Бих искал да дам препоръки. Ако колата все още не е купена и искаш що годе вървящо Пунто се ориентирай към по мощен вариант на двг. без значение дали е бензин или дизел. Ако държиш да е 85 коня и не мислиш да я засилваш допълнително след чипа, то добра алтернатива ти е и пауър бокса. Аз карам моето Браво с такъв бокс и го предпочетох пред чипа ,защото се монтира и демонтира за 2,3 минути и се запазва заводския компютър. Ако човека правещ ти чипа се наака ще трябва да търсиш други по знаещи и можещи хора да ти оправят колата , докато при бокса не е така защото го разкачаш за нула време и или го връщаш на производителя или просто го хвърляш в кофата и пак си имаш добрата стара стандартна кола. Чипа има своите предимства пред бокса, но специално за този двг. едва ли са големи. Според производителя на кутииката с която карам моя мотор трябва да има 180 кс и 260 нм след неината намеса и мога да кажа че разлика има и в мощноста и във въртящия момент, ускорението от 0 до 100 слезе надолу около секунда.Не твърдя че цифрите които пишат са верни, защото не съм мерил колата на стенд
,мнението ми е чисто субективно от поведението на колата и това което съм премерил с джипиеса на телефона