Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще ни засичат и в движение, възможно ли е?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Re: Ще ни засичат и в движение, възможно ли е?

    Immortal написа:
    van_dal написа:
    Днес четох статия, че готвели проектозакон според който да могат да засичат скоростта дори от движещи се "цивилни" автомобили. Това технически възможно ли е?
    Колега, по-сериозно, може ли?!?Технически е възможно да кацне автоматичен апарат на движеща се с огромна скорост комета.В този свят технически е възможно почти всичко.
    Какво имаш в предвид под по-сероизно. Колко повече, информацията е по всички медии от вчера. Ако смяташ въпроса ми за несерозен, може и аз да не съм го формулирл както трябва, но повечето разбират идеята, дали както се разминаваш с някой патрул или такъв под прикритиемогат да те засекат с колко караш. Всеки който кара повече знае, че има много участъци с безмислени ограничения "хранилки".
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #17
      Имам точно това предвид. Че във време, в което техниката е напреднала дотолкова, че безпилотен кораб да догони и да спусне спускаем апарат на движеща се с няколко хиляди километра в час комета на стотици хиляди километри от земята, а ти питаш дали е възможно да ти засекат скоростта в движение.Технически възможно е от 100 години насам.Друг е въпроса дали и как е регламентирано.

      Коментар


        #18
        naskobg написа:
        tambuhtaneca написа:
        прочети малко, пък тогава говори, може да си ги вУждал 2008
        Колега, карай я малко по-спокойно! 1. Идеята е за техническата възможност!2. Там още преди завоя на правата отсечка има знак за радар.3. Пиша от телефона и не се прави на остроумен за видимата техническа грешка.
        Не искам по никакъв начин да те засягам, но мисля че темата е за закриване - техническата възможност както колегатa @Immortal е отбелязал е такава, че не само могат да ти премерят скоростта, а и могат да ти кажат какво си ял за закуска. По точка 2 не знам за каква права и какъв завой говориш, може би си го написал някъде, ама аз не съм го прочел. По т.3 не искам да коментирам, тъй като явно в мен е причината. Но пак искам да спомена колегата @Immortal който правилно е отбелязал, че едно са техническите средства, друго е регламентирането на тяхното използване и прилагането на закона. Докато не влезе в ДВ, това, което съм го опоменал е валидно!
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

        Коментар


          #19
          Момчета, радарите на самолетите ги има още от 40-те години на миналия век. Представете си сега, че не е самолет, а кола, т.е. няма никакъв проблем да ви измерят скоростта, съотносена спрямо скоростта на патрулката. Да не ви казвам, че могат да измерят скоростта на 10 коли пред или зад тях и с точност до сантиметър да определят кой с колко кара. Само кинти да има за оборудване.

          Коментар


            #20
            А и нещо друго да добавя, какво мислите по този въпрос: http://profit.bg/news/Ilon-Musk:-V-b...4.htmlКато след 10 години всички коли са "умни" и няма необходимост от шофери, какво ще правите?
            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

            Коментар


              #21
              За колите без шофьор не знам, но за в близко бъдеще сериозно се обсъжда въпроса с монтирането във всеки автомобил на ГПС устройство. Тогава ще отпадне нуждата от радари.По ВСЯКО време системата ще знае с колко караш и къде, и при ВСЯКО ЕДНО превишаване на скоростта ще получаваш фиш със съответната сума.Е тогава някои ще се кротнат. А други ще останат без коли

              Коментар


                #22
                Я си спазвайте закона и спрете да мислите как да го нарушите без да ви хванат. Толкова ли е трудно на тръгнеш малко по рано? Всяка сутрин тръгвам по-рано за работа и си карам спокойно. 80% от автомобилите около мен ме изпреварват и нарушават закона. Нямам думи колко е прост народа
                Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

                Коментар


                  #23
                  кола

                  Гледам сега някой полицай не излизат да спират а камерата заснема нарушилите водачи а порицайте се хилят от вътре .Да си кажем не може на 100 % да спазваш закона особено да КМ и минаване през кръстовище все малко може да сгреши човек. Полицаите да хващат тези където карат с доста повече от разрешеното и минават на червено дори и без да спират .Точно тогава ще намалят катастрофите .
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                  Коментар


                    #24
                    Immortal написа:
                    По ВСЯКО време системата ще знае с колко караш и къде, и при ВСЯКО ЕДНО превишаване на скоростта ще получаваш фиш със съответната сума.Е тогава някои ще се кротнат. А други ще останат без коли
                    Ай стига бе! :D

                    Коментар


                      #25
                      За мен ГПС-ите не предоставят достатъчно достоверна информация на моменти и това няма как да стане. А и всеки, може да си сложи една "тапа" и да си реши проблема. Има такива знаци, дето са толкова малоумно разположени и с такива ограничения, дето и да искаш няма как да не нарушиш - слагани са преди 50 години, когато е имало само руски возила. Другото което е, че има случаи където няма как да намалиш от 90 на 40, на магистралата като има ограничение имаш знаци 120, 100, 80, 60 през 100 метра, на извънградски път директно ти забиват 30 или 40 зад някое дърво или храст и после вземи го спази.
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

                      Коментар


                        #26
                        Immortal написа:
                        ............По ВСЯКО време системата ще знае с колко караш и къде, и при ВСЯКО ЕДНО превишаване на скоростта ще получаваш фиш със съответната сума.........
                        "СИСТЕМАТА" се грижи за нас.
                        SEAT Leon Cupra 300
                        Triumph Street Triple 765 R

                        Коментар


                          #27
                          tambuhtaneca написа:
                          За мен ГПС-ите не предоставят достатъчно достоверна информация на моменти и това няма как да стане.
                          Категорично не съм съгласен с теб колега. Не говорим ГПС-ите на телефоните.
                          tambuhtaneca написа:
                          Има такива знаци, дето са толкова малоумно разположени и с такива ограничения, дето и да искаш няма как да не нарушиш.
                          Тук си абсолютно прав.

                          Коментар


                            #28
                            Най дициплиниращи от всички са камерите, които в най скоро време ще почнат да нареждат из София,а именно камерите за средна скорост. Действат така - камера снима и записва всички номера на коли на дадено място. На друго място друга камера прави същото. Знае се колко е средната скорост, съответно време за преминаване по ограничение от т.А до т.Б и всички превишили получават фишове. Измъкване няма - ако караш нормално само за пред полицаите. Честито!А системи за засичане в движение има от 30 години в САЩ например. В действие.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              #29
                              Тия са гадни - трябва да спазваш или гориш...Дефакто на всеки се налага да бърза леко - за работа , от работа да се прибере , да закара близък до болница и други случай ,а сега гориш е така.За другите радар детектор и си горе долу спокоен.Но каквото и да говорите - целта е да събират глоби.Никой не оправя пътищата и да ги направи така ,че да има зелени вълни и т.н условия да се придвижиш бързо.Което понеже нали се грижиме за екологията ще спести доста co2 - от нестоене на светофар и по-бързото придвижване.А това с гпс-ите директно убива бързите коли.И може да се приеме в европа.Америка ще е последна - е арабските страни ще са последни - даже сигурно ще направят автомобилен туризъм - елате да покарате ферари на спокойствие.
                              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

                              Коментар


                                #30
                                Винаги има начини за избягване на следенето - за ГПС-ите има тапи, за радарите - антирадари, за камерите - слагане на нови номера или фолия, ... зависи какво целиш, но като цяло това с ГПС-ите няма да се приеме, тъй като е противозаконно да те следят.
                                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

                                Коментар

                                Working...
                                X