Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка за ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка за ламбда сонда

Здравейте колеги. ПУНТО МК-2 60 кс 8 клапана .От известно време по годишните прегледи ми казват че ламбда сондата ми е ленива и бавно реагира.Преди две седмици колата на Беклемето рязко намали мощноста и започна да работи като на 2 цилиндъра.След рестарт се оправи .Заблудих се че е бобина и в Карлово купих нова.Имам опит с две прекъсващи бобини в миналото.На връщане смених и врътнах втората но се оказа че не е от тях.При прибирането си в Плевен закачих диагностиката и гледам записани P1170 P0170 тоест лоша смес.Принципно съм с газов инжекцион но прегледах и там нещата не видях отклонение в това което е било до сега.След изчистване на грешките покарах няколко дни и се записаха отново Р1170 и Р0130 - 1 ламбда сонда преди катализатора.Понякога колата е леко тромава понякога дърпа нормално но ме озадачава това че на Беклемето като беше загряла се срина на 50 % и след това пак го направи.Според запознатите колеги разглеждайки стойностите които съм дал на снимките от Мулти EKU скан дали се касае за скапана 1 ламбда сонда или нещо друго се бъгва ? Почистил съм куплунзите на 1 и 2 сонда МАП датчика и куплунга на газовия инжекцион -ТАМОНА.
    Последна редакция от sacho; 02.07.2025, 16:07.
    АЛ.ПЕТРОВ
    FIAT PUNTO 1.2 8V
Working...
X