Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно обаждане от застрахователите

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странно обаждане от застрахователите

    Здравейте!В дилема съм. Чакам застрахователя на виновния при ПТП да ми изплати обезщетение по ГО. Миналата седмица мина външния и вътрешния оглед. Всичко мина ок, само установиха, че на приблизително същото място е имало някакъв стар удар, който не е оправен изцяло, но монтьорът каза, че въпреки това са писали част от щетите от стария удар, че са от настоящия. Т.е. по-добре за мен, би трябвало да е по-голямо обезщетението.Днес обаче получих много странно обаждане от този, който правеше огледа. Пита ме дали съм оправила вече колата, докъде е стигнал ремонта.. Аз му казах, че още е в сервиза и се поинтересувах защо пита. Той ми отговори "Ами интересува ме колко ще ви излезе, за да можем да ви компенсираме по-добре." По гласа му ми се стори, че не е съвсем искрен и премълчава нещо.. Аз му казах приблизителната истинска сума, която знам, но и че ще се обадя да питам за окончателната и ще му звънна утре. Доколкото разбрах, за коли над 10 години се смятат по някакви таблици частите и се намаля от цената на нова част заради овехтялост. В сервиза ми казаха, че ако сметнат и от стария удар някои щети би трябвало да ми изплатят около 1000 лв сметнато по тези таблици, а ремонтът реално ще ми излезе по-евтино - към 600. Възможно ли е сумата сметната по таблиците да излиза дори повече от 1000 и така се опитват да минат по-тънко?Според вас струва ли си да настоявам да се смятат щетите както си му е реда или да се съглася, ако искат да ми изплатят сумата, която съм платила за ремонта и да им кажа нещо от сорта на 600-700? Все пак четох разни оплаквания във форуми, че на други хора са им изплащали едва 50-60 % от това, което им е струвал ремонта, но може би става въпрос за по-скъпи коли и по-големи щети..Какво мислите?

    #2
    като ти оправят колата им искай фактура/касова бележка на стойност 1300-1500 лева, като ти платят ще пишеш едно лично да се уговорим къде да почерпиш

    Коментар


      #3
      За съжаление обаче за по-старите коли не плащат по фактура, а по някакви таблици с цени за всяка част.

      Коментар


        #4
        Колежке по-добре накарай някой от модераторите да премести темата в раздел "Общи Приказки". Мисля че там ще имаш по-голям успех с отговорите. А и от друга страна темата "Истории" все си мисля, че е именно за истории с вече ясен край Поздрави!
        Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
        Lancia Lybra 1.8 131Hp

        Коментар


          #5
          Не съм много запознат, но поне преди си правиш ремонта и вземаш фактура и по тази фактура застрахователя ти изплаща щетите. Все пак и той си е направил оглед и ти казват долу горе до каква сума. А такава голяма разлика от 500-600 лв до 1300-1400 лв първо никой сервиз няма да ти надпише, щото трябва после си плати ДДС и т.н./освен ако не е силно твой човек/ а и застрахователя може да не е признае.
          Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
          ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

          Коментар


            #6
            Както казах вече малко по-нагоре, за колите над 10 години не плащат по фактура, а по някакви таблици с цени за всяка част..

