Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накой ВиК специалист ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Накой ВиК специалист ?

    Става дума за подмяна на канализация.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

    #2
    Канализация на какво?Апартамент, къща, вила, баня или цяло село?
    Няма начин да няма начин!

    Коментар


      #3
      Можеш да се справиш и сам. Трябват ти само пистолет за горещ вздух, ролетка, ножовка (трион), молив и PVC лепило И да спазваш наклоните

      Коментар


        #4
        1cm/1m . Демек на 1 метър тръба, 1 см наклон.
        Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
        Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

        Коментар


          #5
          До колкото разбрах става дума за смяна на вертикалната отходна тръба изградена от стари землени/глинени/керамични тръби, но понеже трудно се навиват всички собственици да се смени всичко от горе до долу, а то така се прави, нещата се правят на парче, което е в пъти по-трудно и неприятно.Ако един такъв ремонт се комбинира с подмяна и на тръбите за чиста вода на всички апартаменти, то си решаваш проблемите за десетки години напред. Ако вътрешния диаметър на старата тръба съвпада с външния на Ф110, то смената става лесно. Няма да се налага разбиване на местата на прехода в плочата.В апартамента в Ямбол е такава инсталацията и си спомням, че от горния етаж идва една извивка, тъй като тоалетните чинии са с долно оттичане. Ако и този случай е такъв може да се смени концепцията, да се премахне всичко излишно и да се затворят дупките. Ако колегата даде някоя снимка, може би ще има повече полза от нас.Видях че сте сменили чистата вода с полипропиленови тръби, което е много добре.
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #6
            Благодаря ня колегата nikolovvd, с който на ЛС обсъдихме проблема.По-скоро въпроса ми в тази тема е за ВиК бригада, която да огледа и да прецени цената и времето за изпълнение.
            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

            Коментар


              #7
              На практика в твоята баня ще трябва да прережеш двете тръби, като с тази, която е над тоалетната чиния ще трябва много да внимаваш, за да не я счупиш в мястото на съединяване. От горе идва права тръба, а в мястото на съединяването е даден наклон. На вертикалната тръба, до колкото видях от снимките ти, може да се наложи след срязването да направиш място зад тръбата на 7-8 см. от мястото на срязването, за да можеш да монтираш прехода 140-110.http://www.filbo.eu/bg/product/420--...AULntlHwАко направиш всичко както трябва и съобразиш нивата на изрязване на старите тръби, след преходника на основната тръба ще трябва да монтираш един разклонителhttp://www.filbo.eu/bg/product/409-r....VV3A2bntlHwи от преходника над тоалетната чиния, чрез едно коляноhttp://www.filbo.eu/bg/product/403-k.../#.VV3BTLntlHw и парче тръба влизаш в разклонителя.Надолу мисля, че ти е ясно. Продължаваш с тръба до 15-20 см. от нивото на пода, където слагаш разклонител на 45 градуса http://www.filbo.eu/bg/product/406-r....VV3EA7ntlHwи коляно на 45 градуса (аз го наричам дъга)http://www.filbo.eu/bg/product/405-k...V3CFLntlHwот където продължаваш към твоята тоалетна чиния с нещо таковаhttp://www.filbo.eu/bg/product/407-r.../#.VV3C-rntlHw , за да свържеш водата от мивката и кухнята.За бригада питай в Google, въпреки, че има работа за един ден за сам човек. Докато търсех картинки на фитинги, попаднах на няколко филми, включително и софийска вода май беше.
              Няма начин да няма начин!

              Коментар

              Working...
              X