Мишо, само да ти кажа че заради подобна инвестиция цяло лято ме бъдикат че тормозя котката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Та, като говорехме за майстори, преди малко ми обявиха 1300 лв. цена за порта ~3х2 метра. Най-обикновена, с ламарина и профили
Познайте кой ще кове порта..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Нещо такова ли струва толкова пари
https://bazar.bg/obiava-23512097/zheliazna-vrata
или
https://www.olx.bg/ad/komplekt-zhely...tml#d7f400cf8a
Коментар
-
Сутринта тръгнах да чертая схема на дървена врата, обаче в последствие размислих и ще я направя 1:1 с втората снимка.
При положение, че ще я ползвам 3-4-5-10 пъти месечно, няма смисъл от сложни и скъпи конструкции, отделна малка врата и т.н.
Цената на една летва 70х200 см в хоум макс е от порядъка на 10 лв... Ако не намеря някакви по-евтини, като нищо ще ги заменя с някаква ламарина."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Браво.
Аз пък преди половин година купих един апартамент във Враца, почнах ремонт и съм до никъде.
Замразил съм го засега до пролетта, и се надявам да свърша всичко до началото на лятото.
Само като си помисля за майстори и ми се изправя косата.
Един ме въртя 2 месеца за едни ВиК... накрая си остави ръцете... а уж ми го препоръча шефа на ВиК-то.
Ама то като не съм там до него, така става. Вече съм си взел поука. За следващия майстор (дето ще ми лепи плочките в банята), ще си взема отпуска и плътно до него.
Коментар
-
M5kov написа: Преглед на мнениетоСутринта тръгнах да чертая схема на дървена врата, обаче в последствие размислих и ще я направя 1:1 с втората снимка.
При положение, че ще я ползвам 3-4-5-10 пъти месечно, няма смисъл от сложни и скъпи конструкции, отделна малка врата и т.н.
Цената на една летва 70х200 см в хоум макс е от порядъка на 10 лв... Ако не намеря някакви по-евтини, като нищо ще ги заменя с някаква ламарина.
Честита къща!
Ако ще правиш като вратата на втората снимка конструкцията ще е доста по-здрава ако на образуваните триъгълници пуснеш по една височина към хипотенузите от същия профил. Тогава може и профила да е по-тънък.
За летви провери и в Топливо.Последна редакция от ls1; 05.12.2018, 00:10.
Коментар
-
Честито, вратата е добра като идея. Само ти предлагам една корекция на диагоналите, за да нямаш провисване. Долната точка трябва да е при пантата, както е долния диагонал, а горната срещуположен ъгъл. Прилагам схема, как да коригираш горния диагонал - оцветено в червено. Също и схема на вече провиснало крило. Успех !--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Благодаря за поправката. На няколко места видях точно този дизайн и ми се стори по-добър, но откакто бях надраскал това горното.
В крайна сметка ще я правя с метална рамка и 2 еднакви крила с по 1 диагонал, така че няма да има ядове с провисване"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Пак съм Аз
Вчера отново успях да отделя 3 часа по "проекта".
Този път се качих на плочата и се заех с лианите, които бяха опасали покривите и плочите на двете постройки. Бяха влезнали дори под керемидите.
На първата снимка горе-долу се вижда прогреса и съм оградил свършеното, но беше на свечеряване и качеството е малко кофти. На живо нещата са брутални, говорим за повече от 5 кубика бурен
След като осъзнах, че това количество бурен почти запълни цялото пространство пред къщите, реших да се преместя в двора, където отсякох няколко джанки и бодливи салкъма, за да направя някаква пътека към задната част, където да пренеса тези бурени и клечки. Мачетето отново беше верен помощник в тая борба, просто е незаменимо. Нито с моторен трион, нито с резачка може да свърши с такава лекота това, което върши мачетето. Тях дори не мога да ги промуша през храсталака, в който се завирам Но въпреки това другия път ще си взема едно ръчно трионче, че има няколко по-дебели джанки, които стават за огрев
Хубавото е, че успях да прегледам покрива на "новата" постройка, за сега е стабилен, но по-нататък ще хвана да го прередя, че и един комин за камина да направя. След като махнах храсталаците открих, че под стряхата на стария покрив има 2 реда със здрави цигли <3
Преди да започна чистенето, минах и през селския строителен магазин, който за късмет работи и в неделя. Харесах си профили за портата - 40х40х600 см - 27 лв., какво му плащаш, в града май са по-скъпи...
И те пък само 4 бройки имат, точно колкото ми трябват, дано не ги продадат до другата или по-другата седмица
Има и много готини нагънати ламарини, които ще излязат още стотина лева и като цяло материалите за портата ще дойдат към 250 лв. Дори се замислям да си купя и електрожен, все ще трябва за това-онова.
Струва ми се добре, спрямо 1300 лв., които ми обявиха за същата порта от фирма...
Туй то, другата седмица отново в боя"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
1.Смятам,че с дъски ще е по красиво,отколкото с ламарина.Поддръжката не е кой знае какво-1час работа в годината.Обаче трябва да избереш с какво да обработиш дървото-вероятно с лак,че по-малко старее.Желязото-ръждопреобразовател и хубава боя.
2.При така нарисуваната врата,без обтегачи,смятам почти на 100% ,че ще провисне.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар