Прав си, но не трябва да се слагат всички под общ знаменател. Това също не е причина да си купя нещо втора употреба пред това да си ремонтирам старото. И в много случаи излиза по евтино да си оправиш старото от колкото да купуваш ново-втора употреба.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги да питам 1,7тд на мястото на 1,7 чист за типо
Collapse
X
-
Да се обадя и аз, викам. Та Teodor-e, хубаво е да си направиш сам двигателя, но само ако преди това си имал поне два -три сполучливи основни ремонта и си достатъчно запознат. Освен това, трябва да им висиш на главите на шлайфистите и да дебнеш за всяка стотна, както и да им заявиш на какви стойности на допуски държиш. Защото шлайфистите ги правят универсално, а те за всяки модел са рзлични от производителя. Изобщо работата е много тънка и не рядко загрубява. Ако не си го правил това- не се захващай!!! Алтернативата е друг мотор и то ако има възможност да го запалиш преди покупката.Fiat Marea TD100
Коментар
-
u_bo
Stefan Hadjov написа:chaveto написа:........ повечето цилиндри започнаха да ги правят никасилови.
Коментар
-
iuly_vn написа:Да се обадя и аз, викам. Та Teodor-e, хубаво е да си направиш сам двигателя, но само ако преди това си имал поне два -три сполучливи основни ремонта и си достатъчно запознат. Освен това, трябва да им висиш на главите на шлайфистите и да дебнеш за всяка стотна, както и да им заявиш на какви стойности на допуски държиш. Защото шлайфистите ги правят универсално, а те за всяки модел са рзлични от производителя. Изобщо работата е много тънка и не рядко загрубява. Ако не си го правил това- не се захващай!!! Алтернативата е друг мотор и то ако има възможност да го запалиш преди покупката.
Коментар
-
u_bo написа:Stefan Hadjov написа:chaveto написа:........ повечето цилиндри започнаха да ги правят никасилови.
Коментар
-
u_bo
Stefan Hadjov написа:...Благодаря ти за кратката лекция....- ползвах кавички да покажа , че го копвам от другаде
Коментар
-
Колега, това, че ти никога не си правил нещо такова не означава, че не е възможно. Искам да ти кажа, че аз първият ремонт на двигател съм си правил някъде преди около 20г. Това, че нямам две леви ръце които да са заврени на тъмно и, че от време на време се правя на глупав, не означава, че нещата който казвам са измислица и нещо не възможно. Точно такива като теб ми обясняваха как не може да се направи водно охлаждане за компютър в домашни условия и точно тези отново после пак казваха, че това няма да върши работа и същите не искаха да повярват как едно нещо което е направено с подръчни материали охлажда толкова добре. Хайде хвани малко да поразпиташ какво е никасил, как се шлайфаха цилиндрите на двутактовите мотоциклети преди 10+г. и тогава продължавай да спориш, че не трябва да се правят ремонти.ЕДИТ: понеже виждам, че е писано докато аз съм писал и затова ще допълня. Никъде не съм казвал за дизелови двигатели........................ а говоря само за мотоциклети
Коментар
-
Koлеги....благодаря за инфотата..Долу горе двигател втора ръка колко може да е..Неска се обаждах на един от пловдив вика ми 800 лв. и да съм му дадчл моя щял да ми свали 150лв... имам познат от форума които даде двигател 1,6 двувалката за 200 лева..рових на скаде в нета ...пратих запитванич на всички възможни места къде имаше обява.....моят мотор ако наистина трябва да го правя като почна от главата че чак до петите дето се вика....но не съм сигурен кои собственик съм за сега съм трети и се ужених за без пари дето се вика 200 лв. и за тия две години съм дал по него 1000 лева наи малко ...купето не е читаво....маи да го пускам тука за части във форума.....да се отървам от него....
Коментар
-
teodor19 написа:Koлеги....благодаря за инфотата..Долу горе двигател втора ръка колко може да е..Неска се обаждах на един от пловдив вика ми 800 лв. и да съм му дадчл моя щял да ми свали 150лв... имам познат от форума които даде двигател 1,6 двувалката за 200 лева..рових на скаде в нета ...пратих запитванич на всички възможни места къде имаше обява.....моят мотор ако наистина трябва да го правя като почна от главата че чак до петите дето се вика....но не съм сигурен кои собственик съм за сега съм трети и се ужених за без пари дето се вика 200 лв. и за тия две години съм дал по него 1000 лева наи малко ...купето не е читаво....маи да го пускам тука за части във форума.....да се отървам от него....Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар