Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютърна игра

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с компютърна игра

    Играта е FIFA 2017 не е пиратска... направил съм профил в EA всичко се инсталира, правя и ъпдейт на играта от нета. Обаче не желае да тръгне, давам Play и натам не се случва нищо.Компютъра не е забил, мога да избирам други опции от менюто на играта... все едно не съм дал Play. Принципно компютъра е по слаб като параметри от това което има като изискване играта, но не съм сигурен дали там е проблема.
    Направих нова инсталация на 7-цата защото детето беше омазало всичко и напълнило с всякакви гадини който антивирусната не маха.
    Компютъра е стар, но досега не е имало проблем с игрите. Процесор Атлон х2 на 4000+ реално работещ на 2650MHz, рам 4GB, видео R7 200 2GB. Дисковете съм ги пуснал в райд за да бачкат по бързо и машинката според мен си работи доста добре за годините.
    Реших за пробата да инсталирам играта на лаптопа за да видя там какво ще се случи. Тук вече на хартия нещата изглеждат по добре, но реално според мен не е така. Процесор А10 -5750М 2500MHz рам отново 4GB но трябва да е малко по бърза и видео HD8670M. Тук вече бозата е 10-ка. Инсталирах, давам Play и ми казва да обновя vc++ направих го. Натискам отново Play и този път ми казва, че драйвера за видеото ми е 15.8 а е препоръчително да е 16.2 Не го ъпдейтвах защото знам, че с по нов от 15.8 ми се бъгват някой настройки на дисплея. Обаче пущината взе, че тръгна.
    Сега въпроса е дали настолния е слаб или пък е нещо от Windows, драйвери за видео.... Не ми се качва на 10-ка, също така не ми се занимава да трия драйвери и да го играя на проба/грешка. Кажете според вас къде е проблема и ако е в хардуера да обсъдим какво мога да направя за 400лв да речем.
    Принципно гледам процесори на FM2+ сокет но пък има и такива с вградено видео в тях. Не ми се ще видеото да е вградено защото видео си имам. Гледам обаче, че има рам вече и на DDR4 а пък дъно на AMD и FM2+ не видях да има в няколко то сайта които разглеждах.
    Също така дисковете в момента са SATA и не знам дали ще станат на ново дъно. DVD е на ATA133 и там ще се наложи да се купува също ново (евентуално) освен ако няма някой преход от АТА към SATA.
    Кажете какво мислите за проблема и предложете някаква конфигурация на дъно, процесор, памет.

    #2
    Значи сега с атлона 4000+ е доста стари слаб да подкара фифа 17ката просто ,смени с някакво друго цпу ,рама тряя да стигне .Ако желаеш да продължиш с стари дъна и цпу-та сложи един е8400 на 775 дъно и премести рам-а и би тряяло да тръгне .
    2.Относно дисковете щом са сата ще станат на всяко дъно което поддържа сата примерно ако диска ти е сата 3 а дъното поддържа до сата 2 скорост диска ще работи на сата 2 скорост просто (двд задължително ново понеже е АТА и няма да стане на сата дъно 10 лв са така,че не е болка за умиране мисля .
    Иначе до 400лв може да направиш стабилна конфигурация мисля (фм2 ,фм2+ още нямат ддр4 рам само 1151 на интел и то при него има и ддр3 вариант дъно и ддр4 ) .
    Бих казал така аз i3 6100 - 220лв ,дъно 100-110, рам 40 , захранване 30 (най евтиния марков вариант - не китайски ) и хард 100 лв или 75 лв ссд 120гб ) .Може да се ползва и от стария комп кутия и диск-а .

    Аз имам 3 комп. - 1-вия е AMD FM2 платформа с A8 5600k на 4.4гхз клокнат с 12гб рам на 1866мгхз с вграденото видео кара във момента и 120гб ссд и 600W CM thunder bronze 85+ захранване - С вграденото GTA V на medium на 1024х768 е абсолютно гладко 50+фпс . Цсго 100-150 фпс на такава резолюция пак и CoD Ghosts FullHD на high е абсолютно мазно .И доста други игри сам подкарвал добре то вграденото му е HD 7560D от което сам доста доволен .
    2-рия е Intel G1820 + 8 GB DDR3 RAM на B85 Anniversary дъно със 3 карти RX 480,470,R9 Nano ( пробвал съм игри на всяка от тях няма сериозен bottleneck с цпу ) Пробвал съм и на 1600мгхз рам-а добре вървят игрите като по чудо за Intel graphics там сам с zalman ZL 750 захранване заради картите иначе е излишно толкова.

    3-тия е E8400 C2D + 4 GB DDR2 рам и захранване чисто ново 500 W предполагам около 400W са реални за 35лв го взимах от никема наскоро и си струва държи и по мощни видеокарти иначе в момента е с GT 9400 1gb ddr2 подкарках мафия 2 на 25фпс на 1024 рез с стабилна видео карта вървеше и GTA V на около 40-45 фпс .

    Тук ти предложих от най новия до най ниския вариант какво може да се очаква от различни видове конфигурации
    Последна редакция от mitice; 27.12.2016, 15:00.
    this

    Коментар


      #3
      Захранването ми е Фортон 400W. Кутията няма да я сменям защото към нея съм добавил водно охлаждане и мисля да си го ползвам и занапред. Дисковете както казах са от първите SATA който излязоха и нито имат шумове нито нищо и тех не мисля да ги сменям ако стават. А това го знам, че дъното ако е SATA3 а диска само SATA ще бъде ограничена скоростта, но не бях сигурен дали отговарят като интерфейс- мисля, че това беше точната дума. Видеото остава засега защото още мисля, че не е за изхвърляне, пък и на детето не му пука дали ще има сенки... важното е нещо да мърда
      Значи паметта ще е DDR3. Гледах някакви китове на 2х4GB за 60-70лв. Имали смисъл от повече рам защото гледам дъната предимно имат два слота за памет и ако взема 2х4 и трябва още ще се наложи да изхвърля тази. Пък ми се ще да е 2х ХGB за да работи по бързо или тази опция вече не важи за двата слота.
      Процесора имали значение дали ще е с вградено видео или без. Един вид ако е еднако производителен поне да има и видео към него или пък ще грее повече и ще иска повече захранване.
      Дъното като марка на коя да се спра?

      Коментар


        #4
        Фортрона ще стигне на първо време щом и досега е държал това видео ,от към цпу ще му е и по леко понеже е по малко W от старите печки "котлон"
        Относно РАМ-а аз съм с 2х4 ГБ единия кит и е предостатъчно и за най тежките игри просто съм сложил 12гб понеже имам не за друго.Гледай някое дъно да е с поне 4 слота за рам така,че ако ся сложиш 2х4 да имаш за кога си все още 2х4гб или в зависимост колко поддържа дъното моето за пример може до 32 гиги .
        Дъното ме питаш на коя марка да е - кажи ми платформа на която смяташ да се местиш и ще ти избера
        this

        Коментар


          #5
          FM2+ като засега процесора мисля да е А8-7600. Памет 2х4GB на 2133MHz на Corsair и дъното единствено на Асрок виждам с 4-слота за памет и цената да не е висока. А от Асрок не съм доволен от страна на клок и производителност, като това е било отдавна.

          Коментар


            #6
            О пич специално асрока е бетон към днешна дата на новите дъна ,мойто B85 е на асрок и pro btc дъно на асрок съм имал - тва чудо грешка няма .Ей ся ще ти дам подходящ модел на Fm2+ http://www.sky.bg/details.aspx?id=26448 , http://www.sky.bg/details.aspx?id=22925 и това ще ти свършат работа при това идеална .
            http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4384#ov - аз навремето си купих такова и е чудно ,взех гигабайта,че нямаше асроци тогава налични и съм доста доволен клоква се добре 6+2 фази.
            this

            Коментар


              #7
              Процесора се подмени в движение или по точно при поръчката в магазина. Вместо този А8 с вграденото видео взех Атлон на 3.5 Дъното про3+ и паметта си остана тази която си бях заплюл. От по ниската цена на процесора и затова, че предпочитам Джони кеш ми направиха отстъпка, взех и ДВД записвачка като се вместих в 400лв
              Играта вече върви и според мен е от самата игра. Бях чел някъде, че вече правят така нещата, че ако не отговаря на някакво изискване и не тръгва. Това с цел да си купуваш нови неща.

              Коментар


                #8
                chave Моя съвет е,че е безмислено да се набиват пари в атлон какъвто и да била просто има доста по добри алт. -Смисъл не,че не върши работа ами ,че има вече нови процесори дето са доста по мощни с дъно и цпу и рам се вместваш в 400
                this

                Коментар


                  #9
                  Е той Атлона не е стар, според продавачите е много по нов като концепция от този който първоначално бях решил да взема. Понеже видеото което имам е 250х серия затова ми казаха , че няма смисъл. Ако видеото ми беше 240 щеше да има смисъл като се подкарат двете заедно, така само щях да имам процесор с видео което не използвам. И от там цената на процесора слезе под 130лв.
                  Като цяло машината в момента върви доста добре, някога по натам ще помисля за SSD диск.

                  Коментар


                    #10
                    Силно го препоръчвам аз имам и се родих откакто зех , компа е като мълния
                    this

                    Коментар

                    Working...
                    X