Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой купувал ли е кола от Stock Center?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #91
    Съжалявам, че не успях да сложа в темата снимка с координатите на един истински измамник, който върти километражите. Попаднах на обява за кола от първи собственик на 160 000 км, с регистрация, ГО и каско, два комплекта гуми, обслужена преди 6000 км. Цената - нормална. Обадих му се, поразпитах го, оказа се, че не е първи собственик, а автокъща. Купил колата преди няколко дни на търг за употребявани автомобили, организиран от една финансова институция. По начина, по който ми отговаряше, го усетих, че нещо крие. И тъй като в една от снимките се виждаше номерът на колата, е, да кажем, че след 1 час имах пълна информация за нея. Километражът врътнат със 100 000 км, наистина обслужена, но преди 106 000 км. В описанието за търга бяха дали информация за техническото състояние: "задоволително". Демек пали, ама не е ясно докъде ще те закара .
    Та измамникът просто изтри обявата. Както и половината от обявите на автокъщата си.
    Моято извод за автокъщите от типа Горубляне: наредени, заклещени една в друга коли в един двор, които нямат мърдане и реално не могат да се пробват, а едно прасе (почти винаги са такива, не знам защо) излиза от фургона и започва да те омайва с приказки от 1001 нощ... - повечето са измамници и въртят километражите. Аз няма да стъпя повече в такъв тип автокъща!

    Добрите изключения: до момента за Сток Център не съм чул или прочел нищо лошо, приемам ги за една от коректните автокъщи. Много добро впечатление ми направиха и Аутоплаза, сега си хортуваме с тях за една кола . Обещаха ми, че ще ми изпратят номер на рама, за да си я проверя в официалния сервиз на марката, преди да ходя да я гледам. За Боми на няколко места също срещам положителна информация.
    Последна редакция от snake; 22.01.2017, 10:04.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #92
      Относно въртенето на километража - не го правят само автокъщите, а и официалните представители на върнатите от лизинг коли.
      Преди време един колега беше описал тук във форума как е върнал ФИАТа на близо 300 хиляди от лизинг, а след това я видял същата да се продава уж на 130.000 в официалния представител.
      Аз досега никога не съм гледал километража на кола, която купувам. Няма смисъл, защото знам, че не е верен.

      Коментар


        #93
        За Аутоплаза съм чувал само хубави приказки и мисля следващата кола да е от там.Само не знам дали при тях може да се прави пазарлък?При официалните представители например пазарлък не правят,но ти поемат част от каското или ти обслужват колата,което пак е нещо.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

        Коментар


          #94
          И официалните правят пазарлък. Особено като идеш с пари в брой.
          А иначе няма търговец на коли, който да не прави пазарлък. С добър подход се сваля много от цената.

          Коментар

          Working...
          X