Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петиция за българското училище и учителите

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Петиция за българското училище и учителите

    Колеги,оставам с впечатление, че тук има хора (поне на приказки), които ги е грижа за образованието и качеството на обучение в българските училища.Ако някой има време и желание нека прочете тази петиция и ако е съгласен да помогне като я подпише:http://www.peticiq.com/91431
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

    На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

    #2
    14 години в училище е безумие - искат до 21 да кибичи в училище "детето"- на 18 може да се ожени и да гледа деца, а ние насила ще го тикаме до 21 да ходи на училище. Половината неща са в сферата на мечтите и няма как да станат, мисля, че са се престарали, и то не малко.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

    Коментар


      #3
      Аз до колкото разбирам никъде не пише, че искат това Изрично пишат, че детето изкарва около 14 години от живота си в училище като имат предвид и детската градина в това число Ако си го сметнеш и сама ще се убедиш - 12 класа (години) + две години предучилищна (детска градина) и сметката е ясна. Те просто коментират сегашното положение и да - съгласен съм, че в момента цялата система е безумие
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

      На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

      Коментар


        #4
        По-надолу са го уточнили - до 21. Училище и детска градина са две различни неща, като правиш предложение, поне го систематизираш, а това е едно нахвърлено, едва се разбира какво искат. Да, има нужда от промяна, обаче безумието е това, което са написали, даже с правописни грешки. Излиза, че ние сме баси идиотите и нискоинтелигентите, щото сме учили по тази система. Как изобщо сме оцелели, като едно време в лавката имаше само баници и ФаФли - ужас, някакви зомбита сме с банички в кръвта.Според мен ключът е в това да се даде избор на родителя да решава за детето си - ако искам, на 4 ще науча детето си да чете, ако искам, ще го карам само да си играе - това си е мой избор и те влизат в ролята на това, което искат да отхвърлят - да даваш тон на останалите какво да правят.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #5
          Оффф...днес нЕ’ам нерви...Е, хубаво... Всеки си има някаква гледна точка
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

          На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

          Коментар


            #6
            Системата има нужда от няколко неща за да се оправи:- Добре платени учители, за да са мотивирани да преподават. Когато се налага да свързваш двата края винаги има "работа през пръсти"- Обновяване на материалната база- Обновяване на преподаваните материали- Ред и дисциплина за учениците. Има задължително обучение до 8-ми клас. Който не иска сед това - да ходи да бачка за каквото знае. Родителите ми едно време ме скъсваха за поведение и отсъствия. А не като сега - написали му двойка? Изгонен от час? Ще пребие съученик? То - детенце, играе му се, дай да набием учителя, че не си е гледал работата. Баща ми беше учител, за щастие добър и всеотдаен и доста обичан. Не са му липсвали обаче и проблеми с родители недоволни от отценките на децата си, които баща ми познавал само по име...- Плановост при обучението. На никого не трябват 10,000 икономисти при положение, че за същото време излизат 20 шлосера и 10 агронома. В повечето случаи 4/5 от първите или не работят по специалноста, или седят безработни, с мнението, че са най-добрия кадър на света- Задължително бачкане по специалноста която си взел - минимум 3 години. Така хем ще получиш така нужния опит за в бъдеще, хем ще възвърнеш част от парите, които държавата е вложила в "безплатното" обучение.А като цяло - тази петиция дори не я дочетох, стигнах до детските градини и... пълна глупост. - Науката доказала, че е вредно детето да спи следобед? Това може да го напише само някой ненормалник, който не е седял да дундурка пеуморено и превъзбудено детенце цялата нощ, което не е спало следобед.- Да им се давала повече растителна храна и по-малко готвено? Че на къде повече? Те и без това не ядат достатъчно силна храна, сега какво, само марули и да ръфат? И какво значи по-малко готвено? Аз ако готвя в нас ще ме обвините, че си убивам детето ли?!- Децата нямали нужда от градини, родителите имали. Що за глупост? А къде да се социализира това дете сред себеподобни, безпризорно в кварталната градинка, докато мама или баба люпат семки на пейката на по клюкичка? 3-4 часа, не повече градина. Що за глупост? Кой да го гледа това дете, Единия родител да напусне работа ли, докато другия печели по 2000+ лева заплата ли? В някоя друга държава - може би да.- "Животът на детето в този период е насочен навътре към себе си. То обича да бъде САМО." - Е тука вече умрех!И т.н. За съм за промени в системата, но подобна петиция никога не бих подписал и не бих одобрил. Да не казвам, че с повечето неща написани в нея бих се борил да не станат.

            Коментар


              #7
              Аз лично не бих я подписал-има прекалено много абсурди в нея...
              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
              Grande Punto 1.2 LPG

              Коментар


                #8
                bubachko написа:
                Има задължително обучение до 8-ми клас.
                Няма. Задължително е училищното обучение до 16-годишна възраст, а не обучението до 8 клас. Чл. 53 от Конституцията и чл. 7 от ЗНП.

                Коментар


                  #9
                  Файда от тези петиции има ли?

                  Коментар


                    #10
                    Не!И аз се чудя за чий си губите времето с онлайн петиции
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                    Коментар

                    Working...
                    X