            Коментар


              #7
              Оф писна ми от тези мошеници ЛЕВ ИНС! Както си и знаех изведнъж сумата, която изчислиха съвпадна почти точно със сумата, която им казах при странното им обаждане. Отидох да подам молба за преразглеждане и безочливият служител в централния им "офис" (в кавички, защото представлява няколко импровизирани помещения в едно коридорче на Културен център (?!) Красно Село) се опита да ме убеди, че обикновено хората получавали не повече от 50-60 % по ГО, а аз съм била късметлийка, че колегите му са ме обезщетили толкова добре и съм нагла, защото съм се опитвала да изкарам от това пари! Съвсем вежливо му обясних, че е АБСУРДНО да твърди, че някоя компания ще изкара от джоба си повече пари отколко се полага по закон, за да обезщети някого "по-добре" и че не искам повече или по-малко от сумата, която ми се полага по Наредба 24 за задължителното застраховане. Видимо раздразнен, той ме посъветва да съм си вземела парите сега, че след преразглеждането можело да бъдат и по-малко! И заплашва с цялата си наглост! Но аз все пак подадох молбата!Днес отново получих интересно обаждане от друг служител на ЛевИнс, който заяви, че трябвало да снимат колата. Казах му че няма смисъл, защото вече е ремонтирана и освен това имат снимки на щетите. Кратко "Ъъъъ", след което той пак настоява, че трябва да я снимат, за да видели как е отремонтирана. Казвам му че това за тях няма значение, защото изплащат по таблици, а не по фактура. Следва малко по-дълго "Ъъъъъ". Неохотно се съгласява, но все пак настоява, че колегите му от София искали снимките, защото явно са решили, че трябва да ми доплатят. (Това "доплащане" сигурно ще е като "по-доброто" им обезщетяване.) Накрая се съгласих, но съм 100 %, че отново ме разиграват и с тези снимки ще се опитат да си измият ръцете. Кой знае какво ще измислят! Та се чудя дали да отида да я снимат или първо да потърся помощ от комисията за защита на потребителя или да звънна в комисията за финансов надзор (там едва ли ще ми обърнат внимание).Ако имате идеи, моля, споделете!

              Коментар


                #8
                аз малко да се отклоня ама ти с тези дето говори с тях по телефона виждала ли си се наживо1? лично на мен ми намирисва на нещо което се опитаха да направят на мен и баща ми като имахме да получаваме пари...ОПИТ ЗА ИЗМАМА...като отидеш в офиса ги помоли да ти представят хората с които си говорила по телефона и защо са искали да ти снимат колата...мен работата ми понамирисва...
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                Коментар


                  #9
                  Напълно съгласен с колегата Кисело!
                  Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

                  Коментар


                    #10
                    На мен при удар тази година по гражданска ми платиха не повече от половината пари нужни за ремонта. Имаш късмет, че са ти стигнали парите, аз оттам нататък не бих се занимавал повече с идея да изкарам пари от тях. В моя случай трябваше да ги съдя и щях да спечеля, но трябваше да дам едни 1000лв. стартово по адвокати и такси за съдилища
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                    Коментар


                      #11
                      При наличие на щета по МПС обещетение се изплаща от застрахователя, при който ти е застраховката. После той прави регрес към застрахователя на виновника за щетата. Има два вида обещетения. По оценка или по действително направени разходи за ремонт. Това се уточнява между застрахователя и потърпевшия при огледа на щетите. Подписва се протокол, в който е упоменат начина за компенсация. Не става видно от поста ти дали си подписвала такъв протол. И какво пише в него. В правото на застрахователя е да изиска доказателство за ремонта на колата. Това са снимков материал за извършен ремонт. Все пак средствата, изплатени от Застрахователя трябва да се оправдаят пред Акционерите на дружеството след време. При несъответствие между посочените ремонтни дейности и последвалата действителност след ремонта Застрахователя има право да задържи част от обещетението за сумата, равна на неизвършените дейности по възстановяването на МПС във вид, предшестващ щетата. В твоя случай съвсем коректно са те помолили да отидеш до офиса на Застрахователя за да бъдат направени снимки на автомобила. Никога и никъде не е споменавано, че като си блъснеш колата трябва да ти дадат "едни" пари, с които да отидеш на море, а не да си оправиш автомобила. Обещетението е целево и всеки застраховател ще изисква да види къде са отишли парите от обещетението. Ако ме разбираш правилно...
                      Ellie_A написа:
                      Здравейте!В дилема съм. Чакам застрахователя на виновния при ПТП да ми изплати обезщетение по ГО. Миналата седмица мина външния и вътрешния оглед. Всичко мина ок, само установиха, че на приблизително същото място е имало някакъв стар удар, който не е оправен изцяло, но монтьорът каза, че въпреки това са писали част от щетите от стария удар, че са от настоящия. Т.е. по-добре за мен, би трябвало да е по-голямо обезщетението.
                      Лошото в твоя случай е, че застрахователя е видял стара и неоправена щета, което го навежда на мисълта, че и тази щета може да не бъде оправена, а само да се търсят пари от Застраховател. А те са доста мнителни на тема Измама. При застрахователите не важи съдебния принцип за презумпция за невинност. При тях е обратното. Заподозрян си в измама до доказване на противното. Успех желая!
                      Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

                      Коментар

                      Working...
                      X