Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с турбото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с турбото

    Още не съм направил 1000км и вече първите (втори по-скоро след термостата..) ядове са насреща.
    Колата е Браво 2 от 2007 1.9мджет 16в и уж чипосана на 179к.с.
    Днес както си карах, се чу едно тракане от колата като развален вентилатор за няколко секунди. После направо ми заби колата около 2000 оборота и трябваше да намаля на едно кръгово. Като тръгвах, ми изгасна колата и ми изписа insufficient engine oil pressure. Малко след това паркирах колата. На следващото запалване отново ми изгасна и ми изписа insufficient engine oil pressure. (масло има и е сменяно с оригинално на Selenia преди не повече от 2000км, НО с 5w40, като не вярвам нещо общо да има). Направо тръгнах към сервиза и установих, че тубро няма... Колата беше супер мудна и в никой диапазон от обороти не се усети турбото.
    В сервиза беше записало грешка в дебитомера. След като се изчисти грешката, тръгнах да покарам и колата започна да ускорява, но чак на към 2600-800 оборота може би. Карах 20-тина км и по едно време колата започна да ускорява на по-ниски обороти. Направих 1-2 отсечки с повече газ и видях, че колата си дърпа доста добре, но има нещо като лаг след като натисна педала. И пак ми се струва, че на по-високи обороти тръгва да се наема колата, но този път на може би малко над 2000 (не твърдя да е точно).
    Момчето от сервиза каза, че геометрията е гледал и е добре, но точно сега нямаха време и не им оставих колата. Другата седмица ще я оставям да видят какво точно е положението По негови размисли може нещо да е минало през турбината, което е логично предвид тракането, което се чу, но в последствие това с оборотите и лага при ускорението как се обяснява?
    Някой все пак някакви идеи има ли и сблъсквал ли се е с нещо подобно?
    П.с. При пробното кръгче ми се струва, че турбината свири доста по-осезателно в момента и самият звук е някак си по-дълбок, а не толкова по-силен?
    Последна редакция от aristocrat; 16.06.2017, 19:35.
Working...
X