Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Част от статистиката...

Collapse
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Clear All
new posts

  #16
  Как се оправя по време на карантината с продуктите от първа необходимост?

  Коментар


   #17
   Как се оправя по време на карантината с продуктите от първа необходимост?
   Много трудно. Пазаруваше ни през 2-3 дни баща ми. Но все нещо ни липсваше, а нямаше как да го карам да пазарува втори път същия ден, защото е почти на 80 г. Иначе с лежачката вкъщи се свиква. В началото се чувствах като в затвор, но още на втория ден се обърнах към добрите стари книги и в някакъв момент дори започна да ми става приятно да си стоя вкъщи, с часове да чета книги, които съм чел като ученик, далече от шума и проблемите навън. Освен това си имам и щанга и дъмбели у нас, така че тренирах съвсем прилично в дните, в които бях добре. После обаче разбрах, че било силно непрепоръчително човек да се подлага на физически натоварвания, когато е с Covid-19. Никой не ми го каза, може би не са предполагали, че човек с Covid-19 ще търси начини да тренира вкъщи.
   Последна редакция от snake; 14.07.2020, 09:05.
   Tonight's the night and it's going to happen again and again...

   Коментар


    #18
    Но най-смешни са ми хората, които смятат, че Covid-19 е световна конспирация. Ако обаче те или техен близък се разболеят, ще започне да им трепери под краката и ще запеят друга песен.
    И да не пропусна здравния министър - казват, че бил добър счетоводител. Но не е медицинско лице, възрастта му си дава отражение, а пък когато започне да говори за статистически данни, за брой заразени (а не е ли по-правилно да се смята процентът заразени от изследваните?!), по-добре да замълчи, за да не се излага.
    snake, сигурно всеки човек, който би изпаднал в подобна ситуация, ще реагира по същия начин. Който не го е карал, не вярва много, и дори му е смешно, но такава е природата на човек, не можем да избягаме от нея...

    Относно втората част, касаеща за здравния министър - изобщо дори не ми се иска да звучи, че го защитавам, защото "благодарение" на една негова заповед, и обслужването на нечии чужди интереси, много мои колеги останаха без работа при перфектно и безпроблемно работещо 19 години лечебно заведение, но това е съвсем друга тема на разговор.
    Това, което искам да кажа, е, че все нямаме угодия - ако здравният министър е с икономическо образование, ще се пита "Защо не е лекар?", а когато е лекар, се пита "Защо не е икономист?". Май най-добре би бил министър с икономическо и медицинско образование.
    P.S. Надявам се вече да сте по-добре цялото семейство.

    Коментар


     #19
     Напълно добре сме всички, благодаря! Разминахме се леко тримата, а има много хора, при които не е така. Не знам на какво се дължи. Ген, БЦЖ, различни версии на вируса, наистина не знам.
     Tonight's the night and it's going to happen again and again...

     Коментар


      #20
      Два месеца, след като минахме през вируса, или по-точно - той през нас, с жена ми сме с периодично сърцебиене, каквото никога преди това не сме имали. Обонянието ни се възстанови донякъде, но не напълно. Явно никога няма да се възстанови, което е и добре, и зле. Аз бях прекалено гнуслив, но вече хората не ми миришат толкова зле . Жена ми получи някакви кръвозиливи по ръцете и докато аз се шашках за нея, взех, че преди около седмица получих кръвоизлив в окото. За себе си със сигурност знам, че това е една сериозна и най-вече непозната инфекция. Кой в какви конспирации вярва или не, това е друга тема. Един комшия, който много искаше да разбере дали наистина сме с коронавирус и който се биеше в гърдите, че не го е страх..., та поканих го на кафе у нас да обсъдим темата, когато бях под карантина. Но не поиска да дойде, не знам защо
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


       #21
       Тъй като жена ми е в списъка на хората, които скоро ще бъдат имунизирани срещу Ковид 19, а тя има известни притеснения по въпроса, тия дни си направи тест за антитела. И най-странното е, че получихме напълно противоречиви мнения за резултата.

       Име на теста: SARS-CoV-2 IgG Quantitative (количествен)
       Резултат: 74.8 AU/mL
       Референтни стойности: до 12.0
       Според мой познат микробиолог, практически НЯМА антитела. Според него човек, който не се е срещал с вируса, имал резултат около 100 и нейният резултат показвал, че вече почти няма антитела. Според личния лекар на жена ми пък, резултатът показвал, че 6 месеца след преболедуването все още има много антитела и засега не е необходимо да се ваксинира.

       Има ли някой запознат, който може да даде достоверна информация по въпроса? Не става дума за разсъждения. И аз мога да разсъждавам и намирам логика и в двете твърдения.
       Последна редакция от snake; 10.01.2021, 14:21.
       Tonight's the night and it's going to happen again and again...

