Изборите са огледало на състоянието на обществото ни.Сегашните избори - на сегашното общество.Неграмотност, некадърност, дезорганизация...Хора не на мястото си, които не знаят къде са, защо са и как са.Много трудно е да преброиш 500 бюлетини, да събереш или извадиш 5 числа и да попълниш 5 графи в един протокол.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за последните избори?
Collapse
X
-
Тъй като съм леко съпричастен към усилията на бившите ми колеги от СИК, в тяхна защита ще отбележа, че не си много прав. Изобщо не е лесно да се преброят 500 бюлетини. Така от високо и от далече изглежда много лесно, но като попаднеш в класната стая, в която освен членовете на СИК, има още куп зяпачи и досадници, установяваш, че далеч не е така. Първо: дългите бюлетини се нагъват и сме стигали до положение да ги подреждаме на пода. Над всяка купчина - по един член на СИК, за да не избягат бюлетините. Настъпва ги, ако трябва седи или лежи върху тях. И в един момент броят на членовете на СИК се оказва по-малък от броя на купчинките по пода. Броиш гласове за партии, броиш преференции за конкретен кандидат, броиш недействителни по няколко признака бюлетини. Това последното хич, ама хич не е лесно. И всичко това трябва да се отбележи и в протокола. Освен това всички видове действителни и недействителни бюлетини трябва да се опаковат отделно и да се надпишат. И това трябва да се направи с 2 листа А3 опаковъчна хартия. И накрая да не забравяме и протокола, който се пише под голямо напрежение. Никога не съм го обърквал, но наистина е много лесно в тази обстановка да сбъркаш.Аз затова и се отказах да участвам в тези комисии - защото е нечовешко, ако се опиташ да си вършиш работата. Във връзка с всичко това, което се дължи най-вече на законотворците ни и в не по-малка степен на ЦИК и ОИК, които се грижат за цялостната организация, смятам, че изборите са опорочени. И да не пропусна и партиите, които пък осигуряват членовете на СИК. Не малка част от членовете на СИК не стават за тази работа. Но то почти не останаха нормални, интелигентни хора в непенсионна възраст, които да се навият да вършат тази работа.Immortal написа:...Много трудно е да преброиш 500 бюлетини, да събереш или извадиш 5 числа и да попълниш 5 графи в един протокол.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Тъй де, и аз това казвам. Че повечето от членовете на СИК не стават за тази работа.И да, бил съм в класната стая, верно, не като член на СИК, но като застъпник (зяпач и досадник
). Последно на миналите избори в една секция в София.Преди това - в Сливен.Само не казвай пак, че тази "работа" е много трудна. Щото тогава ще съм в недоумение как си вършат истинската работа тези хора.
Коментар
-
Ти телевизия не гледаш ли? Един от тези които ги даваха , и каза, че е гласувал за себе си, жена му също, и доста хора за които не спомена(един от тях съм аз!) е получил 0 (нула) гласа. Други въпроси?naskobg написа:.....Кой кого или какво е манипулирал?Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Това исках и аз да наблегна. И се притеснявам скъпия ни премиер какво разписа в Брюксел тези дни. Никой нищо не казва. Кой знае как ни е наредил пак.pplk написа:Прави ми впечатление, че във всички форуми през последните дни, бяха пуснати теми от рода на тази. Или по-точно "Що всички се занимават със Сидеров, а не обръщат внимание на фалшифицираните избори". Даже не се чудя, какво да си мисля. :D :D :DPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Кой има място в политиката според теб? Бъчварова - боже опази. Сидеров два пъти я търси в рамките на две седмици, ако не и по малко и тя се в чужбина. Вообще не харчи държавни пари да ви кажа. Сигурно се обучава как да ръководи МВР!Цацаров - никой не знае какво всъщност прави той. Може би той не знае къде са наркобароните, още не ги е открил, ама като ги намери ще ги залови със сигурност. А засега дори Господари на ЕФИРА го казаха - родната полиция ни пази!............................................. ..................Съгласен съм, че ако излезнат всички българи да гласуват, може би ще се стигне до справедливи избори, но не и по досегашния метод на преброяване. Това е едно безумие. То самата организация бе безумие. Защо трябваще да има тонове допълнителна хартия със списъци за референдума. Излишен разход. Просто още една графа с още един подпис - толкова е просто, но явно организаторите са по-зле и от простите. А за Манолова пък не ми се и говори - дъното. Еле по-горе ми каза че навсякъде било така. Ами да си стоим мирно и кротко да ни прегазват. Те утре ще поискат и с жените ни да спят. Никаква демокрация не е това.naskobg написа:Не те вълнува, но учудващо го даваш за пример?Такива нямат място в политиката!А колкото до гласуването - заради тези, които не гласуват сме на това положение. Те братята ще гласуват за по 20 лв. Утре и за магаре да им кажат да гласуват, ще го направят.И наистина не мисля, че хора които не гласуват имат право да питат защо държавата е в това положение.За мен отговорът е един - заради тях самите!Danchojn написа:Оставете го вече този човек, какви издънки е правил не ме вълнува, има кой да го вълнува. Като че ли другите не харчат народни пари за глупости...............Милиарди се източват, те се хванали за хотела в който бил.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
То пък не се изисква кой знае колко акъл да разбереш кога някой го няма и да го търсиш точно тогава. Сайдера поне в тез неща е факир.А ти явно изкъсо следиш изявите на Сидеров. Лошо няма, ма що те е срам да си признаеш, че му симпатизираш?Danchojn написа:Бъчварова - боже опази. Сидеров два пъти я търси в рамките на две седмици, ако не и по малко и тя се в чужбина. Вообще не харчи държавни пари да ви кажа. Сигурно се обучава как да ръководи МВР!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Не ме срам ни най-малко. Но не му симпатизирам. Не мисля че има някой в Парламента чието място е там. Единствено подкрепям последните му изказвания - за мен е прав. Опитвам се да видя цялата картина, но тя става все по-размазана. Явно са изключителни художници нашите избранници. Между другото съм ЗА да останат наполовина в парламентарната зала.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Данчо, ама ти наистина ли вярваш, че на Сидеров му пука за нещата, които блещи?Виж какво стана с Бареков. Докато имаше кинти всичко беше песен.И този ще го последва, но все още получава рублички, за да поддръжа публика на представленията си.http://gospodari.com/-video86815.html"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse

Псувам си кротко, сам, като заспи домочадието, пред телевизова и лаптопа от яд, че се вижда манипулацията и нищо не мога да направя...... освен, наздраве!

Коментар