Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неплатена гражданска?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Неплатена гражданска?

    02 ми е изтекла по дата гражданската, а днес е 19. Знам, че до 15 дни имаш срок. Някаква глоба ли ще ми лепнат или какво? Да приготвям ли 400 лева? Ще е тъпо, да е така.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Просто ще ти направят нова застраховка. 400лв е акта, ако те спрат полицаите.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

    Коментар


      #3
      Ти сериозно ли питаш???
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

      Коментар


        #4
        Е как така не си забелязал, че ти изтича? Аз си я правя онлайн и винаги ми изпращат смс няколко дни преди да изтече, а като я подновя, ми носят полицата вкъщи точно на деня.
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

        Коментар


          #5
          А това ,че след като ти изтече гражданската имаш 15 дена период да я подновиш е пълна глупост не знам кои ви го е казал ? но не съществува такова нещо нека те спре чичко полицай и ще видиш......
          Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
          Ex.Bravo 1997 1.8 GT

          Коментар


            #6
            Ibiza написа:
            А това ,че след като ти изтече гражданската имаш 15 дена период да я подновиш е пълна глупост не знам кои ви го е казал ?
            Има има колега, но не е препоръчително да се пробваш. :DЗа вноските е 100 % сигурно, но за изтекла е тълкователно.Валидна ли е гражданската при неплащане на вноска?ДА, ако след падежа (записан в полицата) на поредната вноска не са минали повече от 15 дни. Това е гратисния период, който застрахователят предоставя в който и да не сте платили застраховката остава валидна.Ако не погасите задължението си до края на гратисния период, полицата се прекратява. Прекратена полица по гражданска отговорност (за разлика от каско) не може да бъде възстановена. При неплащане, след изтичане на гратисния период гражданската отговорност се прекратява. Става автоматично. С това колата се показва като незастрахована в регистъра на Гаранционния фонд.

            Коментар


              #7
              Е, не съм видял, въпреки че 2 седмици преди да изтече си напомних, че трябва да я оправя и ето, че напълно забравих за нея. Ще ходя у понеделник в Лев Инс да правим нова полица явно. И все пак кой може да кара 17 дни без гражданска?
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

              Коментар


                #8
                Полицате карат по 365 дни без гражданска и без винетка На полицата на моята ГО пише (цитирам по памет) "Важи две седмици (14 дена) след датата"...

                Коментар


                  #9
                  аз лично не смея да се доверя на това ...... за 15-те дена дори още на предпоследния ден от гражданската я плащам .
                  Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                  Ex.Bravo 1997 1.8 GT

                  Коментар


                    #10
                    При склчен договор с плащане на вноски, имаш гратисен период за плащането на отделните вноски.Ако пропуснеш срока, договорът ти се прекратява автоматично и след това трябва да си направиш нов договор. Губиш 10-те лева за Гаранционен фонд, които се плащат с първата вноска. Със следващия договор ще трябва да ги платиш пак.Ако в срока те спрат ченгета обаче, ще те глобят 50 лева на основание чл. 179 (5) във вр. с чл. 100 (3) от ЗДвП и 261 (1) от Кодекса на застраховането. Това е глобата за липса на валиден стикер и талон за сключена застраховка. Самостоятелно основание за санкция, нищо, че застрахователния ти договор е още валиден, имаш си валидна ГО и ако си платиш вноската, ще си продължи да бъде валиден. Тук те грухат за липса на стикер и талон. Тях няма как да получиш, докато не си платиш вноската по договора.С прекратен договор (пропуснат гратисен срок за вноската) или изобщо без ГО по-добре не карай въобще. Глобата е много голяма ако те спрат...400-500 лева, да не говорим пък какво следва ако стане ПТП.Това за ченгетата, че не си правят ГО, е малко легенда. Има там хора-карат без документи на колите, без прегледи, без винетки, но пияни и без ГО е рядкост, защото ако стане беля, системата не може да ги опази от последиците.

                    Коментар


                      #11
                      Salvador написа:
                      Това за ченгетата, че не си правят ГО, е малко легенда. Има там хора-карат без документи на колите, без прегледи, без винетки, но пияни и без ГО е рядкост, защото ако стане беля, системата не може да ги опази от последиците.
                      ВСИЧКИ полицаи, които познавам, пият и карат. И то пият по много.Без ГО наистина са рядкост, но без винетка си е правило.Никакъв гратисен период няма, ако ГО ти е платена изцяло и е изтекла. Трябва още в деня, в който изтича, да направиш нова.Ако е на вноски, между отделните вноски има 15 дена гратис, но по-добре е да не се надявате на тях.

                      Коментар


                        #12
                        Много моля aз не пия a колaтa ми е със грaждaнскa и винеткa - годишнa. Нa съпругa ми също, пие ли се ходи се пешa.Който ме познaвa знaе, че кaзвaм истинaтa.

                        Коментар


                          #13
                          нищо лично колега ако си полицай просто е лошо когато всички ги слагат под общ знаменател .
                          Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                          Ex.Bravo 1997 1.8 GT

                          Коментар


                            #14
                            Immortal написа:
                            Никакъв гратисен период няма, ако ГО ти е платена изцяло и е изтекла. Трябва още в деня, в който изтича, да направиш нова.Ако е на вноски, между отделните вноски има 15 дена гратис.....
                            Хем изчерпа темата, хем си модератор... ха наздраве
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

                            Коментар


                              #15
                              хубаво,че сте Вие, че да се сетя да сменя стикера.
                              Drive It Like You Stole It | Гараж
                              RIP Fiat Tipo '92 1.6

                              Коментар

                              Working...
                              X