Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Очила за работа с компютър

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Очила за работа с компютър

    Какво мислите за тези очила? Ползвали ли сте такива? Става въпрос за тези, които са без диоптър, с антирефлексно покритие.
    Fiat Brava 1.8 16V

    #2
    Ползвам от 4-5 години такива. Купих ги, ако не се лъжа, за около 120 лв.Не ги нося постоянно, а само когато усетя, че очите ми са уморени. Не са някаква панацея, но ми става маалко по-добре като ги сложа.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

    Коментар


      #3
      Най-добре е на всеки 1 час работа с компютър да ставаш поне за 5 минути или просто да си фокусираш зрението на по-далечна точка и да не зяпаш в монитора! Тези очила са само пари на вятъра според мен!
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

      Коментар


        #4
        Не съм съгласен, че са пари на вятъра.Ако са истински очилата не се наблюдава "кръвясване" на очите и не се уморяват след продължителна работа.Освен всичко друго премахват отблясъка от светината на монитора или осветлението в помещението.А и има огромно значение с колко нива на защита са конкретните очила.След продължително ползване от моя страна около 4-5 години (а работата ми е ИТ) нямам никаква промяна в диоптъра.Дори очния лекар се очуди, че нямам никакво измение.Друг плюс е че може и да са пригодени за шофиране - вечер отблясъка от нсрещните фарове не е така дразнещ.Но при всички положения е въпрос на личен избор и пари дали да си купиш такива.
        Skoda AMfabia 1.2 12v
        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

        Коментар


          #5
          Моите диоптрични цайси са с покритие някакво за работа с компютър.По цял ден съм пред компютъра - такава ми е работата - и после по цяла вечер пред компютъра или телевизора.Но откакто сложих очилата, глава не ме е боляла.А преди да ги сложа ме заболяваше след час-два работа на компа. Може да е било и заради диоптрите де Но си мисля, че от подобни очила има полза.

          Коментар


            #6
            Не. Ако си взимаш, вземи си gunnar или друго, специално проектирано за геймъри, не си взимай от оптика с антирефлексно покритие, ако ще и от небето звезди да ти свалят. Имам такива и се изръсих сума пари и, честно, преместването на монитора 10 см назад (може би в момента е около 50 -60 от очите) свърши много по-добра работа от очилата - вече повече от година не ги слагам. Gunnar са добри, пробвала съм ги (моля да не се приема като реклама, просто това е най-известната марка), но за момента не изпитвам остра нужда от такива. Затова - пробвай да мръднеш монитора назад. Малко кофти в началото, но се свиква да не ти е опрян носа в него.И да добавя, че работя по минимум 8 часа, като се събират седмици по 12 и повече часа пред компютъра.Друг трик е да си изградиш навик да отморяваш очите си на всеки час - това също помага.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

            Коментар


              #7
              Относно антирефлексното покритие - при съвременните монитори (LCD) в спецификациите им пише, че са снабдени с такова. Дали обаче, когато си сложиш и очила, защитата се подобрява още повече или няма никаква разлика?
              Fiat Brava 1.8 16V

              Коментар


                #8
                по принцип не би трябвало да имаш проблем, ако спазваш елементарни неща, като почивка всеки час на очите, и не си навираш носа в монитора. Замислял ли си се да отидеш на очен лекар?
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                Коментар


                  #9
                  За щастие нямам проблеми с очите към момента.. интересувам се чисто превантивно дали има смисъл от тях
                  Fiat Brava 1.8 16V

                  Коментар


                    #10
                    При работа със съвременните монитори (LCD) има смисъл от очила единствено и само ако са диоптрични. Ако работиш по 8-12 часа - каквото и да носиш - все ще ти се изморят очите. По-добро средство за предпазване от почивка и сън - няма. Казвам го от собствен опит - изкарвам средно 12-18 часа пред компютърния екран ежедневно - само вечер съм си изградил навика, а и базата, да си светвам задно осветление зад монитора за да не ми взима съвсем очите светлината излъчвана от него. Тия очила за мен са като специалните очила за гледане на слънчево затъмнение - аз го гледах директно, през слънчеви очила и през опушено стъкло - все още виждам
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                    Коментар


                      #11
                      Тая работа е като темата за значението от размера на мъжкото достойнство... Има си очи, има и други очи. Ако ти трябват - купуваш си такива очила и си ги ползваш, ако не ти трябват - спестяваш си едни пари. Аз съм зад монитор от ’99-та и то доста усилено - 12 години предпечат/дизайн, последните 3 - сисадмин, винаги на много натоварена програма, на всякакви монитори. Такива очила никога не съм ползвал, а зрението ми е идеално (поне веднъж на година се прави медицински преглед)

                      Коментар

                      Working...
                      X