       Коментар


        #22
        Лекарите, с които съм заобиколен, ми дадоха долната таблица и ми казаха, че при резултат над 20 са налични достатъчно антитела в организма. При резултат от 12 до 20 - теста трябва да се повтори. При под 12 - няма достатъчно налични антитела.
        Прикачени файлове
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

        Коментар


         #23
         Жена ти си има имунитет и то добър.Лошото е ,че това не означава,че не може да се разболее отново или че не може да бъде пасивен носител и разпространител.Да си спазва противоепидемичните мерки,но и да е една идея по-спокойна.
         1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

         Коментар


          #24
          Stefanaki написа: Преглед на мнението
          Лекарите, с които съм заобиколен, ми дадоха долната таблица и ми казаха, че при резултат над 20 са налични достатъчно антитела в организма. При резултат от 12 до 20 - теста трябва да се повтори. При под 12 - няма достатъчно налични антитела.
          Благодарности за таблицата!
          Странното е, че микробиологът, с когото първи се консултирах, се заблуди, защото е много интелигентен човек, а и много чете - медицината му е и хоби, освен професия. Може би нещо по телефона не сме се разбрали, но както и да е. За мен важното е, че 6 месеца след преболедуване жена ми има антитела. Да, знам, че въпреки това може да бъде носител и разпространител на вируса в ГДП, но от друга страна е добре, че при нея има изграден траен имунитет. Защото все още никой не може да каже със сигурност колко време ще ни пази ваксината. Тия дни и аз ще се тествам. Заболяването и при двамата протече идентично. Ще видим дали и имунният отговор е еднакъв.
          Последна редакция от snake; 11.01.2021, 14:08.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

          Коментар


           #25
           В събота си правихме тест за антитела. 40 дни след болестта, както беше препоръката.
           Жената го кара, след доказан ПЦР и всички симптоми. Доста тежичко, с антибиотици и разни такива неща. Аз не знам дали съм го изкарал с нея, но и резултатите са при мен 10.2, а при нея 96.4.
           Четох, четох и общо взето много информация, доста често и противоречива. Но масово при резултат от 0.х се споменава, че тестовия индивид не се е срещал със заболяването. Аз понеже съм в "негатив" статистика с 10.2, има доста мнения, че съм "прекарал" заболяването. Демек съм се заразил и изкарал, без симптоми и усложнения, без необходимост организма ми да прави много тела. Не съм му "обърнал" внимание. "Срещал" съм се с вируса, каквото и да значи това. Дали е вярно, не знам. Ама поне знам, че съм се срещал със сигурност.
           A20DTH ЖТД ама не баш
           1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
           Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

           Коментар


            #26
            Дали искаме или не- всички ще го изкараме тоя кофти вирус. Дано само с температура и карантина се разминем...
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

            Коментар


             #27
             Ковид след 4 ваксини Пфайзер

             07.03.23 Чуствам се доста уморен, втриса ме. Жената, като бир парче медицинско лице заявява че съм настинал. По нейн съвет вземам Парацетамол и др. илачи. Да, ама не, неминава. Температурата ми е нормална. 08.03 Разлика няма
             09.03 Спи ми се постоянно, втрисането е все по-често. Стигнах до момент в който немога да се владея и треперя като лист в буря, немога да си уцеля устата с лъжицата. Вдигнах 38, а после 38.6, 39.1 градуса. Жената разбра че така няма да стане, за нея всичко се лекува с няколко хапчета и вярата че ще се оправя. 21 часа е паля колата и в спешното, оказа се че съм доста адекватен при шофирането в това състояние. Доктора ме преглежда и констира, че имам "малък цигарен бронхит" на десния дроб. Даде ми рецепта с анти и пробиотик, като изрази съмнение за Ковид със съвет да се купя тест. Купуваме всичко и се прибираме. Започвам с илачите.
             10.03 Сутринта температурата ми е 37.7. Гласът ми нещо взе да се губи, бръмча като трабанче. Отиваме при Джипи-то, Тя ме преглежда и казва че е грип. Дава ми нови илачи. Температурата ми варира м/у 36 и 37. Тонусът ми взе да се завръща. До вечерта малко ми се оправи и гласът. Четем как да си направя теста, но там пише, че най-добре е специалист да го направи. Жената като медицинско лице не е правила, вече сме пенсионери.
             11.03 Чуствам се добре, но нещо ме гложи за пустия тест. Жената пак къндиса и отиваме пак в спешното при същя лекар. Евла на доктора оказа се че знае какво прави и защо. Теста е положителен. Изтръпнах, писнало ми е от болници. Докторът ни праща в Инфекциозното с предположението, че и на жената сигурно теста ще е положителен, оказа се прав.
             Прие ни Д-р Райкова, прати ни за снимка. Много снимки направили и нямаше как да стане за дена, ще ходим на 14.03 пак за резултата, тогава ще е на работа. За сега се чуствам нормално , да не му е уруки/пу,пу,пу/. Докторката ни изписа нови лекарства. Пита ме искам ли в отделението, оказа се че може и в къщи, за сега вардим къщата. Слава богу поне жената няма оплаквания, но й даде и на нея. До тук 150 лв за лекарства, от които 100лв. за нищо / отречени от всеки следващ доктор/. Но съм склонен да вярвам най-много на лекарката от Ковид отделението. Да ме извинява джипито ни, много добра като човек, но пропусна Ковида.
             До сега не сме губили вкус и обоняние, е първите 2-3 дни имах чувството, че съм ял живи жаби, но за сега се нормализира.
             Създадохме главоболие и на децата, голямата внучка си порева по телефона, като ме успокояваше и насърчаваше.
             Ще продължа следващите дни, ако господ разреши.
             12.03-14.03 Нещата се нормализираха. Днес ходихме на цонтролен преглед, лекарката ни зарадва, хриповете изчезват, промени схемата на лекарствата. В карантина по книга сме до 17.03, но аз държа да си направим повторен тест заради хлапетата.
             Когато казахме на Джпи-то, че сам съм изявил желание за първия тест, тя каза, че откакто е започнал Ковида аз съм единствения доброволно искащ тест, мисля че не съм сбъркал а напротив.
             Последна редакция от NikMar; 14.03.2023, 18:28.
             FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
             Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

             Коментар

             Working...
             X