.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

              Коментар


                #22
                zgabrovski написа:
                ...но ги мразя точно толкова колкото мразя полицаите, адвокатите и съдиите, моля се да не им падна в ръчичките...
                Малииииииии....!!! Добре, че не съм съдия или адвокат!
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

                Коментар


                  #23
                  И сега, като им одобриха 200лв, увеличение на заплатите, ще спрат ли да надуват чалга от кабината? Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 Или може би ще станат малко по-възпитани???
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

                  Коментар


                    #24
                    Лошото е че те искат и по-големи заплати, и повече почивки, и повече сигурност. Последните две ги одобрявам - наистина е трудно да станеш в 3 и после да караш 7-8 часа. Сигурност също трябва - като се има впредвид това, което стана в Дружба (няколко хора, от ромски произход пребиха шофьор) и убития преди няколко години ватман в Хладилника. Лошото е че в България за да направят нещо "богоизбраните" от НС трябва да умре някой Но при никакво положение не заслужават по-високи заплати от квалифициван лекар или учител.

                    Коментар

                    Working...
                    X