Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на двигател

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Помощ за избор на двигател

    Здравейте, колеги! Почти година мина, откакто се разделих с фиата и марката, ама пусто в семейството е посята крастата... Накратко - сина се замисля за 159спортвагон. Дизел. Моят звяр беше бензин. Моля, споделете впечатления от дизеловите мотори. Кой е за предпочитане, какво да се внимава.. Ествествено, на стара кола състоянието е определящо. И все пак.
    Благодарен съм за всяко мнение и съвет! Включително и събирателно за колата от бивши и настоящи собственици. Обещавам да задавам още въпроси, ако изскочат :D
    Бъдете здрави!

    #2
    Отговора е 1.9, ако ще е дизел. Вече там диагностика и преглед в сервиз. Дизелите са здрави, ако са поддържани. Иначе ще влезеш в един филм и няма излизане.
    Бензин 1.8 е добър избор.

    Коментар


      #3
      Благодаря, колега GhostfaceBG!
      А между 120 и 150 hp, освен реално състояние и запас от мощност, което не е за пренебрегване, има ли фактори, които да натежат при избора?

      Коментар


        #4
        Принципно не. Не съм сигурен дали има чувствителна разлика в разхода на нафта. Важен критерий е състоянието на двигателя и съединител. Имай предвид че не е евтина кола за обслужване. Работех в магазин за авточасти и съм проверявал цени, когато мислех да взимам такава. И съм продавал резервни части на приятели с 159.

        Коментар

        Working...
        X