Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Историята на Fiat 500

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Историята на Fiat 500

    Преди 60 години FIAT 500 беше пуснат в Торино, Италия. Днес той продължава да бъде един от най-популярните автомобили в света, известен със своя компактен профил, икономични цени и горивна ефективност.


    Fiat 500 е един от онези автомобили, които имат култов статус. Икона на автомобилния свят, Fiat 500 спечели сърцата на хората, когато за първи път се оттегли от производствените линии на италианската фирма през 50-те.




    Проектиран да бъде практичен и евтин автомобил, който е универсален, той е с двигател отзад, има четири седалки и две врати. Визуално много малък, общата му дължина се равнява на 2,97 метра, а в самия край на този под има 479 кубиков двуцилиндров, въздушно охлаждан двигател.


    Това беше един от първите истински градски автомобили, проектирани за тази цел. Малък, лесен за паркиране, пъргав и лесен за гориво, той се оказа моментален хит.


    Fiat Cinquecento стана известен като „автомобил на хората“ и се оказа толкова популярен, че почти четири милиона бяха произведени от 1958-1975 г., когато производството спря.


    32 години по-късно обаче Fiat 500 ще се върне към популярното и критично признание. С производството на новия Fiat 500, стартирал през 2007 г., сега той е един от бестселърите на Fiats, като в същото време вдъхновява дизайна от оригинала. Популярна и често срещана гледка по британските пътища, наследството на оригиналния и много обичан Fiat 500 продължава да живее и до днес.




    --- Автоматично слети последователни мнения ---

    Големи поздравления за г-жа Джаксън за нейния зашеметяващ нов Fiat500 от нашия шоурум на Vale Motors, прекрасна изненада от г-н Джаксън за тяхната 45-та годишнина от сватбата! Благодарим ви, че ни позволихте да бъдем част от него, надяваме се, че имате прекрасна годишнина и се насладете на новия си Fiat!

Working...
X