Тази година ще се пие ли вино собствено производство?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Направихте ли виното
Collapse
X
-
Шо е аз от Дружбенската борса в СФ. го взех на Улевче и десет .... 100кила. Сега втасва у гаражу.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Е аз не съм чак толкова голям пиач , по празник и зимата вечер , абе горе долу ми стига
Макар , че винаги излиза различно ама давидим....
Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Подкрепям те Краси. Там из Карнобатско си е така. 1 тон материал не "заквасим" ли не е работа. За моите 45 години, като тазгодишната суша за грозде аз не помня...Миналата година имахме много материал. Късмет, че не се подлъгахме да продаваме тогава. Всичко направихме на вино и ракия. Виното свърши, а домашната ще я ...пестим. Ще се напиваме само три пъти в седмицата тази година. :Pkrasio_79bs написа:100 кила?Xaus написа:Шо е аз от Дружбенската борса в СФ. го взех на Улевче и десет .... 100кила. Сега втасва у гаражу.
Шегаджия! Ние нямаме ли 1 тон вино в избата плачем на умряло.Ти де си чул по карнобатския край някой да слага 100 кила грозде?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Тази година на това нямане уцелих страхотно грозде - сорт Болгар, традиционно го взимам от с.Брестовица, Пловдивско. Мислех да взема 300кг, но като видях качеството се изкуших и взех 500 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 И понеже "д-р Радева ми е забранила да пия слабо-алкохолни напитки" винцето го отцеждам от джибрите и вчера със зайрето ’айде на казаня. Резултата: 78 литра на 62% (градуса). След разреждане до 46% ще дойде малко над 100 литра, така че вече съм спокоен за догодина Yellow_Flash_Colorz_PDT_07M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
За да не преминава към "друг процес" освен да е потопена шапката е нужно и съда, в който ферментира материала да е херметически затворен и естествено да е сложен воден клапан, за да се отвежда СО2, но да няма достъп на кислород до материала.Ето как съм го направил аз: https://www.youtube.com/watch?v=Hu5Eh9VAsEk(BTW self-made клапана работи по - добре от купешкия, а за изолация съм залепил гумена лента за уплътняване на дограма)кроко61 написа:Точно потопена -да не преминава към друг процес :DM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Коментар
-
Не е важен достъпът на кислород, а на мушици и да не изсъхва това, което изплува отгоре. Това е при бурната ферментация.При тихата - пазиш се от мушиците дрозофили, кислородът не е опасен. Другото е фолклор...msotiroff написа:За да не преминава към "друг процес" освен да е потопена шапката е нужно и съда, в който ферментира материала да е херметически затворен и естествено да е сложен воден клапан, за да се отвежда СО2, но да няма достъп на кислород до материала.Ето как съм го направил аз: https://www.youtube.com/watch?v=Hu5Eh9VAsEk(BTW self-made клапана работи по - добре от купешкия, а за изолация съм залепил гумена лента за уплътняване на дограма)кроко61 написа:Точно потопена -да не преминава към друг процес :DПредпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Ми то там, където има достъп кислород, имат достъп и оцетните гадини. При мен бурната ферментация продължава не повече от 2 дни... на третия ден захаромера е паднал от 22 на 5%... Тогава запечатвам, защото дрождите вече нямат нужда от размножаване, респективно - кислород, а имат нужда от анаеробна среда за пълното завършване на ферментационния процес. Освен това при аериране и достъп на кислород винените дрожди изразходват 1/5 от монозахаридите за размножаване, вместо за производство на етил. Оттам пада и рандемана.muns61 написа:Не е важен достъпът на кислород, а на мушици и да не изсъхва това, което изплува отгоре. Това е при бурната ферментация.При тихата - пазиш се от мушиците дрозофили, кислородът не е опасен. Другото е фолклор...msotiroff написа:За да не преминава към "друг процес" освен да е потопена шапката е нужно и съда, в който ферментира материала да е херметически затворен и естествено да е сложен воден клапан, за да се отвежда СО2, но да няма достъп на кислород до материала.Ето как съм го направил аз: https://www.youtube.com/watch?v=Hu5Eh9VAsEk(BTW self-made клапана работи по - добре от купешкия, а за изолация съм залепил гумена лента за уплътняване на дограма)кроко61 написа:Точно потопена -да не преминава към друг процес :DM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар