Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Позитивна тема за оптимизъм.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    От известно време в Бургас се появиха една фейс-група "Шофьори Бургас" и една организация ОЗБГ ( Организация за закрила на българските граждани ).
    За кратко време тези момчета направиха неща, които ме изпълват с оптимизъм, че в тази държава все пак има мая. Примерът им е заразен и се превръща в нещо, като "епидемия" в града ни. Помогна се на много болни хора, на закъсали финансово семейства, на хора в неравностойно положение, на бедни дечица, на самотни майки и старци в безизходица, осигуряват се дрехи и храни. Всичко се прави безвъзмездно и на добра воля. За тези групи разбрах отскоро, но и аз се чувствам заразен. Всяка помощ е от полза, а излишното за едни, винаги се превръща в нужно за други, като започнем от покъщина и използвани бални тоалети, та стигнем до автомобили за превозване на хора и товари. Вчера например двете организации обединиха своите усилия и обзаведоха един апартамент на бедстващо семейство, в което съпругата гледа болния си и неподвижен мъж. С обединените усилия това семейство беше буквално спасено в студа - набавени са храни, дрехи, ново обзавеждане за дома ( събрани от ненужни някъде, но запазени мебели, легла и дивани), печки, в момента се търси климатик или средства за набавянето му. За жена, на която тези дни са откраднали колата, чрез която кара всеки ден детето си на живото-спасяващи манипулации в болница, в момента се търсят варианти да и се подари...автомобил. Великани са. Откакто съществува тази фейсгрупа Шофьори Бургас и организация ОЗБГ се правят по няколко добри дела на ден от тези млади хора. Прави се всичко безвъзмездно и на добра воля, като приоритет се дава на случите, които не понасят отлагане. Дано, дано. Обнадежден съм, че доброто и човещината отново ще изплуват, а ние отново ще бъдем единна нация...И знаете ли, какво прочетох от идеологът на групата ? Прочетох една истина, за която не съм се замислял, а именно: " Не е проблем да се нахранят, стоплят и облекат бедните, проблемът е в това, кога ще се наситят богатите ".
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

    Коментар


      #17
      Ти пък що си мислиш, че такива хора няма и те трябва да съществуват само във фейс група или като организация?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

      Коментар


        #18
        ntodorov написа: Преглед на мнението
        " Не е проблем да се нахранят, стоплят и облекат бедните, проблемът е в това, кога ще се наситят богатите ".
        Или както казва една еврейска поговорка: Не е проблем, че на света има много хора, проблем е, че на света има малко хора!

        Коментар


          #19
          Ти пък що си мислиш, че такива хора няма и те трябва да съществуват само във фейс група или като организация?
          Къде съм написал, че само там има такива хора. Но....
          Като човек имащ особено мнение към фейсбук ( за това нямам и такъв ) трябва да призная, че една от тези групи помогна на наши близки да се измъкнат от ледения капан
          между Бургас и квартал Твърдица в града ни. Случи се чрез фейсбук и наличния профил на щерка ми там, докато ние бяхме на 300 км. от "събитието". Две задействани момчета от
          комплекса ( около 20 годишни ) са им помогнали само 30 минути след нашия призив. Не ме интересуват "водачите" на тези групи/организации, популизма, който може би изповядват, радвам се на
          стремежът у младите да помагат. И друго: За гореописаните от мен жена и съпруг - инвалид, знаехме от близо 2 седмици. Освен няколко човека около мен да съберем пари, така и не можахме да развием масовост, при която да съберем нужните им дрехи, отоплителни уреди и покъщина. Не знам, кой е осведомил тези две организации ( към чиито "водачи" също имам резерви), но само за 2 ( два) дена тези момчета бяха осигурили транспорт, покъщина, одеяла, печки. Бяха осигурили и хора за товаро-разтоварните и монтажните дейности...И всичко това докато "останалите" хора, като теб и мен пускат СМС-и в помощ на бедните и/или дават някой лев някъде си, мислейки че са направили достатъчно. Тъй, че масовостта и организацията ни липсва на мен и теб и на другите "помощници" Еле ?
          ПС: Далеч съм обаче и от мисълта, че в тези организации липсват комерсиални интереси, напротив, но пък твърдо вярвам, че ако 2-3 имат задкулисие, повечето покрай тях действат със сърце. Ония 2-3 - ма все някога и някъде ще отговарят за действията си.



          Темата беше почистена от спама.

          Модераторски екип на fiatforum.bg
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

          Коментар

          Working...
          X