Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

компресор за работилницата от какво?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    компресор за работилницата от какво?

    Колеги, повечето от вас знаят, че искам да си отворя собствено сервизче и сега се чудя какув компресор да си събера. Двоумя се или да е от ИФА или ми предлагат двуцилиндров от Ман, к двата са ревизирани и почистени, а този от ман е направен със собствено мазане. Ифовият до колкото знам дава около 100-120 литра в минута в зависимост от оборотите,докато този от Ман е към 250литра което би ми свършило работа и за песъкоструй. Като цяло ми трябва за ударен гайковерт, но ако има по голям дебит може да го използвам за по голям спектър от инструменти. Разликата в цената не е голяма около 50-60 лева, а човекът от който мога да взема компресорите ми се вижда много коректен, но все пак бих искал да чуя и вашето мнение.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

    #2
    Ами колега, аз не разбирам, но донякъде сам си си отговорил. Вземай компресора от Ман-а, щом е "по-як" и е със собствено мазане, това, че е 50-60лева по-скъп не мисля, че е такъв проблем с времето може да ти се отблагодари.
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

    Коментар


      #3
      Проблема е че се маже с налягане от маслената система, а тук е преправен на собствено мазане без налягане, това ме притеснява.
      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

      Коментар


        #4
        В общи линии никой няма да ти свърши работа за работилица или сервиз като казваш.Литрите въздух в минута които дава един компресор не се мерят като литри вода на водомера.Трябва ти освен компресорна глава, ресивър където ще се събира сгъстеният въздух от компресора,пресостат и баланс вентил.Повечето пневматични инструменти работят на налягане 6 атм. и за целта ти трябва регулатор на налягането и компресора трябва да може да подаде по голямо от работното налягане и да пдодържа по голям дебит от използуваният въздух от инструмента.За песъкоструй просто забравяш,там въздухът тече все едо че си пуснал докрай чешмата на мивката ама е с по голямо налягане.100-120 литра в минута са нещо много малко като става дума за компресор.Идеята на компресора от камиона е да напомпи едно малко ресивърче и да поддържа налягането в него.За мен този вариант става само да си помпиш гумите и то непрофесионално.Мнението е лично мое като човек който всеки ден се занимава с пневматика. Успех в начинанието със сервизчето.
        Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

        Коментар


          #5
          Колко пари си готов да заделиш за компресор? Имам един в излишък с 500л бутилка.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

          Коментар


            #6
            Ако е направено мазане с лъжички на биелните лагери, не е проблем експлоатацията. От 1988-ма година ползвам подобен и не е мръднал като износване, но винаги е бил с хубаво масло и филтър на въздуха. Не зная колко кубически самтиметра е мановия, но е по-подходящ от ифовия, който като конструкция е отличен, но като дебит е слаб. Освен това ти трябва маслоотделител, ресивер и предпазен клапан. За ежедневна употреба ти трябва и пресостат.Знаеш ми телефона, звънни.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

            Коментар


              #7
              Ударният гайковерт консумира 120литра в минута, а човекът каза че този от Ман спокойно за 2-3 минути пълни 200 литрова бутилка на 10 бара, няма ли да ми е дистатъчно за 4 болта на джанта или някой клеясал болт по окачване?
              Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
              Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
              Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

              Коментар

              Working...
              X