Ама не съм съвсем съгласна с вас. Колата я имам малко повече от 3 години, и мисля, че си я познавам - най-малкото не на всяка бензиностанция се е случвало да ми сипват над вместимостта, дадена от производител, на която все пак продължавам сляпо вярвам. Според писанията ми в carspending от м. май тази година съм зареждала пет пъти, четири от които на две различни Еко-та. И четирите пъти правя едно и също нещо - пълня резервоара догоре от почти празен. За пример давам зарежданията (от Еко-то) - 44,38; 44,48; 44,64; 43,86. И това на Марешки - бам, 48,53.

Което е с около 10% над вместимостта, и това се случва само там. Следователно въпросът ми е риторичен. Но искате да кажете, че на бензиностанция Х , за разлика от бензиностанция У, изведнъж обемът на резервоара и някаква въздушна междина се променят? За себе си имам обяснение, което е най-логичното - човекът просто си е настроил колонките уж да сипват малко отгоре, че да си избие донякъде парите от ниските цени на горивата. Друго логично обяснение не намирам. И просто исках да споделя впечатление и да информирам, та и други хора да знаят.