Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За КАТ-аджиите и как да се опазим от тях

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Колега The_Wicker_Man и аз не давам пари и никога не съм давал и не искам да давам пари на куките. За светкането с фаровете може и да си прав, но не си ме разбрал. Въпроса е не да целят да те глобят а да направят така, че да караш спазвайки правилата. Мога да ти кажа че много пъти се чувствам като глупак защото като се огледам и не виждам много хора, които да карат с ограничението освен мен. Не че няма, но са много малко. И ми писна идиоти да застават пред мен на светофара, а аз глупака пак да си чакам реда. Въпреки това гледам да спазвам правилата. И изключително рядко карам на 90-100 извън града пък дори и на магистрала. И какво от това. Пак ме спират - рутинна проверка с надежда нещо да не ми е наред по документите и пак да се хванат. Пари от мен няма да видят, но какво от това. Спират някои друг - ограничение 60 той карал със 120 резултата е 20лв и хайде.. и какво като не си го предупредил като на него пак му се разминава, а аз понеже съм тъп и си спазвам правилника нали. Как да подкрепям това, че куките стоят на такива места с цел да вземат подкуп, а не с цел да следят за нарушения. Последните 5 пъти като са ме спирали нито един път не съм бил в нарушение, а преди ме глобиха заради това че карах със 73 км/ч при ограничение 40. И как става това като той москвича не можеше да откине на баира и жената стоеше до мен и ми гледаше скоростомера и 40 не го беше подминало. И пак не им дадох пари ама какво то това - нали отчетоха броиката и си подобриха статистиката. А друг е въпроса, че направо изнудват за да ти вземат парите. Може аз и ти да не им даваме пари ама пак ще кажа какво от това. И Kamen е прав - предложи в германия да видим дали ще вземат или ще се разходиш в затвора. Проблема е много дълбок и според мен опира до психологията на цялото ни "общество".
    FIAT Bravo JTD GT '99

    Коментар


      #17
      Maлко встрани от темата, но особено в по-малките градове, забелязали ли сте как спират основно коли с чужда (от друг град) регистрация? Поне при нас се наблюдава масово (аз както съм с чужда, не ме питайте ).Точно този факт е една от причините (да не каже основната) за новата смяна на номерата в Испания. По новите номера никой не може да каже в кой град е регистрирана колата... Хитро, а? Ама и някой се е сетил за това от власт имащите...

      Коментар


        #18
        Ама на такова дередже сме защото нищо не ни е редовно. Ето и преждеговорищият колега се "похвали" че имал актове и не ги е платил а и не смята да ги плаща. Къде отива превенцията като за него няма наказание? Трябва да изменят закона. Като отидеш да си взимаш талончето, плащаш акт-а на място. Нямаш пари ? Няма да караш. За да караш пак ти трябват пари. То е бензин то е консумативи и т.н. Или пък както е в чужбина. Имаш 3 месеца в които си задължен да платиш акт-а. Не го ли платиш, до 6-тия ти тече зверска лихва. Не почнеш ли и на 6-тия месец да погасяваш, идва съдия изпълнител и ти описва имуществото. Имаш актове за 500 лв. Чудесно. Харесва си тв, и двд. Събират се така вещи на длъжници и се прави търг. От неговите вещи са изкарали 1000 лв. Връщат му 500 и 500 за акта отиват. И като остане с един стол в тях питай кога ще остане такъв темерут по улицата .

        Коментар


          #19
          kamen написа:
          И накрая получавам нак. постановление и нито едно такова не съм платил още (да чукам на дърво). Защо не го направят за не чак толкова тежките нарушения фишче на място и плащаш на полицая? Наместо да му плащам на ръка парите да отиват в държавата поне, пък и аз да се чувствам наказан. Ама те наште са изобретателни, веднага ще ти предложат да им дадеш само половината и да не ти дадат документ .
          http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1021163
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

          Коментар

          Working...
          X