Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За и против хелоуин
Collapse
X
-
Съгласен. Вярно, е че криво те бях разбрал. Не противопоставям парите и морала. Далече съм от това. Нямам нищо против богатите, въпреки че масово са безморални! Не завиждам на никого колко е богат, но мразя и ненавиждам, когато най-нагло те правят на маймуна и то точно богатите обикновено. Как би коментирал случилото се в зала Армеец? Как е допустимо това? Защо никой отговорен за постъпките си нямаше достойнтсво да отиде при тези хора, да се опита да помогне с нещо и най-малкото да стои заедно с тях? Защото ние нямаме морални политици, мислещи за хората, те мислят за .........................................Преди няколко години участвах в този филм, не заради парите, исках да видя от близо как протича един изборен ден. Малко след като мина обяд, тихичко и подмолно разни политически слуги почнаха да на приказват как да убеждаваме хората да гласуват за еди си кой и т.н. В ИЗБОРНИЯ ДЕН. Аз потърсих един от тях и го намерих във фоайето на училището, в което бях. Попитах го защо така? Той ми тоговори нали ще ви се плати. Най-наглото, е че вече ни приемат така, като вещи, които могат да си купят. Хвърлих му документите право в очите и си тръгнах.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
bubachko
По принцип, както Хелоуин, така и Коледа, така и доста други празници нямат нищо общо с това, както се празнува по "американски". Хелоуин е стар келтски празник, Рождество е стар християнски празник.... но както всички знаем - и двата са изродени от комерсиално-потребителското движение в Америка. Нищо против нямам нито един празник, стига да знаеш какво точно празнуваш тогава, за да го празнуваш с душата си - както би трябвало да е. Имам много против празнуването в американски стил на всички тези празници, в които огромен процент е залегнало потребителското поведение и парадноста на празникаАз лично не съм вярващ и не празнувам религиозни празници. Но искрено и по детски, и с голям хъс си празнувам Баба Марта, 24-ти май, Нова година и ред други които ме изпълват.В този ред на мисли - ДА на празника, НЕ на американския стил на празнуване.
Коментар
-
Напротив, колега. Парите и морала са много много тясно свързани. Справка http://www.noviteknigi.com/?cid=3&pid=3479 - където четем:Всеки знае, че за богатите е по-лесно да са морални, отколкото за бедните. В повечето случаи богатството е ров срещу прегрешението, а бедността предразполага към него. -- Й. Гьобелс, Моралът на богатите. 25 март 1939 г. Политически речи.Lane Staley написа:Danchojn написа:Значи според теб, ако нямам пари, спокойно да стана наркопласьор, нищо че мога да погубя десетки деца, важното е че ще забогатея. Или може би аз имам друга философия за живота.Lane Staley написа:Моралът няма нищо общо с наличието/липсата на пари.
Баси извратената трактовка. Ти явно яко си яхнал метлата за да тълкуваш текста ми по такъв начин.Успокой се. Пояснявам специално за теб:Моралът на един човек не се определя от това дали има пари или няма.От друга страна ти противопоставяш парите на морала - демек хората с пари нямат морал. Безумна пролетарска логика. Дано не учиш децата си на подобни неща.
Коментар
-
Аз викам всеки ден да ни е празник. Всеки ден, в който сме живи и здрави, а близките са до нас е благодатен и, като такъв след залез слънце трябва уууубаво да го поливаме :P За Хелоуин: Имам собствено мнение, но какво значи то щом младежта ВЕЧЕ се забавлява на този ден.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Той Гьобелс, щото е бил богат, затова е бил толкова много морален. И щото е бил морален и толкова духовно възвишен, затова се е гръмнал, че и жена си гръмнал... Като цитираш, поне цитирай някой свестен, не осъден за престъпления срещу човечеството. А това, дето го разправяш, ела го кажи на бедните хора по селата, които със сигурност са много по-морални, добри и състрадателни от всички в този форум, нищо че са бедни. Вие съвсем изкукахте - да не се заразихте от Волен?knososs написа:Напротив, колега. Парите и морала са много много тясно свързани. Справка http://www.noviteknigi.com/?cid=3&pid=3479 - където четем:Всеки знае, че за богатите е по-лесно да са морални, отколкото за бедните. В повечето случаи богатството е ров срещу прегрешението, а бедността предразполага към него. -- Й. Гьобелс, Моралът на богатите. 25 март 1939 г. Политически речи.Lane Staley написа:Danchojn написа:Значи според теб, ако нямам пари, спокойно да стана наркопласьор, нищо че мога да погубя десетки деца, важното е че ще забогатея. Или може би аз имам друга философия за живота.Lane Staley написа:Моралът няма нищо общо с наличието/липсата на пари.
