'Алита...' е страхотен филм. Много го препоръчвам. Честно казано ми е много по 'Камерън' филм от новия Терминатор. Чакам Аватарите.
А за новия Терминатор...не че е лош, но не се приближава до първите две части. По-скоро стои наравно с другите продължения, в някои отношения и по-долу. Колкото и да ми се щеше Линда Хамилтън да се завърне - абсолютно излишна е в този филм. Катарзиса на героя на Арни ми е леко...наивен. Общо взето филма се обобщава в 'Някой ще спаси света, от бъдещето идва някой да го убива и друг да го защитава, пата кюта (не мре бре, тенеке...!), хепиенд с леко горчив вкус'. А това май вече сме го гледали преди 35 години.
'Gemini man'. Доста клиширан. Голям спец в спец службите иска да се пенсионира, като за довиждане му правят номер, той се усеща, тръгват да го трепят и не могат да го утрепят. Малко и клонинг фантасмагории за сол и готово. Уил не играе добре. Много бих искал един ден да участва във филм, който за него да е каквото бе 'Чакалът' за Брус Уилис.
Сериали...в момента гледам 'Boston Legal'. Адвокатски, нещо като Али Макбийл, но с повече стар пауър и без гейски изцепки и женски терзания. Арогантен Джеймс Спейдър, невероятен Уилям Шатнър.
А, между другото...'Вещерът' не е по игра, а по поредица книги. Първата е леко наивна, но следващите вече са уау.