Здраси Геца,
при палиото не знам как е точно, но при нашата Брава е на самия механизъм/дръжка вътре в купето.
Но ми стана интересно на кой зъб ти хваща ръчната? Задните накладки и цилиндърчета проверявал ли си ги някога? Двете задни колела еднакво ли държат с дръпната ръчна?
На другата ни кола ръчната хващаше да кажем на 7-8 зъб, ако я натегнех да хваща на 3-4 както си пише, едното колело в движение почваше да прегрява. /гайката за натягане пак беше около лоста в купето/.
След отваряне на барабаните се оказа, че единия спирачен цилиндър от единия край е блокирал/ едното му буталце/ и челюстта не може да се раздуе при опъване на ръчната. Съответно и колелото държеше по-слабо.
Затова, ако ти се занимава разбира се, установи защо имаш хлабава ръчна и тогава търси лесния начин. При мен след оправяне на цилиндърчето и раздвижване на ръчната до напасването ѝ ми се наложи да направя само един обороти хваща на трети зъб.
Опъни ръчната и вдигни едно по едно двете задни колела и се помъчи с ключа за развиване на гайките да ги въртиш по посока затягане. Ако ще ти е по-лесно може и с ръцете да се помъчиш да завъртиш колелото де. Но аз това го хванах докато затягах болтовете и колелото беше във въздуха. От единия край взе да се върти, а от другия ръчната го държеше стегнато. Ако не помръдват отпусни малко до такова положение, че субективно да установиш, дали и двете държат еднкаво и ако вс е точно, тогава си натеги от гайката. Според мен е някъде около лоста за ръчната под пластмасите.
Успех, дано не съм те отегчил ако тея работи са ти ясни.
Поздрави!
![]()