В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6
. Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.Изводите са от вас!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не помпете гумите си на бензиностанциите.
Collapse
X
-
Re: Не помпете гумите си на бензиностанциите.
А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?doofiat написа:В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6
. Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.Изводите са от вас!N.Y. State of Mind
Коментар
-
Aми аз какво да кажа, същата ситуация като при теб. Само че при мен помпането е до 2,5 и тръгнах към София, не ме питайте какво "бумтене" беше вътре в купето. От там се принудих да си намеря манометъра и се оказаха цели3,2 атмосфери на предните и 3,0 на задните!doofiat написа:В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6
От тогава на Лукоил помпам гуми само по спешност.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
В събота според тебе беше ли минус 5 градуса ?sachma написа:А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?doofiat написа:В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6
Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
И азpakumba написа:аз пък сам си ги помпя.
! Един път в месеца преглед - 10-на минути! Откакто лятото ми ги напомпаха на Шел и като тръгнах по магистралата - 120км/ч и кормилото почва да тресе, леко да го пусна и ахаа в канавката
... Спирам - и 4-те гуми напомпани на различно налягане с разлика 0,3-0,4 атм.
?! След като си ги напомпих аз /след 15-на минути почивка/ - предни 2,3атм. , задни - 2,2атм - няма проблеми :D !Оттогава: Помпане на гуми на бензиностанция - не, мерси
!
Коментар
-
Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
От някой стар шофиор , на камион , реис , на руски автомобил ..... има голяма вероятност да показват точноStoyan_68 написа:Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!
Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
Е и така ставаtrace написа:Аз пък си ги помпя на бензиностанции но сам, така поне знам какво правя.
- но ... сигурен ли си, че манометрите на различни бензиностанции показват едно и също?
А и си мисля, че е най-добре гумите да се помпят след известен престой на автомобила за да не са загрели - особено това важи за лятото
!Аз си имам крачна помпа с монтиран на нея манометър - така съм сигурен, че винаги си ги помпя при едни и същи условия :D ! А иначе - 1 път в месеца проверка - отнема ми не повече от 5-10 минути!
Коментар
-
Ден: съботаДата: 20.01.2007Час: 18:08Действия при температура около 12 градуса: Пича от бензиностанция Лукойл, напомпи гумите на 2,2. Аз стоях на главата му.Ден: неделяДата: 21.01.2007Час: 16:50Действия при температура около 15 градуса: Аз си проверих гумите с манометъра на Радиал и бяха на 2,6. Изпуснах ги на 2,2sachma написа:Казах само хипотетично...не знам нито къде ги е надувал, нито кога... а каквото трябва съм ти го обяснил по-горе.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар