Религията ли? Перфектен способ за управление на масите... и за започването на 3та световна война.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размисли и страсти разни
Collapse
X
-
И на мен ми е интересна темата и понеже получихме зелен семафор от автора и да разсъждаваме и тълкуваме свободно ще зачекна цитираното от колегата Станев.И аз не искам след края на живота всичко да свършва или поне не в степен "щрак и мрак".Хора. Не може този "бълвоч" в главите и душите ни да отиде зян, ей така без да остави поне частица енергиянейде. Не говоря за това, което сме постигнали и съградили в живота си. Говоря за това, което е било в душите, мислите, сърцата ни.Може ли любовите ни отведнъж да изветреят, душата, чувствата ни да се пропилеят ей така - внезапно. Не вярвам.В противен случай не виждам замисълът Му. Вярвам, че сега сме в опаковка - проводник на нещо. Нещо, което трябва да изживее някакъв етап на развитие докато стигне своето "могъщество и съвършенство" нейде и някога. Така мисля. Или поне така ми се иска. В противен случай най-отговорно трябва да призная, че "същността" ми в тази черупка се изчерпва до...броя екскременти, които съм произвел.Аз съм привърженик на тезата за "интелигентната намеса"... понеже не ми се ще след края на живота всичко да свършва (освен, че няма логика - не ме кефи подобна идея) Mr. Green
.................Но не, не !!! Не може да е така.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Мисля си, че е много по-лесно да възприемеш бог като вездесъщ, всепроникващ, безкраен и вечен, от колкото като нещо съвсем обяснимо. Като пример-"Вселената е безкрайна" е много по-лесно за възприемане от "вселената има начало и край"Относно Фрейзър. Велик етнограф, но със собствените си пристрастия и те проличават при тълкуванията на някои български обичаи. Постъпва малко ала Деникен, преувеличава/послъгва/ реалността, за да е по-убедителен. Убеждението ми е, че "Златната клонка" е феноменален труд и горещо го препоръчвам на любителите на 1000++ страници. :DD. Stanev написа:По темата - някой от философите (забравил съм кой) беше казал "да се дефинира Бог, значи да се отрича", т.е. всяко определение и опит за обяснение го ограничава - прави го краен, а би следвало да е вездесъщ, всепроникващ, безкраен, вечен, без начало и край и пр. ... е това наистина е трудно за схващане. На любителите на подобни четива горещо препоръчвам Джеймс Фрейзър и неговата "Златната клонка", което е едно от най-комплексните изследвания на древната митология и историята на различни вярвания и култове с изключително задълбочен анализ... (той самият убеден атеист).207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Пак опираме до същия феномен. По лесно се възприема безсмъртието на душата, отколкото нейния край. Без следа, без съзнание, без каквото и да е. Единственото, което се сещам като сравнение, то това е времето преди да си се родил.ntodorov написа:И на мен ми е интересна темата и понеже получихме зелен семафор от автора и да разсъждаваме и тълкуваме свободно ще зачекна цитираното от колегата Станев.И аз не искам след края на живота всичко да свършва или поне не в степен "щрак и мрак".Хора. Не може този "бълвоч" в главите и душите ни да отиде зян, ей така без да остави поне частица енергиянейде. Не говоря за това, което сме постигнали и съградили в живота си. Говоря за това, което е било в душите, мислите, сърцата ни.Може ли любовите ни отведнъж да изветреят, душата, чувствата ни да се пропилеят ей така - внезапно. Не вярвам.В противен случай не виждам замисълът Му. Вярвам, че сега сме в опаковка - проводник на нещо. Нещо, което трябва да изживее някакъв етап на развитие докато стигне своето "могъщество и съвършенство" нейде и някога. Така мисля. Или поне така ми се иска. В противен случай най-отговорно трябва да призная, че "същността" ми в тази черупка се изчерпва до...броя екскременти, които съм произвел.Аз съм привърженик на тезата за "интелигентната намеса"... понеже не ми се ще след края на живота всичко да свършва (освен, че няма логика - не ме кефи подобна идея) Mr. Green
.................Но не, не !!! Не може да е така.
207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Не ти вярвам. Кой ти каза това ?И какво се случва след 40 тия ден ще попитам тогава. :Pevgeni85 написа:След смъртта няма нищо. Както като заспиш дълбоко. Не чувстваш време не мислиш не усещаш. Нищо. Шепа пръст 40 дена и до там.A17DTС/S
Коментар
-
Ми отиваш в небитието :D. Живия жив нали знаеш. Дано поне да ни погребат с плочи щото ще се любуваме на капинака от към корените :Dntodorov написа:Не ти вярвам. Кой ти каза това ?И какво се случва след 40 тия ден ще попитам тогава. :Pevgeni85 написа:След смъртта няма нищо. Както като заспиш дълбоко. Не чувстваш време не мислиш не усещаш. Нищо. Шепа пръст 40 дена и до там.
Коментар
-
А-ааа грубо така. Не ме кефи. Аз имах други планове.evgeni85 написа:Ми отиваш в небитието :D. Живия жив нали знаеш. Дано поне да ни погребат с плочи щото ще се любуваме на капинака от към корените :Dntodorov написа:Не ти вярвам. Кой ти каза това ?И какво се случва след 40 тия ден ще попитам тогава. :Pevgeni85 написа:След смъртта няма нищо. Както като заспиш дълбоко. Не чувстваш време не мислиш не усещаш. Нищо. Шепа пръст 40 дена и до там.
ПС: Ако говориш за тленността ни - да съгласен съм. То и след 45 се вижда в огледалото, че ще е нещото, за което най-малко ще ме яд след време. :D
A17DTС/S
Коментар
-
Прочети ТАЗИ КНИГА.После ТАЗИ. (линковете са само към части от книгите).ntodorov написа:А-ааа грубо така. Не ме кефи. Аз имах други планове.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар