Тъй...що е стършел свършил, дето имаше една рубрика.
Първо, сложиха пелетната горелка. Поне от пробата съм доволен, стопля си, имам един стаен термостат от нея я ръководя. Имам си прахосмукачка за камини, чистя за секунди котела. Блага работа.
Ядовете. Имало е явно замръз и ми се наложи да сменям един радиатор и да се подмени една спукана тръба. Имах и четири радиатора, които не бяха с термоглави, а с кранчета. Викам си - ай да ги сменя. Обаче оттам започнаха големите ядове, сглобяват, протича, айде пак...според майсторите сложените тръби са некачествени, с времето повърхността им се наронва и те слагат фитинга, стягат с клещите, ама отдолу като се наронва...Сменят с нова тръба, но рано или късно опира до стара или тръба или фитинг и айде пак. Общо взето малко да се поразбута сглобка нещо да се смени и айде, теква. На единия кран седя една седмица сухо, вчера - локва. Пишман станах дето реших да ги сменям тези кранове, досега да съм забравил.
Днес ми докараха и пелетите, 5.25т слънчоглед 25кг торби по 6.50лв торбата, т.е. 260лв/тон. Транспорта отделно.
Чакам майсторите да дойдат тези да прогонят течовете, а тях не им се идва, че не е блага хапка това ама какво да се прави. Лошото е, че и да прогонят, аз откъде да знам че ей сега няма да шурне от другаде? Пък то навсякъде паркет...как съм му вдигнал мерника на тоя паркет...