Здравейте!Реших да се допитам до вас пък може някой да работи в тази сфера и да даде акъл. А пък другите може просто да споделят мнение.Климатика ми го похвалиха като сравнително читав, а по характеристиките, които гледах на хартия е даже доста добър. Панасоник E12QKE. Монтиран и закупен преди малко повече от месец от една "червена" фирма в София.Като цяло съм доволен от монтажа. Сложиха го където искам и вътрешното и външното тела. Обаче като поработи на охлаждане и спре поради достигане на необходимата температура и започне да върти само вентилатор и се усеща миризма на нещо средно между спарено и влага. Все още не мирише на чорапи и кисело. В момента в който включи пак компресора и за точно минута миризмата изчезва. Знам че се прави конденз, но нормално ли е така да понамирисва. Мерих има наклон на тялото като са го монтирали. По тръбите също има наклон и водата се оттича. Обаче малко вода си остава вътре в тялото като пипна с пръст. Ако някой държи и снимки ще кача.Имам друг киматик който не е инверторен и е на 8 години пак Панасоник, мирисал е 1 или 2 пъти от тогава.Виках ги 2 пъти сервизните техници и не констатират проблем. Казват ми че това е нормално, а и понеже климатика е много мощен и толкова бързо охлажда въздуха че прави много голям конденз по питата и от там многот влага. Струва ми се лигично, но чак пък да мирише. Това ми е първят инверторен климатик и то да го нарешем от горния край на средния клас и не знам да го мъча ли повче или за такива климатици е нромално.Факт е че живея на предпоследен етаж и жегата е непоносима, препдолагам и влагата на въздуха е доста. Но да питам за мнение все пак.Благодара предварително на отзовалите се

Коментар