На моето браво имам една голяма деруга - отзад под десния стоп, там където се съединяват ламарините на купето и задната броня. Деругата е 4-5 см дълга и широка около 4-5 мм. Боята е ожулена до метал!
От 2 зими вече е така - всякви климатични условия - сняг, лед, дъжд и т.н. Няма и следа от ръжда!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои автомобили не ръждясват?
Collapse
X
-
Humppa -
Да, тези от 89-91 изгниват, тези от 90-91 само на задните вежди имат едно слабо място. Моето няма ръжда никъде. Същото е и с Пунтото и Бравото.Stefan Raab написа:незнам колеги,ама едно типо на приятел беше изгнило цялото и други фиати от по-старата генерация съм виждал които на нищо не приличатspas4o написа:Карам Типо,произведено 1989г.,брат ми кара Дедра от същата година. И двете возила нямат ръжда по купето.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Със сигурност не ръждясват Ситроените - моят ВХ беше 1983 набор и като го продадох преди 2 години нямаше грам ръжда. Уникално антикорозионно покритие на металните калници и врати. Капаците му бяха пластмасови (на двигателя и задния капак).Темпрата също няма наченки на ръжда. Комшията преди година изнамери една Делта ХФ Интеграле - беше в окаян вид. Вратите бяха изгнили ужасно. Вложи много пари и труд в тази кола, и сега изглежда така:
Коментар
-
Колега виждал съм няколко голфа с доста забележими ръжди(без вид на ударено),иначе за аудито съм съгласен.rollin написа:Golf 2 и Audi80 ако видите ръждясало значи е претърпяло удар.Тези коли не раждясват.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Я г-н Коцев, приятно ми е да ви видя тук, въпреки почти двегошното ми отсъствие. Радвам се че не сте се отказали от форума.п.с. Извинявам се за офтопика, но не можах да се сдържа.коцев написа:На моя комшия Трабанта няма ама няма никаква ръждица въпреки че е купен преди 25 години :DLancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95
Коментар
-
Тука съм тукааа :D Форума може да се цепи на 99 парчета но аз съм тука
Пък нали имам и Пунто . Тая година автопарка ми се увеличи и вече съм с три коли .Пунтото Мерцедеса и сега за капак Алфа Ромео 156 1.9 турбодизелче. Тъй че Пунтото предстои да се обяви за продан но аз пак ще съм във форума . :D
Коментар
-
Въпроса с ръждата е малко относителен, но смело мога да кажа че Алфа,Фиат и Ланча са се справили с нея. Немога да си спомня някъде да съм видял ръждиво браво,брава,марея,пунто или друго от този род. Типото и уното повече страдат за разлика от първите модели на ланча дедра и делта които не познават думата ръжда, въпреки че са произведени още 89 за дедра, и 92 за делта. Виж старите делти и призми бяха големи гнилоци но са били и повод фирмата да се стегне в това отношение. Същото важи и за алафа след 33ките вече в новите модели ръждата е непознато понятие. Незнам ферари дали ръждясва
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse

резервната гума на Пунто също Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Ако се задържи вода там става кофти
Коментар