Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За поука: това, което ти казват, не е винаги цялата истина

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За поука: това, което ти казват, не е винаги цялата истина

    Ето моята история, историята на един шофьор-идиот, който е достатъчно малоумен да има пълно доверие на думите на друг човекВчера отидох в сервиз "Олимпия" в Шумен. Причина - теч в хидравликата на волана. Казах им да погледнат и състоянието на предния десен носач. Обясниха ми, че ако се наложело да се сваля рейката и да се праща на външен ремонт, рейката била някъде до към 200 лева. Съгласих се, какво да правя.След няколко часа се обадиха по джиесема и ми съобщиха, че носачите били наред, но амортисьорите били за смяна. Съобщиха ми една цена от 95 лева за всеки от двата предни амортисьора, значи общо 190.Днес, буквално час и половина преди да седна да пиша тук, ми се обадиха пак по джиесема. Колата ми била готова, трябвало да платя 531 лв. Запитах защо такава сума, след като по моя сметка 2*95 + 200 прави 390. Отговориха ми, че имало още пари за извършена работа. Близко до ума е да се сети човек, че може и да има допълнителни разходи, ама като е достатъчно тъп да вярва 1:1 на думите, които му каже някой.

    #2
    Съчуствам ти...Кво да кажа - отиваш и им вдигаш патардия. Искаш фактура или касова бележка и т.н. и подробна разбивка на сумата. Гледаш за неща, които не си поръчвал за смяна или ремонт, а са ти ги написали. Заплашваш ги с Комисията за защита правата на потребителите и наистина ги викаш, ако се наложи. Това се нарича принудителна продажба на стока или услуга. Предварително е трябвало да те уведомят за всяка промяна в предварително договорената цена. Глобата, която могат да отнесат е солидна.Въпреки, че сега като смятам - рейка (200 лв - толкова са ти казали, съгласил си се), амортисьори (190 лв - и на това си се съгласил), по 15-20 лв на амортисьор за смяната, и си казал да ти проверят носача - ако са го сменили - около 70 лв плюс труда - и ето ти ги 531 лв...

    Коментар


      #3
      Със заем от приятел неприятната история приключи. Оказа се, че всъщност трябвало да платя 571 лв, а не 531, както казах в началотоЕто за какво включва тази цена:Ремонт ходова част - 120 лвамортисьори предни 2 бр. - 190 лвтампон преден амортисьор 1 бр. - 50 лвремонт хидравлична рейка - 195 лв. масло 1 л. - 16 лв.Ако не друго, за някое бъдещо посещение на сервиз, дано да не ми се случва повече поне през тази година, че и другата даже, ще се опитам да не забравя да попитам "Това ли е цялата цена на ремонта или може да има още някоя част за смяна или дейност за вършене, която не ми казахте досега?" Предполагам, че няма да им е приятно, ама все пак никак не ми беше приятно да ме поставят пред свършен факт - "Ето ти сметката, плащай"

      Коментар


        #4
        Цените за труда ми се виждат много високи!за 120 лева са ти сменили 2 амортисьора и тампона на единия?!195 лева за ремонт на рейката?!Сякаш някой е за взел Великденска премия от теб!
        F31 BMW 320d

        Коментар


          #5
          Абсолютно са те обрали,особено за хидравличната рейка ремонта 195лв Та 2-ра употреба такава рейка абсолютно здрава върви около 50-60лв.тук във форума.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

          Коментар

          Working...
          X