Баси извратената трактовка. Ти явно яко си яхнал метлата за да тълкуваш текста ми по такъв начин.Успокой се. Пояснявам специално за теб:Моралът на един човек не се определя от това дали има пари или няма.От друга страна ти противопоставяш парите на морала - демек хората с пари нямат морал. Безумна пролетарска логика. Дано не учиш децата си на подобни неща.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Еле. От къде взе тази категоричност мила ?А това, дето го разправяш, ела го кажи на бедните хора по селата, които със сигурност са много по-морални, добри и състрадателни от всички в този форум, нищо че са бедни.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Мммм..хаха. Еле понякога защитава позиция със зъби и нокти. В моите представи тя е супер чист, достоен, морален и честен човек с шофьорски умения доближаващи се до това https://www.youtube.com/watch?v=81rbnb5SE1U ...като няма да казвам с какви гуми на каква настилкаntodorov написа:Еле. От къде взе тази категоричност мила ?А това, дето го разправяш, ела го кажи на бедните хора по селата, които със сигурност са много по-морални, добри и състрадателни от всички в този форум, нищо че са бедни.
хахах А ние богаташите от фиат форума...да му мислим с нашите черни душици
Еле не се сърди, казвам го с добри чувства и усмивка, че много тегава взе да става и тази тема
Учаквах, че с пускането и ще назрее такъв спор въпреки, че вчера имаше затишие.По темата: Винаги е хубаво да има празници. Никой не говори за отмяна на нашите си бг традиции. Просто един ден в повече в който хората са си намерили повод да се веселят, като на маскарад. Аз до сега не съм видял типичния Хамерикански модел - тикви, микви и деца да търсят лакомства по вратите. Така, че не виждам проблем. КОйто иска си празнува и весели, който не иска-НЕ.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
За хората празнуващи го, Хелоуин е просто още един повод за пиене, не виждам кое му е толкова упадъчното :D А и повечето деца му се кефят. Мен ако питате, свети валентин е много по-безсмислен западен празник, ама на, трябва тогава да се потрошат едни пари на вятъра. Да не говорим пък за досадната и глупава соц отживелица 8-ми март. Кой каквото иска да си празнува, чак па цяла тема по въпроса!?
Коментар
-
А кажи им, във всички случаи пияни вещици ходят по улицитеdikanio написа:За хората празнуващи го, Хелоуин е просто още един повод за пиене, не виждам кое му е толкова упадъчното :D А и повечето деца му се кефят. Мен ако питате, свети валентин е много по-безсмислен западен празник, ама на, трябва тогава да се потрошат едни пари на вятъра. Да не говорим пък за досадната и глупава соц отживелица 8-ми март. Кой каквото иска да си празнува, чак па цяла тема по въпроса!?
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Аааа не УеS_BANKOV написа:А кажи им, във всички случаи пияни вещици ходят по улицитеdikanio написа:За хората празнуващи го, Хелоуин е просто още един повод за пиене, не виждам кое му е толкова упадъчното :D А и повечето деца му се кефят. Мен ако питате, свети валентин е много по-безсмислен западен празник, ама на, трябва тогава да се потрошат едни пари на вятъра. Да не говорим пък за досадната и глупава соц отживелица 8-ми март. Кой каквото иска да си празнува, чак па цяла тема по въпроса!?
Последния път, като бях в Студентски..пфууу, все едно бяха забранили на хубавите да излизат навън. Ужас ти казвам. Те на по 8наасе, а изглеждат на по 40.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Не съм нито за едното, нито за другото или пък съм и за двете. Правя аналог между двата празника-и двата не са български, но се реве срещу единия. Причината ми е ясна, но съм любопитен и за твоето мнение.NikMar написа:Това да го приемем ЗА ли поамериканчването? Какво ли ще сънуват малките деца с тези вещици, черепи и прочие? Очаквам внучката ми, която е на 2,5 г. и добре че не го е гледала още, да се стряска насън. От друга страна, като си патил от дед Мороз, защо си за Хелоуин?pplk написа:Историята помни и колко сме били ощетени и от Русия, но празнувахме дядо Мраз и Снежанка и нямаше нищо лошо в това, нали?
207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
dikanio написа:За хората празнуващи го, Хелоуин е просто още един повод за пиене, не виждам кое му е толкова упадъчното :D А и повечето деца му се кефят. Мен ако питате, свети валентин е много по-безсмислен западен празник, ама на, трябва тогава да се потрошат едни пари на вятъра. Да не говорим пък за досадната и глупава соц отживелица 8-ми март. Кой каквото иска да си празнува, чак па цяла тема по въпроса!?
207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар