Здравейте колеги, търсих в нета отговор на моя въпрос,но неможах да намеря и реших да се допитам до вас. Та направих си есента кисело в бидон стана много хубаво НО свърши зелето и питането ми е мога ли да сложа нови зелки в същата саламура и да добавя малко сол? В саламурата има и 10 гр.натриев бензоат на 40 л.саламура с който пресякъх старото зеле да не се развали.Благодаря предварително.Редактирано заглавие х2Модераторски екип на fiat-bg.org
							
						
					Реклама
				
					Collapse
				
			
		
	Съобщение
				
					Collapse
				
			
		
	
		
			
				No announcement yet.
				
			
				
	
Домашни мезета и туршии
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Нищо няма да стане,направи си нова саламура с новото зеле,натриевия бензоат спира процесите.EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Няма да стане. Натриевият бензоат спира ферментацията.За това се и слага.Малка е тая концентрация, но го има и ще подтисне процеса достатъчно, за да не стане нищо със зелето. Зареди си нова саламура, да ти е мирна главата. Колкото по-добра среда осигуриш на бактериите за ферментацията, толкова по-хубаво кисело зеле ще имаш. Бактериите са живи същества и също обичат да им е спокойно и чисто, за да могат да работят пълноценно.
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Re: Кисело зеле
Не. Натриевия бензоат е пресякъл ферментацията, включая и същността на саламурата.Не рискувай...Иначе аз не слагам натриев бензоат на зелето, както и НИКОГА за 15 години правене на кисело зеле не съм го преточвал. Никога. И винаги имам страхотно кисело зеле, за което сред приятелите ми легенди се носят.KRASI CVETKOV написа:Здравейте колеги, търсих в нета отговор на моя въпрос,но неможах да намеря и реших да се допитам до вас. Та направих си есента кисело в бидон стана много хубаво НО свърши зелето и питането ми е мога ли да сложа нови зелки в същата саламура и да добавя малко сол? В саламурата има и 10 гр.натриев бензоат на 40 л.саламура с който пресякъх старото зеле да не се развали.Благодаря предварително.
ПС: Колегите са ме изпреварили.
							
						A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
От години я правя по следния начин:На 120 литров съд слагам 3 кг. сол на Черноморски солници - Бургас. Това е.С тази пропорция не се съобразяваш с количеството зеле, което слагаш. Съответно на 60 литров съд 1,5 кг. сол, на 30 литров съд - 750 гр. и те така. Солта се разтваря в топла вода и се добавя, като остатъчно количество към предварително напълнен с водасъд. Когато добавяш зеле отнемаш саламура, ако се налага. Затваряш съда и не се занимаваш с преточване, продухване, издухване...Не го пресичам, когато стане, но е добре да бъде на хладно място. Аз го правя и съхранявам на отворена източна тераса.ls1 написа:Тодоров, издай рецептата.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
При така стичащите се обстоятелства няма да запазя в тайна и рецептата за домашно сушено в хладилник месо.Като ще е нафта за изгаряне само за зеле и сливова ли да отиде зян ?Immortal написа:Ми... аз пък имам половин резервоар нафта за изгарянеkrasio_79bs написа:Нейчо,аз па имам хубава сливова ракия
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Да!И аз искам да знам...или поне тази част от мен, която не спортува и не прави упражнения всеки денveselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!
							
						ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Дано ми прости колегата това вмешателство в темата му...Ама не мога да откажа тази рецепта, защото е много проста и... витаминозна. Живея в Бургас, където климатът е влажен. Трудно се суши на открито, но подтикнат от една инструкция за хладилник от типа No Frost ме озари мисълта, че мога да го използвам и за сушилня. Впрочем суши се и във всеки друг различен от тази система хладилник, но може би за по-дълго време.Иначе: Става от всяко свинско месо, но от рибицата се получава най-добре.Месото се покрива с обикновена готварска сол. Не трябва да остава неосолена част. Дъното на съда също. Държи се в сол от 10 до 12 часа на хладно място. Когато изкарам месото от солта само го измивам с вода и го изцеждам, като го притискам между две дъски за рязане. После преминавам към овкусяването му, като го овалвам в червен пипер и ситно смляна чубрица. Изборът си е ваш. Така овкусено месо го слагам в "сушилнята".Аз използвам за това дървени шишчета и вертикална офис тава. Нареждам месото върху дървените шишчетапрокарани през офис тавата след което я слагам в хладилника. Става и на скара някаква. Целта е месото да се суши от всейде. Аз разчитам на вентилацията в хладилника ми. За две седмици максимум месото е готово за консумация. Времето е строго индивидуално и зависи от типа хладилник, вида месо и дебелината му. В последствие всеки може да си коригира солеността на месото чрез времето, в което да преседи в солта. Някои го държат около 20 часа в сол, а послего изкисват около час-два. За мен лично е безсмислено, защото мисля, че и 12 часа стигат за "изпичането" му сред сол.За да оцените изделието, като успешно трябва да получите месо с вид и вкусови качества на филе "Елена" на цена от 28 до 36 лв. килото. Всяко разминаване с този вкус е провал в направата му. :P ...Въпреки, че предвид простата рецепта няма как да се допусне такъв де...И да не забравя. След, като сложете месото може да видите, какво става с ферментацията на киселото зеле. :Pveselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
 - 
	
	
	
		
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Това месо отива директно в мускулите, защото е бъкано е с качествен белтък, който обработеното на огън месо губи, коригира тестостерона, влияе положително на либидото, и те прави хищник сред агънца.Kay_ написа:Да!И аз искам да знам...или поне тази част от мен, която не спортува и не прави упражнения всеки денveselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!

ПС: Извинявам се още веднъж на колегата, че пиша тези неща в темата му.
							
						A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
 
Реклама
				
					Collapse
				
			
		
	



Коментар