Дадох най-доброто от себе си, за да се самонавивам, че сайтът е чудесен и е направен като хората. Дори се зачудих защо изобщо възниква въпросът за кирилица и латиница, като сме български българи от България. Така до преди малко, когато реших да цъкна на "ПРОВЕРИ ВИНЕТКА", където се въвежда рег. номер и се избира държава-издател на този номер. Въведох си данните като един истински любител на българския език и буквите на Кирил и Методий и брат му, а сайтът, като един истински държавен сайт, ми върна следния отговор:
Естествено, няма никаква инструкция под този текст в какъв формат трябва да е номерът.
Почувствах се като гражданин, застанал на гише в някоя държанва/общинска служба, подал документи за обработка на леличката зад тезгяха, а тя троснато и с леко заядлив тон ми ги връща с думите "Ето тука сте сбъркали! Отивайте да пишете нова бланка, без грешки! Който е наред..." Присъединявам се към "Хубава работа, ама българска."
---
Все пак на третия ми опит открих, че става и на кирилица, но пък шпацията е забранена. Колкото до интуитивността на сайта - надявах се да е направен така, че с отварянето му (независимо от какво устройство), веднага да се виждат възможностите за купуване, които да са огромни бутони, така че на телефон да е много лесно за работа и с 3-4 стъпки да те преведе през целия процес. Сега обаче първото, което виждам, е ОГРООООООООМНОТО лого на "БЕГЕ ТОЛ" и естествено - трябва да превъртя екрана надолу, за да стигна до функциониращи полета. Ама приемам, че по-умни хора са го правили и щом е така - значи е така. Божинката.