Сухопътният вариант от Русе е най-добре да бъде : Русе - Плевен - Монтана - Грамада - Връшка Чука - Заечар - Парачин - Белград - Загреб - Любляна - Нуова Горициа ( Италия ).Казвам го , защото ако се мине през Калотина , първо е по-далеч , второ - сърбите строят магистрала от Босилеград към Ниш и в кърпа ти е вързано кибиченето в спряла автоколона към час и половина.Децата над 14 години би следвало и те да имат лични карти , което позволява пътуването само с този документ , но трябва на излизане от нашето царство-государство родителите да представят акт за раждане на съответното отроче.Пък жена ти като иска да се вози на кораб , ами че направете си едно круизче до остров Капри
.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ферибот до Италия
Collapse
X
-
Зелена карта трябва.Няма как да докажеш с полица,написана на български език,че имаш валидна застраховка.Immortal написа:Колега, или не говориш за тръгване от Русе, или географията ти е била най-слабия предмет.Отделно - от дето и да минеш НЕ ТИ трябва червен паспорт (освен ако не пътуваш с деца, и тогава ще трябва само за децата).Нито в ЕС, нито в Сърбия ти трябва паспорт.Единия вариант ти е Русе - София - Кулата - Игуменица - Италия (град по избор)Другия вариант ти е Русе - София - Калотина - Сърбия - Хърватска - Словения - Италия (без ферибот). Никъде не ти трябва ни червен паспорт, ни зелена карта.tampico написа:аха ясно ми стана за фериботите.А иначе разликата дали ще мина през чехия е само 80кмOctavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Доскоро и аз бях на същото мнение, но не е така.Никъде не ти искат да представиш застраховка.Ако стане събитие (пази Боже), на застраховката пише на английски "Insurance" и има дати, които се четат на всички езици. С останалото ще се занимава застрахователя. Ти имаш задължение единствено да го уведомиш незабавно за ПТП-то.http://www.vinetki.eu/grajdanska-go-...ta-evropa.htmlRed Storm написа:Зелена карта трябва.Няма как да докажеш с полица,написана на български език,че имаш валидна застраховка.
Коментар
-
Бас ловя, че ГКПП Гюешево македонците няма да те пуснат без зелена карта.п.п. В линка, който си дал също го пише. Уточнявам защото от горенаписаното не ставаше ясно дали говорите само за страни членки.Immortal написа:Доскоро и аз бях на същото мнение, но не е така.Никъде не ти искат да представиш застраховка.Ако стане събитие (пази Боже), на застраховката пише на английски "Insurance" и има дати, които се четат на всички езици. С останалото ще се занимава застрахователя. Ти имаш задължение единствено да го уведомиш незабавно за ПТП-то.Red Storm написа:Зелена карта трябва.Няма как да докажеш с полица,написана на български език,че имаш валидна застраховка.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Хора,вЕрвайте ми,по-добре да има Зелена карта.Преди десетина дена ми я поискаха на влизане в Гърция от Турция.Ходих да си поразходя новото АГУ.Минах през малкото ГКПП под Одрин.Празна кола,без цигари и алкохол.Нямаше нищо за заяждане и гръцкия полицай ми поиска най-културно картата. И пак казвам-при настъпила злополука с пострадал човек и представяне само на полица написана на роден език,ще стане голяма беля.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Поискал ти я е, защото знае, че имаш. Иначе как ще си влязъл в Турция? На мен пък никога не са ми я искали никъде, макар винаги да съм имал. Вкл. и на това КПП (Караагач-Кастаниес), макар да е външно за ЕС. На влизане в Турция обаче от там са ми я искали, естествено, на турското КПП.Red Storm написа:Хора,вЕрвайте ми,по-добре да има Зелена карта.Преди десетина дена ми я поискаха на влизане в Гърция от Турция.Ходих да си поразходя новото АГУ.Минах през малкото ГКПП под Одрин.Празна кола,без цигари и алкохол.Нямаше нищо за заяждане и гръцкия полицай ми поиска най-културно картата. И пак казвам-при настъпила злополука с пострадал човек и представяне само на полица написана на роден език,ще стане голяма беля.
Коментар
-
Да кажа и аз нещо че дет са вика допреди 1,5 г. живеех в Италия и да не казвам голяма дума но съм го минавал тоя път от 100 пъти нагоре.Колегата който цитирам е най прав от всички от русе най направо е сухия път ако се ходи до севврна Италия.До южна обаче е по добре през Гърция не че е по близо но на ферибота си спестяваш карането ..... а и ще е доволна женатаРумен_Хинчев написа:Сухопътният вариант от Русе е най-добре да бъде : Русе - Плевен - Монтана - Грамада - Връшка Чука - Заечар - Парачин - Белград - Загреб - Любляна - Нуова Горициа ( Италия ).Казвам го , защото ако се мине през Калотина , първо е по-далеч , второ - сърбите строят магистрала от Босилеград към Ниш и в кърпа ти е вързано кибиченето в спряла автоколона към час и половина.Децата над 14 години би следвало и те да имат лични карти , което позволява пътуването само с този документ , но трябва на излизане от нашето царство-государство родителите да представят акт за раждане на съответното отроче.Пък жена ти като иска да се вози на кораб , ами че направете си едно круизче до остров Капри
.
НО имай впредвид че е пълно с НАШИ МАНГАЛИ и задължително си запази каюта,ако успееш влез в БГ кервана от превозвачи за по евтин билет.Колкото до документите някой от колегите са прави други не.... Ще ви го кажа от опит защото последните 15г. ми е минал по странство и постоянно следя законите на определени страни,и така ЗЕЛЕНА КАРТА ТРЯБВА СПОРЕД ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ИЗОБЩО НЕ СЛУШАЙТЕ НАШИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ,последната ми кола беше с Ит номер и с Ит застраховка и за да си дойда застрахователя лично ми каза че ми трябва зелена карта-и там не искат да плащат като нашите но са и подсъдими ако не те уведомят за твоите права и задължения.Ако не дай боже нещо се случи НЕ ПОДПИСВАШ НИЩО ДОКАТО НЕ ТИ ГО ПРЕВЕДЕ НЯКОЙ.Лек път и пиши по темата.
Понякога взимам такива решения и правя такива неща че чувам как бръмбарите в главата ми стават прави и ме аплодират...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар