Колега, ако искаш виж LENOVO A7010. Имам го от януари 2016г, т.е. вече 13 месеца. Като го купих, беше току що пристигнал в България, абсолютно нов модел и броих 600лв за него. В момента в Емаг е на промоция за 299лв. Изпълнява всичките ти изисквания. Има две СИМ-карти и отделен слот за карта памет, който се намира върху СИМ2. И аз го ползвам така-с 2 СИМ-карти и отделна карта памет. Китайците отдавна го ъпгрейднаха до Андроид 6.0. Телефонът е добър по мое мнение, работи отлично, никакви грижи за 13 месеца употреба. Аз лично го избрах, защото USB порта му е OTG, т.е. пуска захранване към включени външни устройства-чудно, ама като започнах да експериментирам и се оказа, че малко телефони го могат това. Понеже произвеждам USB DAC-ове и това ми е важна опция, за да експериментирам с качествена музика през Андроид. Ако имаш някакви конкретни въпроси можеш да ме питаш.
ПП Аз също съм загледал XIAOMI, но тези със SNAPDRAGON процесори по 14nm технология, че ги дават да харчат до 35% по-малко ток. Но за сега се въздържам, защото нямам идея как е поддръжката на тая марка. Моето LENOVO е супер откъм поддръжка, китайците периодично пускат ъпдейти и нямам никакви грижи.