Пиша отделно, защото е малко по-различно. Значи "разходих" се с Гугъла малко да видя някои по-интелигнтно-извисени страни как се справят и взех, та се отчаях.
- В Чехия, по-точно Прага - в кръговите се влиза през ленти в които има стрелки, сочещи надясно. Явно им е харесала старата маркировка на паметника Левски
- Във Франция (Нант или Оксер, някое от двете беше, ама не мога да го намеря сега) се влиза със стрелки сочещи направо. Праволинеен народ. Чисти французи.
- В Италия, Торино - изобщо няма стрелки. Как ли се оправят тия хора.. Сега разбирам защо италианските коли са все такива счупеняци. То през едно кръгово не може да се мине там нормално.
- На кръговото в Люлин 5 в София се влиза със стрелки, сочещи надясно. Истински чехи!
- На Руски паметник в София се влиза в чешки стил също. Или в люлински.
- На Тв кула в София се влиза в стил "Бегай, аз съм!" - стрелки във всички посоки от всеки вход
- Зад Икеа в София в кръговото се влиза със стрелка надясно. Само натам няма път.
- на пътния възел в Перник между магистралата и пътя София - Радомир, се влиза със стрелки надясно.
Дотук преобладават стрелките надясно, като че ли. Затова отивам до Пловдив, където пък на кръгово с изходи надясно и напред има стрелки за напред и наляво. Стрелката напред е за отклонението вдясно, а тази за наляво е за отклонението напред. Наляво път няма.
Пак до Италия, пак Торино. Намерих едно кръгово, в което се влиза със стрелки. Надясно. Веднага следващото е със стрелки направо. Бе въобще кой ги боядисва тия маркировки, една с една няма!!!
Аз просто започвам да избягвам кръговите. То изобщо не е ясно на кого какво му е било в главата, като са боядисвали. И по-лошото. При такава мешавица, кой знае кой шофьор какво си мисли и какво е личното му усещане и нагласа за движение през кръгово.
А казват, че били за улеснение!