Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Високоговорител за Фиат Браво 2 - смяна

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Високоговорител за Фиат Браво 2 - смяна

    Здравейте, колеги!
    Потърсих за такава тема, но не открих точно същата, съжалявам, ако се повтарям. Колонката на дясна врата на Фиат Браво 2, тази при краката, пращи ужасно. Махнах решетката и видях, че мембраната е скъсана.
    Някой знае ли какъв е точният й модел? Също се чудя дали мембрана да търся /видях, че се продават/, нова колонка ли /тук ще помоля за информация дали лесно се сваля/ - обикновено се продават по две, или втора ръка колонка от някъде.

    Много благодаря предварително и поздрави!

    #2
    Трябва да търсиш оригинални,защото са с особенна форма на захващане. Заводски са занитени с попнитове. Има преходник който се продава и тогава стават и други говорители или сваляш оригиналните бушиш мембраната и магнита и вграждаш неоригинални. Аз след купуване на оригинални втора употреба няколко пъти и заради бързото им скапване вградих едни херцове в оригиналната рамка и доста време вече свирят добре без ядове.
    http://caraudio.bg/product/618/acv-2...at-lancia.html
    Това е преходната рамка за предните говорители,задните са с друга. Предните са мидбас а задните двулентови.Трябва да се свали кората на вратата.
    П.п. При мен имаше доста вода във вратите заради залепнали гумени уплътнения отдолу. Колата беше поседяла доста в автокъщата и никой не беше отварял вратите,та това беше скапало говорителите. Сега след по силен дъжд проверявам да не са залепили и от време на време ги пръскам със силикон.
    Тук е показано всичко за варианта с адапторна рамка:
    https://www.fiatforum.com/threads/re...-guide.197598/
    А това е варианта с използване на оригиналния говорител за вграждане на друг ,като аз ги разнитих ,свалих ги и в къщи на спокойствие вградих и запоих новите високоговорители за да използвам оригиналната букса. След това с болтове и гайки ги хванах обратно към вратата.
    https://youtu.be/KmCcJvqfm1o Аз по спомен съм с тези говорители:
    https://www.avitel-bg.com/hertz-cento-c-165l
    Последна редакция от kiriluz1; 03.06.2022, 10:50.

    Коментар


      #3
      Отново благодаря за информацията.

      Аз тръгнах по втория път. Купих си Pioneer и за отзад, и за отпред и започнах да ги сменям. Трудно върви с кората - сигурно си има чалъм някакъв. Отзад обаче стклата ми се свалят с механично с ръчка и свалянето ѝ засега се оказва мисия невъзможна. На места прочетох, че е хваната със зегерка и утре ще продължа да я мъча.

      Коментар


        #4
        Zaralia написа: Преглед на мнението
        Отново благодаря за информацията.

        Аз тръгнах по втория път. Купих си Pioneer и за отзад, и за отпред и започнах да ги сменям. Трудно върви с кората - сигурно си има чалъм някакъв. Отзад обаче стклата ми се свалят с механично с ръчка и свалянето ѝ засега се оказва мисия невъзможна. На места прочетох, че е хваната със зегерка и утре ще продължа да я мъча.
        Корите след като им развия всички винтчета и болтчета ги вадя с повдигане нагоре,излизат заедно с гуменото уплатнение което ги хваща отгоре към вратата. След това при монтажа свалям уплатнението с издърпване настрани,монтирам го към вратата и след това като монтирам кората с натискане си влиза в канала който е предвиден за кората.
        Отстрани на дръжката перпендикулярно на оста и е зегерката. На снимката се вижда:
        http://www.dbk-dimitrov.com/%D0%B4%D...lancia-id-1110
        Последна редакция от kiriluz1; 03.07.2022, 18:00.

        Коментар


          #5
          За да свалиш дръжката се нуждаеш от ето такъв инструмент, можеш да си го направиш и сам. Инструмента както се вижда от надписите е за Лади, но нали са все Фиат става и за почти всички Фиати, казвам почти з/о може да има някои на които не съм попадал.
          Click image for larger version  Name:	IMG_20220704_125453_036.jpg Views:	0 Size:	2,34 MB ID:	2756778
          Скобата е под формата на омега, на снимката посочена от горния линк се вижда. И още нещо, на снимката се вижда как е сложена скобата, малко е неудобно да се опиташ да я вадиш от към дръжката, аз ги обръщам за да е по-лесно за последващо вадене.
          Последна редакция от NikMar; 04.07.2022, 12:16.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

          Коментар


            #6
            Смених ги с Pioneer и звукът е много приятен, абсолютно спазих всички съвети тук, за което много благодаря.

            И понеже аз си харесвам много заводското радио и след като си изведох AUX, но се оказа, че след време съм с телефон без изход за жак и тръгнах да търся варианти да имам Bluetooth и си купих тази джаджа - https://www.aliexpress.com/item/1005003678136134.html . В резултат ми изчезна сд-то, не, че го ползвах, но така и не се появи в телефона да се свържа с това нещо, даже не знам на AUX ли трябва да се появи. Ако някой е имал успех, моля да ме посъветва как да го подкарам. Благодаря!

            Коментар

            Working...
            X