На регистрация подлежат всички водоизточници,независимо от начина на водоползване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Момчета, дайте малко акъл...
Нещо нямам визия за ремонта на таз основната къща, как може да се поосъвремени това нещо и т.н.
Архитект ли да търся, някакво дизайн студио, какво?
Повечето мнения са да бутна къщата изцяло, ама не ми е оферта и искам да видя някакви варианти за осъвременяването й"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Според мен трябва да започнеш от това да викнеш един строителен техник, да огледа конструктивно къщата. За да се знае структурни ли са проблемите или визуални. Само гледай да не е някой техник, дето гледа да те уплаши, че да ти намери хора дето да оправят.
Аз върнах 15ина страници назад (за другите - 35та страница от темата) да видя снимките дето си пуснал, но то не се вижда много. При положение че ще правиш покрив дали не е добра идея да удариш един бетонен пояс над тухлите или да надзидаш още малко, да станат по-обитаеми скосените стаи горе? Също, бих дръпнал козирката на покрива още малко напред, за един хубав чардак. Оттам насетне поне лятна кухня документално няма да имаш проблеми да направиш, а 'лятна кухня' е разтегливо понятие. Повече не ми хрумва без още снимки или описание.
Коментар
-
Хващаш т.нар. конструктор,който да огледа къщата и да прецени конструктивно какви промени може да понесе.Сключваш си договор,а той ти прави план за укрепване ,ако се налага и за преустройството.Ако правиш нов покрив,наистина можеш да надзидаш около 80 см. и да повдигнеш новия покрив.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Мястото на селото където е къщата е голямо 860 квадрата
Половината двор е терасиран на 3 места.
Дали да не направя подпорна стена и да поизравня двора. в ниското 10 метра дълго-поне 1.5м още 10 метра 50 см
После да насипя чакъл за отводняване и пръст- трошляк за насип.
Нещо като тази стена
Та там в последствие да има друга къща но дървена пак ще изкара 40 години.Последна редакция от kluchar; 23.10.2020, 21:57.
Коментар
-
VIT написа: Преглед на мнениетоFiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Това за сламата е добра идея, но ако е в чували. Аз лично имам запазени много сезалови чували от пелетите и нахвърлям повечко да направят купчинка в шахтата.
Търся си трошени камъни настилка за паркомястото. За съжаление по нашия край е все едно тебеширено такова, цапащо. Единственото, което става е от Ветрино докарано, с едни червеникави оттенъци такова, макар и то леко да цапа на пипане. Ако някой има идеи за материал около Варна, моля да сподели.
Коментар
-
Големи премеждия с тези къщи и документи към тях .
Намерих човек да купи къща където е в Извор и той се оказа по дълъг а тавана долу е нисък и не му
върши работа а иначе мястото и гледката към планината му хареса .
Тази в Пожарево вадя нови документи и почти ги събрах е скицата мина 25дни докато стане загубена или направена не можаха за разберат но днес е взех накрая
В поземлената комисия също някой работят съвестно и извадих 7скици за ниви много бързо .
а отсреща в данъчното хората работят и свършвам работа бързо и лесно се минава
-дори ми казаха как да попълня декларацията и искане за данъчна оценка в понеделник ще е готова.
Добре че не съм да работя в някоя фабрика та да не може да ме пуснат да излизам през деня -
Коментар
-
Тревната смеска се казва "Сахара". По-издръжлива от другите треви,както на засушаване,така и на газене.Поне така ми обясниха.
Какво точно се чудиш за стената?Не ти разбирам притеснението.Изкопаваш дупката,заравняваш,бетонираш и готово.Просто трябва да решиш дали кота нула да ти е частично под земята или не.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар