Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за минаване на митница при полет от САЩ.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съвет за минаване на митница при полет от САЩ.

    Здравейте! Една моя позната се връща от САЩ и ще ми донесе лаптоп, който си поръчах от там. До тук - добре, но взела, че си купила и на нея същия, защото много и допаднал. Ще лети през Истанбул - държава извън ЕС и се оказва, че първата митница, през която ще мине в ЕС ще е тази на летище София. Казвам първата, защото по принцип ако полета е през Германия или Холандия, София се пада втора митница и контрола не е толкова висок за ръчния багаж. Поне така ми споделиха други пътуващи от там! Сега въпроса - има ли вариант да не се плати мито и ДДС ако лаптопите са и в ръчния багаж? По документи и двата се нейни лични. Незнам как стои въпроса с единия личен а вторият за подарък?Моля ако някой има идея или знае начин за да не платя едни 200лв. в повече - да сподели!Благодаря предварително!Поздрави!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

    #2
    Изважда ги и двата от кашоните и си ги пренася на ръце , и двата са й лични и си ги ползва.Така става с техниката. Едни приятели се прибраха скоро и те от САЩ с 2 лаптопа и DVD домашно кино .Били са пълен цирк с субуфера по летищата , но пък нищо не са им казали.
    Fiat Bravo 1.6 16V - 98'

    Коментар


      #3
      митница

      И лаптопите трябва да работят не да се без WIN или Линукс
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        На жена хич няма да и обърнат внимание на митницата тук.
        F31 BMW 320d

        Коментар


          #5
          Хайде бе...Ти остави тази работа. Освен това напоследък доста са се стегнали. Няма приятел, няма колега, няма познат около мен, на който да не му е отишла пратката на митница. Преди не беше така !Моите пратки също, а реално това, което получавам са подаръци за малката от приятели в чужбина. И това е сериозно - нито се правя на ударен, нито лъжа. Чистата истина. Даже изрично е упоменато. Въпреки това, ако дрешките или каквото е там са с етикет си отнасяш ДДС-то като стой та гледай. Преди не беше така И като не представиш адекватно извлечение за това колко си платил (ако не е подарък) за нещото изрично те предупреждават да не им губиш времето, за да не ти напишат един хубав акт. И това неведнъж!В крайна сметка хората, които работят там не са хванати от гората. Чисто и просто последните месеци са ги стегнали яко. Според мен трябва да се подходи сериозно към въпроса, а не с тривиалното лекомислие.П.П. Ще помоля колегата да пише какво е станало накрая, защото и мен ме вълнува този въпрос Все пак става въпрос не за пратка, а за директен внос от физическо лице, което е малко по-различно. Пак казвам - нещата са променени вече !!!
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

          На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

          Коментар


            #6
            Здравей, колега. Почти всяка година се връщам с 2 лаптопа от САЩ. Няма никакъв проблем. Няма никакво значение дали лаптопа ще е в ръчен или общ багаж. Препоръчително е да ги вземе в ръчният багаж от гледна точка на сигурност. Като пристигне на летището е важно да бъде спокойна, взима си куфарите и тръгва към изхода. Има знаци, ако имаш за деклариране нещо и ако нямаш нищо за деклариране. Просто си минава през вратата,че няма нищо за деклариране. Ако я спрат, това са нейни лаптопи. Един личен и един служебен. Най-важно е да бъде спокойна. Не знам кога лети твоята позната, но ако пристига след сряда, мога да ти дам по-точна информация как стоят нещата на летището. Аз ще се прибера също през страна не членка на ЕС ( Швейцария).
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

            Коментар


              #7
              Няма никакви проблеми да си донесеш лаптоп. Няма да платиш мито. Тази година от САЩ докарах два четеца, неразопаковани заедно с калъфи за тях пак в оригинален вид. Не съм платил мито. А тва с дрехите с етикети пък е пълна глупост. Аз си докарах два куфара с дрехи от там ( с етикети), нито съм плащал мито, нито нищо. Да не говорим, че куфар се отваря само ако има съмнение за дрога, пари и т.н.

              Коментар


                #8
                На Итанбул никой нищо няма да я пита и да й обърне внимание. После в София ако си идва със самолет просто да си минава транзит през зеления коридор и това е. Миналата година носех с мене моя лаптоп, лаптоп за приятел, таблет и още един куп дреболии. Никаква драма.Единия лаптоп беше у мене на ръчен багаж в раницата ми, а втория - с малката си кутия заровен в дрехите ми в куфара, защото нямаше как да го влача и него. Гоелмия кашон му го изхвърлих в щатите,защото нямаше как да го събера.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                Коментар


                  #9
                  Слав, говориш за пратки по поща/куриер. А темата е за преминаване с багажи на летище. От там идва разликата.

                  Коментар


                    #10
                    Днеска на обяд кацнах с полет от Турция. Там така ги тресе в момента от тероризъм и бежанци че само ги интересува дали са работещи и няма нещо вътре. И целия багаж минава на ренген още преди да влезеш в летището. Вътре се минава още една проверка както си е стандартната процедура. И всяка електроника се пуска по отделно. Пренасяне само в ръчния.Но никой няма да пита защо си с два лаптопа. Важното е ако се наложи да го включиш и да има картинка на екрана. Друго не ги интересува. На нашата митница само ако се вторачи някой в теб или не кажеш ела кумчо вълчо изяж ме. Та сещай се какво искам да ти подскажа.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.


                    http://vbox7.com/play:124bedab

                    Коментар


                      #11
                      Така-а-а-а-а! Като чета се успокоявам, че може и да няма проблеми, ако мацката се държи мъжки! Много благодаря за отговорите и съветите - полета е на 16-ти и обещавам да пиша с подробности каквоти ми разкаже момичето. Ще очаквам последни препоръки от колегата dudulia, след като пристигне. В този ред на мисли му пожелавам лек път!Поздрави!
                      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                      Коментар


                        #12
                        Дано да не отговарям късно, но както бях писал по-рано просто си взима багажа и спокойно с усмивка на уста минава през зеленият коридор "нищо за деклариране". Няма никакъв проблем. Когато аз излизах от салона за багаж нямаше нито един митничар в тази зона.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                        Коментар


                          #13
                          Чудесно! Много благодаря!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                          Коментар


                            #14
                            Да финализираме - никакви проблеми! Дори учудваща липса на внимание по митниците навсякъде.Поздрави!
                            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                            Коментар

                            Working...
                            X