Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко струва едно приятелство....

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колко струва едно приятелство....

    ...да ви кажа честно, толкова огорчен не съм се чувствал отдавна.И само си задавам въпроси от рода на "Какво е приятелството", дефиниция на понятието, трябва ли да очакваме от приятелите си да имат същото отношение към нас, като това, с което ги даряваме....Имам си много близък приятел / имах /...за две години, мога да кажа че сме били неразделни. Помагал съм му хиляди пъти, както и той на мен. Тръгвал съм среднощ да го прибирам от Бургас, беше закъсал.....що ракия сме изпили заедно, що пълнени шарани сме изяли заедно....а пък колко пари има да ми дава и колко аз на него, вече незнаем....абе много добър и свестен приятел, на когото разчитах безприкословно.Миналата година към края ми поиска колата много спешно. Давал съм му я и преди. След час се обади "Брадъре, имам лоша новина..." Паркирал я някъде и като отишъл при нея - ударена. Нищо не му казах. На всеки се случва....дет се вика, аз пък кон ударих. Стана ми много неприятно когато дойде, защото още от първият поглед на колата, разбрах че ме е излъгал. Толкова ниско ударена...Ламборджини ще да е било. Нищо не му казах. Реших, че му е било неудобно да ми каже истината. Обеща след нова година да я оправи, че тогава по празниците всички почиваха.Мина вече почти месец. Ни вопъл, ни стон. Няколко пъти му звъня "Аре ве, ще я оправяш ли или аз да я оправям" - "Беее....ай другата седмица"Снощи ми звъни "Брадъре, трябва ми колата спешно". Отказах му категорично. Рекох " ударена е, докато не се оправи, не я давам на никой".Какво последва - / съжалявам за цинизма, но искам да съм конкретен / - "- ми върви се е*и, тъпанар /Днес ми казаха, че плюл по мен....Това е човек, в когото се кълнях. Бяхме като братя. Вината не е в мен и не подлежи на коментар, защото всеки един на мое място би постъпил така. Не ме е яд за удара, не ме е яд и че ме излъга...яд ме е, че ме заряза, без да се обади, не направи нищо за колата и накрая "Дай брадъре че ми трябва спешно" и оп..."Тъпанар"Майка ми казва нещо интересно по въпроса - "- вие, сегашното поколение, нямате приятели, защото вече никой в днешно време не цени приятелството"...май е права.

    #2
    Нали знаеш, направи добро пък изяж л*йно. И все пак си мисля че си се отървал леко. Човек на когото вярваш на 200% може да ти направи такива бели че...къщата и хляба може да ти подпали, де се вика.Плюй и отмини, вечерта си сипи една малка ракия и го погреби.

    Коментар


      #3
      Няма вечни приятели или врагове - има вечни интереси! Истина, в която съм се убедил отдавна.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

      Коментар


        #4
        Re: Колко струва едно приятелство....

        Авео написа:
        ...Имам си много близък приятел / имах /...за две години, мога да кажа че сме били неразделни.
        Дистанцията в отношенията е много хубаво нещо. Това-да, това-не. Допуснал си възможността от приятел да стане на нещо друго - точно каквото се е показал. Пак си минал метър, една драскотина е цената да разбереш какво нещо е човека. Като дадеш картата ще ти разправям мъдрост, ще видиш, че ще я помниш вечно, както аз я помня.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

        Коментар


          #5
          Жена и кола се връщали чукнати... А и онова с брашното дето тъпкано се връщало... Виж - в Канада никой няма да ти даде колата си
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            #6
            Re: Колко струва едно приятелство....

            Авео написа:
            ...да ви кажа честно.
            Аз пък да ти кажа, късметлия си и то голям, тегли му чертата и не го милси повече.

            Коментар


              #7
              Не знам какво да кажа....Малко са вече истинските приятели и тези,на които можеш да разчиташ на 100%...Това са хора/и то единици/,с които примерно си израснал,учил си години наред,служил си с тях и сте делили залъка хляб и независимо от обстоятелства и факти сте все още заедно...Да знаеш,че във всеки един момент можеш да си сигурен в него-както и той в тебе!Съжалявам за случката-явно той не е бил от тях...И по-добре че си го разбрал сега,а не по-късно и недай си боже при други по-лоши обстоятелства...Но както каза по-горе един колега-сипи си едно малко и гледай напред!
              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
              Grande Punto 1.2 LPG

              Коментар


                #8
                Явка, съжалявам за случката! Само не съжалявай! Нищо неможеш да промениш! Не опитвай да го тълкуваш, а просто го приеми!Бях в подобна ситуация и аз като теб!Най-добрата ми приятелка ме заряза без никакви обяснения заради един пич, чийто баща му е подсигурил на 18 години да кара С-класи и Хикс Шестици!Търсех дълго време обяснения, молех я...но така и не ми даде адекватен отговор! Прото с времето свикнах!Тази история ти я разказах на 2 на 3 с цел, че не си единствен в подобно положение и че това е нормално!И аз като един колега по-горе..мотото ми е "Приятели няма, има познати с еднакви интереси"Каквото и да ти кажем сега всичко ще е ненужно, защото по никакъв начин никой неможе да ти помогне!С времето всичко ще мине!Сега го премести от единия в другия крачол, радвай се на малкото бебе и на по-голямото и се гледай жената!Лека вечер Явка!ПС. Обади се като минаваш през Търново, ако имаш повече свободно време

                Коментар


                  #9
                  Много гадна постъпка от "приятеля". Явно си прекалено добряк и тоя ти се е качил на главата И на мене ми се е случвало на няколко пъти, и от няколко години насам пресявах приятелите си и останаха малко, ама качествените...Интересното е че от хора които не са ми толкоз близки съм получавал много повече отколкото от хора които познавам от 15-20 години... В днешно време не знаеш от къде ще ти дойде, и кой какво ти мисли

                  Коментар


                    #10
                    И аз така си развалих приятелство от детинство за един ДжиЕсЕм за 150лв.И не че нещо, ами човека взе ДжиЕсЕма и вече не си вдига телефона, а имаме толкова екшъни заедно (като возене на две гуми с Жилгули 1.2ес).Но мъжете пак имаме и приятели, докато жените май са по зле!
                    F31 BMW 320d

                    Коментар


                      #11
                      На мен ми се е случвало много пъти, вече си имам едно на ум. Все гледам да помагам, а после...Не ми се цитират точни случки. По някога и мен ме разбират погрешно, или по-скоро егото е по-силно от разбирането.Всичко се връща, споко!
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

                      Коментар

                      Working...
                      X