С риск да бъда анатемосан ми се иска да се оплача от последните модели на Fiat и по-точно от липсата на пословичния италиански дизайн в тях
Изтипосаха Stilo, което адски много прилича на пасат от 98-а, но все пак има остатъци дизайн в двувратата версия, година-две по-късно решиха да сложат тези грозновати фарове на Punto и тотално да го направят "добра душа":
С новите Bravo, Croma и Punto 4 май се опитаха да повторят успеха на Bravo/Brava/Marea, но не всеки ден е великден.За визията какво да кажа... Предницата ми прилича на някаква настъпана жаба с примрежден поглед, като при Croma страничната линия еволюира в костенурка
Някак й се губи присъствието и характера на пътя. Скучна е, заоблена отвсякъде и ми прилича на по-старите Тойоти или Хюндай...Интериора горе-долу ми харесва, но централната конзола и таблото имат някакъв лъх на скучен немски дизайн
http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac...Croma2.jpgЗа Мултипла може би най-много ме е яд. Няма друг автомобил за чиито дизайн да се е говорило толкова и във втората генерация да му махнат емблематичните дълги фарове, за да го приобщят към хилядите други модели, само и само да угодят на хейтърите с което загубиха феновете на модела, тоест мен 
И върха на сладолета - Fiat 500 и всичките му производни!Че това е кола таргетирана основно към жените. Едно мъничко такова симпатично фиатченце да си идат до молъ, да си го качат в асансьорчето и да си направят селфи в тоалетната с него... Баси!
Май това ми бяха оплакванията по моделите.Като цяло ме е яд на къде отива развитието на любимата ми марка и още повече ме е яд, че следващият ми автомобил вероятно няма да бъде от нея.Гледам, че доста от колегите с лекота преодоляха фанатизма и въобще не се учудвам, че го правят.*** Посочените модели автомобили и епитетите към тях не се отнасят за тези във форума и техните притежатели
Ако някой се е почуствал засегнат, нека има в предвид, че това го пише човек каращ Мултипла. Винаги може да ми се присмеете за избора :}
С новите Bravo, Croma и Punto 4 май се опитаха да повторят успеха на Bravo/Brava/Marea, но не всеки ден е великден.За визията какво да кажа... Предницата ми прилича на някаква настъпана жаба с примрежден поглед, като при Croma страничната линия еволюира в костенурка
И върха на сладолета - Fiat 500 и всичките му производни!Че това е кола таргетирана основно към жените. Едно мъничко такова симпатично фиатченце да си идат до молъ, да си го качат в асансьорчето и да си направят селфи в тоалетната с него... Баси!
Май това ми бяха оплакванията по моделите.Като цяло ме е яд на къде отива развитието на любимата ми марка и още повече ме е яд, че следващият ми автомобил вероятно няма да бъде от нея.Гледам, че доста от колегите с лекота преодоляха фанатизма и въобще не се учудвам, че го правят.*** Посочените модели автомобили и епитетите към тях не се отнасят за тези във форума и техните притежатели 
Жалко, че го няма все още по Европата.Лошото на ФИАТ се нарича Серджо Маркионе. Този хомосексуалист пред очите на всички съсипва създаденото за повече от 100 години от италианското автомобилостроене.Затри най-голямата легенда в европейското автомобилостроене, Ланча.Превърна я първо в посмешище, като налепи емблемата й на СТАРИ американски кошници. В крайна сметка я затри тотално, като "щяла да остане Ланча Ипсилон"... която сама по себе си е недоразумение.Затри ФИАТ като производител на автомобили и го превърна в производител на играчки за кифли.Къде са моделите от среден клас? Къде са моделите от висок клас?Заложи на Алфа ромео, но според мен това е куц кон. Нищо против марката нямам, но тя си има специфична публика и не е за всеки.Аз може би след Кромата ще се жертвам още веднъж, ако изпадне някоя читава Делта III за нормални пари... след няколко години... и дотам.После или някаква Алфа, или нещо британско (поне по дух).

Коментар