Купувам си Нова Бразилия, вакумирано, за джезве. Правя си го по мой си начин - кафето в чаша и го заливам с вряща вода, като разтворимо. Бъркам докато се разтвори захарта и си доливам студено мляко за да го охладя. Пия само сутрин 1 или 2. В офиса ако се сетя пия еспресо от вендинг машината ни - бяла "Джимока". Нова Бразилия по една проста причина - единственото кафе, което не ми причинява киселини. С еспресо-то нямам проблеми, но сутрешните кафета се оказаха проблемни ако са друга марка. Разтворими кафета пия в краен случай, най-вече защото не ги харесвам - нито като вкус, нито като аромат, нито като консистенция изобщо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво кафе пиете?
Collapse
X
-
Пия, дишам мляно кафе. Предимно Якобс и Нова Бразилия. Статията за разтворимото кафе не казва основното - разтворимото кафе е субпродукт от химическото извличане на кофеина, за производството на кафе без кофеин. Лично за мен няма как разтворимото кафе да е ’по-полезно’ от традиционните кафета. Кофеина е причинител за смъртта на около 50000 души годишно. В малки дози влияе ободряващо на организма, в големи дози, точно обратното. Кафето също така е и антиоксидант. Всичко е в дозата, но като продукт влияещ на определени мозъчни центрове, води до пристрастяване, което е близко например до това на марихуината.
Коментар
-
Кафето си го пия само сутрин, само еспресо:В работен ден - в офиса, от машината, купуват ни само хубави кафета, не съм сигурен какви. В почивен ден - в къщи, от еспресо машина Филипс/Саеко, за покупката на която бях пускал тема преди някоя година. Винаги малко захар и мляко , ако няма - суха или течна сметана. За къщи го купувам от едно магазинче в съседство до нас - правя си смеската аз. Обичам да е силно ароматно, но не горчиво и с голям каймак. Ако мога плавам и фасче - на работа излизам навън. Вече и в къщи на терасата. Понякога ако много ми се при дреме следобяд, удрям едно 3в1 на Нексафе - такива има в офиса. Но по принцип избягвам следобедните кафета, че ми се разблъсква сърцето. Навремето пиех много повече кафе, но с годините силно го намалих. Джезве и кубинска кафеварката не обичам, много са ми силни и горчиви. Шварца пък е пълна боза. Най мие криво в командировка, в хотел където хем няма еспресо, хем няма време да си го пийна като хората. Ставал съм половин час по рано за да мога да си взема кафе от еспресо машина и да си го пия някъде с цигарка. И после да се насладя на разхлабващия ефект.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Чудя се защо го пия, не ми действа (освен сутрин за Кольо Зетя), не ме разсънва, не ме ободрява.Нито кафето, нито натуралния и синтетичния кофеин - гуарана, енергийни напитки и прочие боклуци.Явно навик ... иначе разтворимо и еспресо. Колкото по-силно и горчиво, толкова по-приятно ми е.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
В анкетата гласувах за "еспресо" . Ставам ....след 20 мин. съм на път за офиса и като стигна точно под нас (Ботев 57) бате Емо ми приготвя Якобс ама истински и с него отварям и започвам(с цигарка на терасата). През деня пия доста кафета(понякога нито едно повече, защото бирата му пречи) . "Енко вендинг" са наши клиенти и като отида при тях не пия кафе, а само разни невероятни напитки, които ги има от вендинг машините им само при тях (без пари) . У дома пия само нескафе класик, в почивните дни и само сутрин. .... Абе бирата си е по-добрия избор
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар