Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разходка в съседна държава? - Нека да го обсъдим!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Тоест да не си правя планове да видя природа или нещо по-интересно - да видя Букурещ и толкоз?Съобщаваха за зелената карта - нали сега ще е по-евтино да се поразходи човек до Румъния -мислех си го. Може да мина към Русе с кола и от там - Гюргево или Видин-Калафат с автобус, на мен това ми е втората идея за евтина разходка.Явно това за бандите, което ми казваха във Видин е вярно. Чувал съм ги тези неща за пътните засади и каквши ли не още. Сега ще вземат да идват и тук да ги правят тези неща...даже имаше теми с такива опити.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

    Коментар


      #17
      Съмнявам се от границата до Букурещ да срещнеш бандити - пътят е хубав и оживен. И се стига за под 1 час - май беше 60км. То основния ти път от София ще е в България.За природа - мен веднъж тамошните колеги ме развеждаха из по централните части до някакъв язовир - огромен (то там всичко е огромно ) Пътят до там беше от типа на този до Шипка. Ходихме и до няколко църкви из района - ако не знаеш че не са в България отвътре трудно ще познаеш.Абе какво да говорим - комшии са ни и няма голяма разлика.За остналите по големи градове в които съм ходил - Питещ, Плоещ и Търговище - ами сториха ми се като големи села. Според мен в Румъния нещата са силно централизирани както в Русия - един голям град който контрастира доста с останалата част на страната.В самия Букурещ цените са малко по високи от София. Например аз винаги отсядах в един хотел в центъра до комплекса на националната им телевизия като цената беше към 80-90 лева на вечер.

      Коментар


        #18
        Ако искате да видите хубавата страна на Румъния, минете през Букурещ и после право нагоре към Карпатите...ще стигнете до Брашов. Това е може би най-красивия град в Румъния. прилича на германските градове и има защо - около 2% от населението му са етнически германци, a 8% - унгарци. Съвсем близо до него се намира замъкът на Граф Дракула, а и прочутият зимен курорт Пойана Брашов.Между другото градът никак не е малък - долу-горе колкото Пловдив е по население. Тази част на Румъния е била в Австро-Унгария и манталитетът на населението е мъничко по-европейски.Друг красив град е Сибиу (подобен е на Брашов), който тази година е и културната столица на Европа, така че може да съчетаете екскурзията с някой концерт или изложба.

        Коментар

        Working...
        X