От известно време пералнята ми смърди на умряло. Няколко поредни пъти слагах Калгон, пробвах и с лимонена киселина, но продължава да мирише гадно...С какво да я почистя? Изключвам разглобяване
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
В момента има едни препарати за чистене на перални в Лидл, вършат работа. Моята пералня има програма "Drum Clean" и препарата върши работа. Ако няма специална програма май трябва да се пусне на 60С.http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action...etail&id=23862
След многократно използване на "Калгон" и лимонена киселина,но без очаквания ефект,купих от "Била" течен препарат за почистване на перални и ефект наистина имаше.Не му помня заглавието,но друг не съм виждал в магазина.А котления камък го премахва като на реклама-намазваш,изплакваш и готово.
Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P
Ами изсипвам една бутилка оцет в барабана, слагам я на 95 градуса и я пускам. Няма значение програмата, необходимо е един път да загрее водата. Това ми го каза преди време един техник - беше се запушил филтъра и не можа да го изкара заради котления камък, и да не го счупи, я пусна така за десетина минути - след това нямаше проблем да издърпа филтъра. Та той ми каза или да слагам в отделението за омекотител оцет при всяко пране, или да я пускам от време на време с една бутилка оцет в барабана на 95 градуса.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
По принцип съм чувал доста оплаквания при използване само на течни препарати за пране.И нашата беше почнала да мирише и след гуугъл и бгмама нещата се изясниха
От опит сме стигнали до убеждение че истината за почистване е на фирма HEITMANN купува се от Метро и върши работа.Надявам се че няма да се сметне за реклама.За повече инфо на ЛС
Коментар