M-Jet е по новия двигател на JTD
Колеги, реших да сменя семейния автомобил и съм се насочил да си търся Croma. Това е и първия въпрос- тоя модел кола добър избор ли е ? По принцип предпочитам мини ванове. Карал съм Корола Версо, както и Форд С -макс. Кромата има ли нещо общо с тях и заслужава ли си?
Втория въпрос е свързан с типа двигател. Бензин или дизел е за предпочитане?
Третия въпрос е свързан с дизелите. Гледам че има JTD, има и M-Jet, което нищо не ми ховори. Кой какъв е, кой е по-добрия от двата?
И последно конските сили. Кола с какви конски сили да търся? Има такива със 150, има исъс 120...
Изобщо всякакви мнения и препоръки ще ми бъдат от полза. Тия коли капризни ли са, имат ли някакви специфични дефекти, все неща, които вие знаете а мен ме интересуват![]()
Ако знам помагам, ако не знам питам - лична сентенция!
M-Jet е по новия двигател на JTD
А защо има модификации със 120 и 150 конски сили? Кое е за предпочитане? То и това, двигателя като е по -нов означава ли че е по-добър![]()
Тя е по голяма и трябва по голям двигател но 120 и стига а и данъка е повече
Някой където има такава кола да пише виж/ Имортала/
Гледам сега JTD от 2002 от 120 коня а гори по малко от този където е 2008
Няма Крома jtd. Всички са jtdm.
120 коня е 8 клапана, 150 е 16 клапана.
Купи си каквато ти душа сака, само да не е 2.4 или бензин.
Вътре седиш нависоко като във ван.
1990 TEMPRA SX 1.4 Weber GPL
Това вече си е мнениеБлагодаря ти за което. А иначе здрави ли са? Имат ли проблеми с електроника или нещо друго?
аз съм с кром от 5 месеца и 15000км. Моята е 150к.с. Мощността е добра за тази кола. Една повреда съм имал до сега- изгоря ми диодна плоча на алтернатора. Иначе е много просторна и удобна. Багажика е идеален на 2 нива.коженият салон е перфектен. стабилна е. От мен имаш глас ЗА кромата. Понапълни се с кроми, което +....по-масова, повече и по-евтени части. Двигателя се е доказал в Опел астра,вектра,зафира, сааб 93, 95, кадилак глс, алфа ромео, сузуки и шевролет.
Fiat Croma 1.9 JTD 110kw 2006
https://www.carspending.com/bg/profile/1503822642963639
Скъпи ли са частите и ремонтите? То зависи и от сервиза и самите части, но все пак.
Твърдо според мен Кромата си заслужава! Второ мисля, че двигател 150 коня е за предпочитане- дизел.
Като екстри, а и зависи дали търсиш такива има доста в различните модификации на колата.
При мен е пакет Емоушън.
Смятам, че частите не са скъпи, но нека имаме предвид и моментното състояние на портфейла, че понякога и 50 лв. ни се виждат много![]()
Fiat Croma 1.9 16v Mjet automatic
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 членове и 1 гости)